MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG



LEVELESLÁDÁJA


Demszky Gábor 5 (azaz öt) választási ciklus során 20 (azaz 20) évig hazudott Budapest választópolgárainak, miután a Magyar Hírlap hasábjain, 1990 augusztus havában, aláírásával hitelesített,- fizetett hirdetésben esdeklett az olvasók felé, hogy voksoljanak rá és Budapestet ellátja minden földi jóval: szilárd közbiztonsággal, az elesettek sokoldalú támogatásával, a közúti közlekedés korszerûsítésével, a város zöldterületeinek (a törvény szigorával) való megvédésével.


A gátlástalan hazug pozõr,- folyamatosan ígérgette a budapestieknek a négyes Metro megépítését, miközben átgondolatlanul szervezett (és többletköltségekkel terhelt) építkezéseket "létesített" a fõváros számtalan frekventált helyén, permanens közlekedési dugókkal és kátyúk tömegével keserítette meg és keseríti ma is, a jármûvekkel közlekedõket.


Ígéretével ellentétben, húsz év alatt elérte, hogy fõvárosunk a modernizálás területén,- nem csupán Európa és a világ fõvárosai között az utolsó helyre szorult, de zöldterülete is a fogyó holdhoz hasonlítható, 28-35 százalékkal lett kevesebb mint 20 évvel ezelõtt az egy fõre esõ zöldterülete, ezzel európai átlag felét sem éri el. Bécsben például 120 (!) négyzetméter jut egy lakosra, Budapesten pedig 10 (azaz tíz!) négyzetméter ez az érték, de alighanem a parlagfû is bevan számítva a "zöldeke".


Megítélésünk szerint,- csupán ez az egy "eredmény" is elegendõ lenne ahhoz, hogy Demszkyt páros lábbal menesszék a munkahelyérõl, hiszen a helyetteseit sem volt képes ellenõrizni (irányítani, vezetni), évente mintegy 75-80 napot volt távol gazdátlan fõvárosunktól, és húsz év alatt többet utazott (az adófizetõk pénzén), mint Kittenberger- Katona Kálmán vagy Körösi Csoma Sándor, de még Szekerest és Vadait is "lekörözte" tapasztalatszerzési utazásaival.


Nem árt megemlíteni, hogy Demszky már a Kádár érában nagy világjáró volt, (akkori) feleségével (Hodosán Rózával) egy évig volt az USA-ban, ami ritka kivételes eseménynek számított, arról már nem is beszélve, hogy Király Béla (!) vendégszeretetét élvezte az Újvilágban, majd Kanadába is elkeveredett és üldözöttként (kirekesztettként, sõt megfigyeltként) sajnáltatta magát az emigráció köreiben, miközben jelentõs összegeket (nem kifejezetten kulturált, argotikus szóhasználattal élve) "tarhált" össze, majd hazatért és tovább szenvedte a rezsim elnyomóinak szüntelen zaklatását.


Demszky "el nem évülhetõ számlájára" írható: az EXPO megtorpedózása, a Teleki szobor felállításának eltiltása, a Kálvin tér városképének tönkretétele, az általa megígért köztisztasági akció elmaradása, (illegális hirdetések, falfirkák, rongálások, stb., növekedése), utcai árusok, koldusok, hajléktalanok, randalírozók tömeges elterjedése, a BKV lerobbanása, a parkolási szabályok és formák rendezetlensége, az eb-tartási szabályok kidolgozásának elmaradása és az elévültek ellenõrzési hiánya, a kátyúk és más úthibák mennyiségi növekedése, a helyenként teljesen szükségtelen és logikátlanul elhelyezett fémoszlopok csiperke-gomba módon történõ szaporítása, stb., stb.


Márványtáblára véshetõ, hogy ilyen hazug, felelõtlen, semmittevõ, nyegle és nagyképû fõpolgármestere még nem volt Budapestnek, kiemelve azt, hogy hitegetéssel és képmutató szemforgatással képes volt öt ciklusban bebetonoztatni magát elfogult "híveivel" és a látványosan leszerepelt SZDSZ-el, nem lebecsülve az MSZP támogatását sem! Demszky kártékony "mûködése" nagyobb kárt okozott Budapestnek, mint egy szõnyegbombázás! Ideje lenne elszámoltatni, ezt a felelõtlen, önmagát mutogató, hazug senkiházit!


(Prof. Dr. Bokor Imre)


az MJB elnöke