AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKÛ, IGAZ!


MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) POSTALÁDÁJA

(2009. július 26.)


A FIDESZ JOBB KEZE ÉS A BAL KEZE.




Nem könnyû eligazodni a FIDESZ egyes vezetõinek - egymásnak ellentmondó - nyilatkozatai, illetve állásfoglalásai között.




A napokban azt hallottuk vagy olvashattuk, hogy a FIDESZ elõrehozott választásokat vár a Bajnai kormánytól, és az MSZP-tõl. Nem sokkal ezt követõen, Kövér László úgy nyilatkozott, hogy nem látja az esélyét egy elõrehozott választásoknak.




Bár a minkét nyilatkozat feltételezésekre alapul, mégsem logikus, olyan dolgokra várni a FIDESZ-nek, amelyet Kövér úr eleve esélytelennek ítél meg, illetve: nem etikus esélytelennek ítélni azt, amit a FIDESZ elvár a regnáló kormánytól.




Nagyon sokan ezektöl a "langyos" bizonytalanságtól óvták és óvják a FIDESZ-t, mert például,- amikor arról szólt Orbán Viktor, hogy (majd) el kell számoltatni a kártevõket, akkor Pokornyi úr azt nyilatkozta, hogy óvatosan kell bánni az elszámoltatással, mert az kétélû fegyvernek (vagy eszköznek) minõsül.




Nagyon sokan ezt a kettõsséget kifogásolják a FIDESZ-nél, mert egyszer már az Antall-Boross kormány idejében alapos (és maradandó) leckét kapott az ország az igéretek teljesítettlenségébõl, ne csodálkozzanak és ne sértõdjenek meg a FIDESZ illetékesei, ha a közvélemény gyanakodva fogadja a gyanúsan ellentmondó vagy könnyen félreérthetõ nyilatkozatokat. Minden okunk megvan a gyanakvásra!




(Prof. Dr. Bokor Imre)

az MJB elnöke