A LYUKAS ZÁSZLÓ (TORN FROM THE FLAG)


A STARZ DENVER FILMFESZTIVÁLON



Kovács Klaudia rendezõnõt, producert, írót és ötszörös díjnyertes filmjét, A lyukas zászlót (Torn from the Flag) meghívták a Starz Denver Filmfesztiválra.


A 96 perces, szociopolitikai történelmi dokumentumfilm, A lyukas zászló - mely a kommunizmus világkörüli bukásáról és az 1956-os magyar forradalom viszonyáról szól - további szakmai elismerésben részesül.


A három évtizede mûködõ presztízses, sztár-orientált denveri filmfesztivál Kovács Klaudiát és A lyukas zászlót részesítette abban a megtiszteltetésben, hogy az '56-os filmek közül ez a film képviselje az adott mûfajt. A film november 18-án és 19-én került bemutatásra a film készítõje és George Adams társproducer jelenlétében, akiket a fesztivál látott vendégül.


Kovács Klaudia rendezõ-producer-író (sztori) George Adams társproducerrel együtt 9 évig dolgoztak a filmen az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos és a többszörös díjnyertes Kovács László operatõrök közremûködésével. Amikor az utómunkálatok során Kovács Klaudia súlyos autóbalesetet szenvedett, Hules Endre rendezõként is dolgozott 6 hónapig.


A közeljövõben Észak-Amerikában több helyi vetítés is lesz: Vancouverben november 20-án, Victoriában 21-én, Seattleben 23-án.


Fõbb alkotók:
Kovács László - Operatõr, executive producer
Zsigmond Vilmos - executive producer
Dr. Andrew Senyei - executive producer
Hules Endre - író, rendezõ
George Adams - társproducer
Honti Zoltán - operatõr
Tóth Kinga - produkciós munkatárs
Chris Horvath – zeneszerzõ



Kovács Klaudia - rendezõ, producer, író (sztori)



Továbbította: Frigyesy Ágnes