A KÖZVÉLEMÉNY, AZ ÜGYÉSZSÉGEK, A BÍRÓSÁGOK ÉS AZ AMNÉZIÁBAN SZENVEDÕ BISZKU „ELVTÁRS” SZÍVES FIGYELMÉBE AJÁNLOTT ANYAG



Idézetek Biszku Béla belügyminiszternek, az MSZMP Politikai Bizottság 1957. december 10-i ülésén elhangzott és jegyzõkönyvezett hozzászólásából.




„AZ ELLENFORRADALMI SZERVEZKEDÉS BÛNÖSEINEK FELKELÕSSÉGRE VONÁSÁNÁL A POLITIKAI JELLEGÛ BÛNCSELEKMÉNYEKNÉL SOK AZ ENYHE ÍTÉLET ÉS VISZONYLAG KEVÉS A FIZIKAI MEGSEMMISÍTÉSEK SZÁMA”. (Sic!)



„AZ ÉN RÉSZEMRÕL MÁR KORÁBBAN FELMERÜLT, HOGY ELLENFORRADALMI CSELEKMÉNYEKET ELKÖVETÕK FELELÕSSÉGRE VONÁSÁT ILLETÕEN SOKKAL TÖBBET LEHETETT VOLNA ELÍTÉLNI. BESZÉLTÜNK NEZVÁL ÉS SZÉNÁSI ELVTÁRSSAL ERRÕL. SZEMÉLYESEN ELLENÕRIZTEM A MUNKÁT ÉS MAGAM MEGÁLLAPÍTOTTAM, HOGY VANNAK OLYAN ÜGYEK, AHOL VIZSGÁLATNÁL IS LIBERALIZMUS TAPASZTALHATÓ”. (Sic!)



Közreadta:


(Prof. Dr. Bokor Imre)


az MJB elnöke


P. S.: Merõ véletlenségbõl,- Biszku nem kifogásolja most, hogy (viszonylag) túl kevés jelenleg a politikai jellegû bûncselekményeknél az enyhe ítélet és a fizikai megsemmisítések száma? Nincsenek olyan ügyek, ahol a vizsgálatnál is liberalizmus tapasztalható? Mit gondol errõl Biszku, ha tud egyáltalán gondolkozni? Vajon a bûnöket vizsgáló illetékesek elõtt nem világos Biszku bûne? Vajon a bíróságokat és az ügyészségeket nem az MSZMP Politikai Bizottsága irányította vagy befolyásolta? Kádár és csürhéje nem felelõs a tömeges akasztásokért, a kínzásokért, az elítéltek hozzátartozóinak lelki gyötrelmeiért, a “keleti” drótozós, koporsó nélküli, lemeztelenített testû áldozatoknál alkalmazott temetkezési módszerek bevezetéséért? Az anyaföld és a kivégzettek tömeges meggyalázásáért? A mártírok ingó és ingatlan vagyonának kisajátításáért? A hullarablók kitûntetéséért? STB., STB.