AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKÛ, IGAZ

(felhvások, észrevételek, megjegyzések)




MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) POSTALÁDÁJA


ÜNNEPI GONDOLATOK MÁRCIUS IDUSÁRA

(ÜNNEPELJÜNK ÉS EMLÉKEZZÜNK!)




Legyünk büszkék arra, hogy a magyar nép forradalmi harcaival példát mutatott Európának és a világnak azzal, hogy nem alkudott meg az elnyomó hatalmakkal, legjobb fiai inkább a halált, mint a szolgaságot választották. Ünnepeljünk és emlékezzünk!


Gondoljunk Rákóczi kurucaira, a márciusi ifjakra, a Pesti Srácokra, a harcmezõn elesettekre és a forradalmak mártírjaira.


Gondoljunk a vértõl csöpögõ kezû Haynau császári generális megtorlásaira, Hruscsov martalócaira, és Kádárra, a minden árulók és akasztatók atyjára!


Gondoljunk arra, hogy mennyire féltek a moszkovita Rákosiék március 15-tõl, még a pirosbetûs ünnepek sorából is törölték, új ünnepként állították be a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat, amelynek már a megnevezése is 4 (azaz négy) hazugságot tartalmazott, mert: nem volt nagy, nem októberben zajlott le, nem volt szocialista és nem volt forradalom!


Gondoljunk Gyurcsányra és bandájára, akik mident megtettek, hogy az ünnepléstõl elriasszák az embereket! Nyilt és burkolt fenyegetés hangzott el az illetékes rendõri szervek részérõl, különféle tiltásokat rendeltek el a gyülekezési és felvonulási útvonalakra, illetve helyekre, fondorlatos módon és megszorításokkal úgy módosították a büntetési törvénykönyv egyes paragrafusait, hogy gyakorlatilag bárkinek a kezére bilincset rakhatnak, mert nem csak a tojásdobálókra vár börtönbüntetés, hanem azokra is, akik nem tapasztják be leukoplaszttal a szájukat és hangot mernek adni egy adott elõadó (szónok) esetleges sértõ, megalázó, hazug vagy bántó kijelentésére.


Ne hagyjuk provokálni magunkat! Ne féljünk az alattomos terrort alkalmazó hazug, korrupt kormány és holudvara fenyegetésétõl, vegyük tudomásul, hogy õk azok, akik reszketnek és félnek a tömegektõl, féltik a hatalmukat, összeharácsolt vagyonukat és - fõként -, félnek a felelõsségre vonástól! Mert tisztában vannak azzal, hogy erkölcsi és anyagi értelemben tönkre tették hazánkat, röpke néhány év alatt a sereghajtók közé szorították le országunkat, eladták nemzeti vagyonunk 80-85 %-át, amiért egyszer felelniök kell!


A mohácsi vésznél is tragikusabb helyzetben vagyunk, mégis ünnepelnünk kell,- hõs elõdeink iránti mélységes tiszteletünk kimutatásával, egyben emlékeznünk kell azokra, akik forradalmainkat eltiporták, forradalmárainkat pedig bitófára, kivégzõ osztag elé, börtönbe, munkatáborba vagy a társadalom perifériájára juttatták.




ÜNNEPELJÜNK ÉS EMLÉKEZZÜNK!


(Prof. Dr. Bokor Imre)
az MJB elnöke