AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKÛ, IGAZ

(felhvások, észrevételek, megjegyzések)




MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) POSTALÁDÁJA




VAN-E 200001 (?)

Öles plakátok sokaságán és egyes rádióadók hullámhosszán teszik fel az SZDSZ-es IllETÉKESE a szónoki kérdést: "VAN-E 200001 SZDSZ-es szavazópolgár, mert nagy szükség van rájuk ebben az országban".

Mivel mi is (akaratlanul) megkérdezettek lettünk, válaszolunk: NINCSEN! Hazánknak nem volt, most sincs és a jövõben sem lesz szüksége ezekre az ember-tipusokra. Tegyenek egy próbát: költözzenek máshová és ellenõrízzék, hogy mikor megyünk utánuk vagy értük.




STRUTHIO CAMELUS

Tájékoztatjuk Demszky Gábort, hogy a struthio camelus, vagy ismertebb nevén a strucc,- Afrikában és DNy-Ázsiában honos, nagytestû, csapatokban élõ madárfajta. Világkörüli utazásai során kerülje azokat az államokat, ahol a strucc elõfordul, mert a nemkívánatos vendéget srucctojással dobálják meg, és az ellen nem nyújt védelmet még a kincstári nagyméretû fekete esernyõ sem!




ÁLLAMKASSZA ÜRÍTÉS

Gyorsított ütemben folyik az adófizetõk pénzének és a külföldrõl felvett kölcsönöknek az elherdálása. Milliárdok "úsztak el és úsznak el ma is" külföldi (szükségtelen) alapítványokra, túlfizetett miniszterekre, államtitkárokra, szóvivõkre, (semmitmondó) tanácsadókra, kuratóriumi tagokra, (különféle) túlméretezett létszámú képviselõkre, ad hoc bizottságokra, álláshalmozókra, felesleges külföldi és hazai utazgatásokra, rendezvényekre, jutalmakra, céljuttatásokra, projektprémiumokra, szükségtelen hirdetésekre (reklámokra), a közszolgálati tévék (primitív, élvezhetetlen és "szakállas") mûsoraira, fuul luxus gépkocsikra, mobiltelefonoka, számítógépekre, stb., stb.

Külön kategóriába tartoznak a (speciális) jubileumi jutalmak, elismerve ("betudva") pl. Szûcs Erika elvtársnõ és Kiss Péter elvtárs MSZMP-s pártmunkásságát, ezzel is igazolva a jogfolytonosság és a kirívó "orcátlanság" tényét!

Aki feltételezi, hogy Szûcs Erika visszafizeti a kapott jutalmát, az azt is feltételezhette róla, hogy a szociális ügyek intézése jó kezekbe került...




AZ ANTALLI ÖRÖKSÉG

A teljességre való törekvés igyénye nélküli örökségi lista: 1/ Boross Péter, 2/ Horn Gyula, 3/ Für Lajos, 4/ Dávid Ibolya, 5/ Herényi Károly, 6/ Bokros Lajos(!).

Akik ezek után is az MDF-re szavaznak (és MDF tagok maradnak) azok megérdemelnek egy "HÛSÉG AZ MDF-HEZ") feliratú, vaskalapos D. I. portréval ékesített kitüntetést! Dávid Ibolya felmérése szerint az MDF népszerûségi indexe 10 pontocskával növekedett a bokrosi választást követõen. A mi felmérésünk szerint pedig 20 pontocskával csökkent, és még nem érte el a "történelmi" zuhanási csúcsot! Természetesen az sem kizárt, hogy Bokros bejut az EU parlamentbe, mint túrsita vagy vendégmunkás, az MDF látványos segítsége nélkül is.




MOHÁCSI VIKTÓRIA

A szereplési vágytól "beidegeskedett" SZDSZ-es honanya, a cigánykérdés frissentartásával hívta fel magára a figyelmet, és "kávézaccból" jósolgatva tévedt a halottgyalázás posványába, amikor a meggyilkolt Marian Cozma emlékét sárral fröcskölte be.

Ha hallgatott volna, (talán) bölcs maradt volna...




LAMPERHT MÓNIKA

L. M.,- a totálkárossá "varázsolt" állami kocsija helyett - megirígyelvén Veres luxus Audiját - átváltott egy hasonló típusra, mert ebben a "legatyásodott helyzetünkben" nem szabad kicsinyeskedni vagy visszafogottnak lenni, mivel a "rongyrázás" némi tekintélyt is kölcsönöz a pórnép felé.

Még az sem kizárt, hogy nem önmaga választotta ezt a masinát, hanem nagyszámú tanácsadóira hallgatott, akik arra gondolhattak, hogy a tiszteletdíjuk kiszabásánál sem fog kicsinyeskedni kenyéradó gazdanõjük.




DEMSZKY ÉS SZÓLÁSSZABADSÁG

A kirívóan hazug ígéretekkel fõpolgármesteri pozícióba került Demszky további ígéret-csokrokkal, konspiratív tevékenységgel, magamutogatással és gátlástalan erõszakossággal úgy biztosította helyét közel húsz évig, hogy fõpolgármesteri rekordot döntve, semmi említésre méltó (maradandó) városfejlesztést nem hajtott vére.

Budapest gazdátlanná vált, a kátyúk száma és mérete állandósult vagy növekedett, a zöldterület csökkent, a közbiztonság és a tömegközlekedés romlott, a hajléktalanok száma növekedett, a fõváros adóssága az "eget veri", csupán a jutalmak és a prémiumok mennyisége miatt nem kell szégyenkezni az arra érdemesült személyeknek.

Demszky akkor sem volt szûkmarkú, amikor a viperás, tömegveretõ-és lövetõ Gergényinek "két kitüntetést is" a zakójára akasztott, mintha elfelejtkezett volna arról, hogy "három a magyar igazság".

A "SÁNTA KUTYA"-díjas fõpolgármesterünk, Gyurcsány példáját követve, blokád alá helyeztette a Magyar Hírlapot, mert az egykori trockistából vagy maoistából liberális fõguruvá avanzsált "városépítõ" reszket az igazságtól és a szabad véleménynyilvánítástól, sokkal jobban, mint az elröppentett tojásoktól.

Ami igaz, az igaz(!),- van is miért reszketnie!




MAZSIHISZ ÉS A JAD VASHEM

Nem okozott meglepetést számunkra az a hír, hogy a MAZSIHISZ illetékesei pár nap leforgása alatt útilaput kötöttek Vámos György talpára (vagy a talpa alá), mert nem egyezett a véleménye a vezetés véleményével.

Azt már mi is tapasztaltuk, hogy kérésünket vagy véleményünket nem fogadta kitörõ örömmel a MAZSIHISZ, pedig kifejezetten olyan kérdéssel foglalkoztunk, amelynek a megoldása, pontosabban a megoldás beinditása - a MAZSIHISZ kompetenciájába tartozik.



Többször szóvá tettük, hogy intézkedjenek a Jad Vashem Bizottság felé, a zsidó vallású honfitársainkon sokat és folyamatosan segítõ Fehér Lajos, egykori kiváló sportember ügyében, de immáron két éve még csak válaszadásra sem tellett az "erejükbõl".

Fehér Lajos az élete kockáztatásával segítette a gettóba zárt zsidókat, valamint a katonaszökevényeket, és ezt a tettét több mint negyven (zömében közismert) személy bizonyította, közöttük világ-olimpiai-európai és magyar bajnokok, rabbik, kereskedõk, szerkesztõk, színészek és más foglalkozásúak.

Most, hogy a MAZSIHISZ Vámos György esetében életjelt adott intézkedési hajlamáról, egyben azt is igazolta, hogy a Jad Vashem tudtával vagy tudta nélkül, egy kirakatpolitikát folytató, önzõ gittegyletté vált, amely képtelen mások véleményét, vagy a többszörösen bizonyított igazság tényét elfogadni (képviselni, értákelni)

Saját magukról állítottak ki olyan bizonyítványt, amelyben a tevékenységük és az értékítéletük mellett elégtelen osztályzat (minõsítés) szerepel, és hasonló mentalitással a pótvizsgán is "leverik a lécet"!





(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Magyar Justitia Bizottság elnöke