A lyukas zászlót meghívták a


lengyelországi Plus Camerimage Filmfesztiválra


Kovács Klaudia rendezõnõ, producer, író ötszörös díjnyertes filmjét A lyukas zászlót meghívták a rangos lengyelországi Plus CAMERIMAGE fesztiválra amely a hagyomány jegyében az operatõrök elõtt kíván tisztelegni. A film az Oscar díjas Zsigmond Vilmos és többszörös díjnyertes Kovács László közremûködésével készült és a kommunizmus világkörüli bukásáról, valamint az 1956-os magyar forradalom viszonyáról szól. A legendás hírû Kovács Lászlónak ez volt az utolsó filmje.


A Tiburoni Nemzetközi Filmfesztiválon a film és operatõrei, Kovács László, A.S.C., és Honti Zoltán elnyerték az Arany Filmtekercs Díjat a Legjobb Operatõri Munka kategóriában – amely egyedülálló a dokumentumfilm mûfajában.
A nézõk a filmet 2008. december 3-án este 18.45-kor tekinthetik meg a Lodzki Dom Kulturyban (18 Tragutta Street, Lodz). A vetítést Zsigmond Vilmossal és Kovács Klaudiával való beszélgetés követi. Jegyek a helyszínen vásárolhatók.
A lyukas zászló elsõdlegesen nemzetközi mozi és televíziós forgalmazásra készült. Az eddig nyilatkozó nemzetközi és magyar történészeknek illetve a filmkritikusoknak egyaránt az a véleménye, hogy A lyukas zászló a „legjobb 56-os film amit valaha készítettek a témáról”, s voltak olyanok is, akik egyenesen „nemzeti értéknek” titulálták a produckciót. Ennek ellenére a film sem magyarországi támogatást, sem magyarországi forgalmazást nem élvez.


Ezért a film készítõje, Kovács Klaudia a


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


címre várja azon hazai forgalmazók és oktatásügyben dolgozók jelentkezését, akik szintén úgy érzik: a magyar nemzet érdeke, hogy egy ilyen film a magyar közönséghez, illetve a fiatal generációhoz is eljusson.


Továbbította:


Frigyesy Ágnes