PROVOKÁCIÓ ÉS HAZUGSÁG

(történelmi lecke dióhéjban)

I.

1950. május 1-én, Vorosilov marsall önkényes intézkedésére, felállították a Szabadság téren a"felszabadító" Szovjet Hadsereget dicsõítõ emlékmûvet, miután ledózerolták a téren lévõ Ereklyés Országzászlót, a magyar nemzet egyik szimbólumát.

Rákosi Mátyás és bandája asszisztált a megszállóknak, vörösre tapsolták tenyerüket, az avatóünnepségre odasereglett (odarendelt) díszes vendégek.

II.

A rendszerváltozást követõ években szóba került a szovjet címerrel és ötágú vörös csillaggal dekorált emlékmû eltávolítása, de arra való hivatkozással, hogy szovjet katonasírok vannak az emlékmû alatt, levették a napirendrõl ezt a kérdést. 2000-ben, a Szabadság tér átrendezése során, az emlékmûvet eltávolították a helyérõl és megállapítást nyert, hogy azon a területen katonák földi maradványai nincsenek. Ennek ellenére, Szabó János honvédelmi miniszter levélben nyugtatta meg az Orosz Föderáció budapesti nagykövetét, hogy személyesen garantálja a szovjet emlékmû eredeti helyére való visszaállítását. "Becsületére váljon", - álta a szavát!

III.

2006-ban, Rogán Antal parlamenti képviselõ (Fidesz), az önkormányzati választási kampány idõszakában kijelentette, hogy amennyiben megválasztják Budapest V. kerületben polgármesternek, akkor eltávolíttatja a szovjet emlékmûvet a Szabadság térrõl. Rogán a választópolgárok bizalmából (illetve szavazataik alapján) 2006-tól a fõváros V. kerületének a polgármestere...

IV.

2008. október 3-án Rogánnak eszébe jutott (juthatott), hogy egy emlékmû eltávolítására tett ígéretet a választóinak, ezért sûrgõsen intézkedett, hogy október 4-én, a hajnali-korareggeli órában távolítsák el a Szabadság térrõl az MVSZ által 2006. február 6-án odahelyezett, nemzeti színû lobogóval ékesített piramist, amellyel az Ereklyés Országzászló helyét jelölték meg.

A kijelölt idõpontban megjelent a Szabadság téren egy "bontó brigád" (mint anno dacumál Vorosilov parancsára, 1950-ben), de az odagyülekezett tiltakozók megakadályozták, hogy "kommunista szombatot" tartsanak a piramis eltávolítási munkálataival.

KÉRDÉSCSOMAG

Meddig tûrhetõ még, hogy Vorosilov és/vagy Rákosi szellemi utódjai provokálják a magyar népet?

Meddig türhetõ még, hogy egy hazugságbant fogant kormány uralkodjon a kisemmizett polgárok felett?

Meddig türhetõ még, hogy a Gyurcsány - Kóka - Demszky - Rogán(stb.,)-féle senkiháziak hazugsággal, képmutatással vagy ígérgetésekkel jussanak hatalmi pozíciókba és packázzanak a választópolgárokkal?

Meddig türhetõ még, hogy a magyar nép féltõn tisztelt szimbólumait (Szent Korona, Árpádsávos zászló, Turul madár, kokárda, stb.) egyes "gyökértelen" személyek akarják feledtetni vagy vagy tiltó listára tenni?

Meddig kell még várnunk arra, hogy nemzeti önérzetünk közel 60 éve tartó, durva megsértésének - az észtekhez hasonló módon -, véget vessünk?

Vajon milyen vastag lehet Rogán arcbõre, és mikor merészel választói elé állni, hogy beszámoljon a választási kampány során elhangzott ígéretének teljesítésérõl?


(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Justitia Bizottság elnöke