Kedves Olvasóim!


Helyzet van!!!


Miközben Gyurcsány Ferenc lemondásra kényszerül, Verõcén letettük - Bethlen Farkas álmából adódóan - egy kicsi templom alapkövét (2009. márc. 21). A Hõsök terén aznap délelõtt a Magyarok Szövetsége bontogatta szárnyait! Érzitek a friss, új szelek, idõk közeledtét??? Hitünket, lelkünket, szívünket és magyarságunkat meg kell erõsítenünk, hogy tudjuk fogadni az egymásnak szóló jó hírt!!! Ahogy megfogtuk egymás kezét Verõce mellett a Katalinpusztai-völgyben! Mellékelem Fricz Tamás 12 pontját, mely elhangzott a Polgári Körök II. Orsz. Találkozóján Püspökladányban! Kérlek, terjesszétek, mert nagyon aktuális! Új reményekkel kívánok szép hetet: Frigyesy Ágnes




Fricz Tamás

MIT KÖVETEL A MAGYAR NEMZET

Legyen szabadság, erkölcs és igazság!

Új választásokat, új felhatalmazást, új, nemzeti kormányt!



1. Követeljük a meglévõ nemzeti vagyon törvényes védelmét!

Az új, legitim kormány elsõdleges célja legyen, hogy újraállamosítsa a korrupcióval, törvénytelenül vagy áron alul eladott nemzeti vállalatokat és intézményeket!

2. Követeljük a megmaradt magyar föld, a víz, az energiaforrásaink törvényes védelmét!

Az új kormány garantálja a 2011-tõl szabad adásvétel tárgyává váló föld magyar tulajdonban maradását, ne engedje, hogy az külföldi befektetõk, spekulánsok szabad prédájává váljon! Ha szükséges, ellen kell állni az Európai Uniónak, mint azt tették más európai országok is!

3. A nemzeti érdekeink következetes képviseletét a külpolitikában!

Az Európai Unióban határozott nemzeti érdekvédelem, kellõ távolságtartás az Egyesült Államoktól és Oroszországtól, a visegrádi együttmûködés tartalmassá tétele, erõs, magabiztos nemzeti politika a szomszédainkkal szemben! A mindenáron megfelelni akarás, a megalkuvó politika sürgõs befejezése! Merjünk erõsek lenni és legyünk büszkék magunkra!

4. Alakítsuk újjá a határon túli magyarokkal a kapcsolatainkat!

Védjük õket, támogassuk autonómia-törekvéseiket! Tegyük jóvá a 2004. decemberi népszavazáskor esett szégyent, tegyük lehetõvé a kettõs állampolgárságot a határainkon túli magyaroknak!

5. Állítsuk helyre a demokratikus jogállamot Magyarországon!

A hazug, maffiózó, korrupt vezetõk azonnal távozzanak a közéletbõl és oda ne térjenek vissza! A szavaknak és tetteknek legyen végre következményük, a demokráciánk támasza és talpköve legyen a tiszta erkölcs!

6. Kezdjük végre el és fejezzük is be az elmaradt rendszerváltást!

Történjen meg az elmúlt pártállami szocialista rendszertõl való jogi, politikai és erkölcsi elhatárolódás! A többszörösen is lejáratódott posztkommunista vezetõk a történelmi igazságtétel szellemében vonuljanak háttérbe, történjen meg az elfáradt politikai elit cseréje!

7. A leghatározottabb fellépést a rendszerré vált, az ország nemzeti jövedelmét elrabló korrupcióval szemben! Követeljük, hogy az új kormány azonnal állítson fel egy mûködõképes korrupció-ellenes testületet, mely hatósági jogokkal rendelkezik és ha kell, elszámoltathatja a mindenkori politikai vezetõket is!

8. Erõs és szolgáltató államot, amely szakít a neoliberalizmussal, s megvalósítja a szociális piacgazdaságot!

A multinacionális cégek adókedvezményeinek megszüntetését, a hazai kis- és középvállalkozások erõteljes támogatását, a nemzeti termékek védelmét, igazságos közteherviselést!


9. Követeljük, hogy az új kormány azonnal kezdjen tárgyalásokat a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel az elviselhetetlen mértékûvé vált külföldi államadósság eltörlése vagy átütemezése ügyében!


Ne engedjünk tovább a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és a többi globális pénzügyi hatalom követeléseinek, lépjünk ki ebbõl az ördögi körbõl!


10. Követeljük a sajtó és a média szabadságát és kiegyensúlyozottságát!


Törvény garantálja a közszolgálati televíziók és rádió pártatlanságát és tárgyilagosságát! Váljon alkotmányos követelménnyé, hogy a különféle politikai nézetek, ideológiák és értékek valódi politikai súlyuknak megfelelõen jelenhessenek meg a sajtóban és médiában, egyetlen nézet se valósíthasson meg vélemény-terrorizmust a nyilvánosságban! Követeljük, hogy a mindenkori hatalom végleg fejezze be a sajtó és média befolyásolását, manipulálását!


11. Követeljük az egyre mélyebbé váló cigány-probléma tabumentes, õszinte és nyílt megvitatását és kezelését!


Elutasítjuk a bármelyik oldalról érkezõ elõítéletességet, viszont követeljük, hogy egy új kormányzat a jogok és kötelességek egyensúlyára alapozva dolgozzon ki átfogó programot a cigányok helyzetének javítására!


12. Új alkotmányt az átmeneti alkotmány helyébe!


Állítsuk helyre a felsõházat, legyenek az egyéni képviselõk visszahívhatók, válasszunk közvetlenül köztársasági elnököt! Erõsödjön a közvetlen, állampolgári részvételen alapuló demokrácia! Teremtsük meg a kormányok leválthatóságának alkotmányos feltételeit, legyen a parlament feloszlatható két választás között is! És az új alkotmányt erõsítse meg népszavazás!




Közvetlen feladataink valának tehát: a kormány lemondatása, a parlament önfeloszlatása, elõrehozott választások tartása az EP-választásokkal egy idõben!




TEREMTSÜK MEG A NEGYEDIK MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT!


A HAZÁÉRT, A SZABADSÁGÉRT, A NEMZETÉRT!