Gál Kinga az Év képviselõje az EP-ben


Tõkés László EP-képviselõ Sajtóirodája az alábbi közleményt és levelet tette közzé 2008. október 9-én: – Az Európai Parlament tevékenységével és európai ügyekkel foglalkozó szaklap, a The Parliament Magazine immár negyedízben osztotta ki szerdán este Brüsszelben Az Év Képviselõje címet az európai parlamenti szakbizottság tárgy- és munkakörében kiemelkedõ – egyéni – teljesítményt felmutató képviselõknek. Az EP tizenöt bizottságának három-három jelöltje közül kerülnek ki évenként a kitüntettetek.


Idén, az igazságügy és a polgári szabadságjogok kategóriájában Gál Kinga néppárti – fideszes – képviselõ nyerte el Az Év Képviselõje címet. Az erdélyi származású képviselõasszony a díj átvételekor a szabadságjogaikért küzdõ õshonos nemzeti közösségeknek ajánlotta a díjat, valamint munkatársának, asszisztensének, aki egészséges lánygyermeket hozott világra a díj átvételének napján.


Már önmagában az is kitüntetésnek számít, hogy Tabajdi Csaba szocialista képviselõ a Mezõgazdasági és Halászati Bizottság három jelöltje között szerepelt.


Hazai vonatkozásban elismeréssel üdvözölhetjük Ramona Nicola Manescu – liberális – képviselõnõt, aki a kultúra és oktatás terén nyerte el a becses kitüntetést.


Mellékeljük Tõkés László püspök, EP-képviselõ gratuláló levelét.



Európai Parlament


Gál Kinga képviselõasszonynak


Brüsszel


Tisztelt Képviselõnõ! Kedves Kinga!


Engedd meg, hogy kitüntetésed alkalmából a virág mellett köszöntõ soraimat is átnyújtsam.


Az Év Képviselõje címért fogadd õszinte elismerésemet, azokéval együtt, akik velem együtt osztoznak örömödben, és nagyrabecsüléssel követik képviselõi, politikusi pályafutásodat.


Úgy érzem, személyedben példázatos formában találkozik Erdély és Kis- Magyarország, elkötelezett képviselõi szolgálatodban pedig a határokon átívelõ nemzetegyesítés – eurokonform – politikája jelenül meg.


Bár minden Erdélybõl elszármazott honfitársunk annyit tenne határon kívülre rekedt Testvéreiért, mint amennyit Te teszel!


Mi, erdélyi képviselõk külön is megköszönhetjük Neked, hogy európai parlamenti úttörõ munkáddal – más magyar honi képviselõtársaiddal együtt – megelõztél bennünket, ezáltal könnyítve meg a mi helyzetünket és szolgálatunkat.


Õszinte elismerésem és jókívánságaim jeleképpen – a rossz emlékezetû december 5- i évforduló közeledtén – engedd meg, hogy jelképes módon erdélyi képviselõvé fogadjalak, határon túli munkahelyedül ajánlva fel nagyváradi európai parlamenti irodámat.


Erdély szülöttjeként – szeretteiddel együtt – kövessen utadon Isten gazdag áldása!


Brüsszel, 2008. október 9.


Tõkés László


EP-képviselõ



Továbbította: Frigyesy Ágnes