A Lyukas zászlót meghívták a


Beverly Hills-i Hi-Def Filmfesztiválra



Kovács Klaudia rendezõnõ, producer, író ötszörös díjnyertes filmjét, A lyukas zászlót meghívták a rangos Beverly Hills Hi-Def Filmfesztiválra. A nagyfelbontású digitális HD formátum a legújabb videótechnológiai fejlemény. Gyönyörû, kristálytiszta képet eredményez, s bizonyos vélemények szerint már a 35 milliméteres filmformátumnál is jobbnak vélt.


A film az Oscar díjas Zsigmond Vilmos és többszörös díjnyertes Kovács László közremûködésével készült és a kommunizmus világkörüli bukásáról, valamint az 1956-os magyar forradalom viszonyáról szól. A legendás hírû Kovács Lászlónak ez volt az utolsó filmje.


A Lyukas zászló elsõdlegesen nemzetközi mozi és televíziós forgalmazásra készült. Az eddig nyilatkozó nemzetközi és magyar történészeknek illetve a filmkritikusoknak egyaránt az a véleményük, hogy A lyukas zászló a „legjobb 56-os film, amit valaha készítettek a témáról”, s voltak olyanok is akik egyenesen „nemzeti értéknek” titulálták a produckciót.


Kovács Klaudia megkereste Hiller Istvánt, Magyarország Oktatási és Kulturális miniszterét, hogy felajánlja a film magyar oktatásügyben történõ felhasználásának lehetõségét, amit Hiller István elutasított. Ennek folytán a film továbbra sem élvez magyarországi támogatást, sõt a poszt-kommunista kormány és annak képviselõi akadályozni látszanak a film magyar körökben való kibontakozását, magyar emberekhez való eljutását.


Várjuk azok jelentkezését, akik ezt elfogadhatatlannak tartják és szeretnének feliratkozni vagy ismerõseiket felíratni a film listájára, hogy tájékoztassuk a jövõbeli vetítések idõpontjáról és helyszínérõl. Jelentkezésüket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk!


A nézõk a filmet december 28-án du. 5:00-kor tekinthetik meg a Beverly Hills-i The Fine Arts Theatre-ben (8556 Wilshire Blvd., Beverly Hills, CA 90211.) A vetítést Kovács Klaudiával és Tóth Kingával való beszélgetés követi. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, vagy elõre rendelhetõk a 323.634.4935 és 310.659.3875 számokon.


Továbbította:


Frigyesy Ágnes