Czike László



Demiurgosz, a szabadkézmûves



Krisztus evangéliumi szavainak hitelességét legfõképp az mutatja meg, amikor is bárki földi halandó hevesen protestálni próbál ellenük. Nyomban megtapintható az evilági, földhözragadt kényelmi szempont, az anyagias életvitel érdeke, az a mentalitás, amelynek révén valaki a két ellentétes (földi és égi) karriert egyaránt sikerrel kívánja, próbálja, erõszakolja befutni. Pedig bizony nem lehet egyszerre szolgálni Krisztusnak s a Mammonnak: könnyebb a tevének átmennie a tû fokán, mint a gazdagnak bejutnia a Mennyországba...


A probléma a legkevésbé sem Krisztus szavaiban van.


A Köpönyegforgató leggonoszabb színészi alakítása, egyszersmind a végsõ idõk közeledtének a legbiztosabb jele, amikor az Antikrisztus felölti Krisztus ruháját...


Az elmondottakhoz már csak az Evangélium szavait lehet hozzátenni:


„Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket, meg a testet is pokolba taszíthatja!” (Mt.10, 28-29.)



Óvakodjatok a hamis prófétáktól! „Szeretteim ne higgyetek minden léleknek! Vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentõl valók-e, mert sok hamis próféta lépett föl a világban. Az Istentõl való lélek errõl ismerhetõ föl: Minden lélek, amely vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, Istentõl van. Minden olyan lélek viszont, amely nem vallja Jézust, nem Istentõl való. Ez az Antikrisztus szelleme, akirõl hallottátok, hogy eljön, sõt, már a világban is van. Ti Istentõl vagytok, gyermekeim, és gyõzedelmeskedtetek azon. Hiszen, ha bennetek van, hatalmasabb, mint az, aki a világban van. Azok e világból valók, azért is beszélnek e világról, és a világ hallgat rájuk. Mi Istentõl vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk. Aki viszont nem az Istentõl való, nem hallgat ránk. Így különböztetjük meg az igazság szellemét a hamisság szellemétõl.” (1 Jn. 4,1-6.)



*****


Az Antikrisztus = Krisztus hasonmása. Klónozni fognak egy nõt, - vagyis egy anya megszüli a hasonmását. És ez a hasonmás majd megszüli Demiurgoszt, az Antikrisztust. Sõt, - lehet, hogy ez az ‘anya’ már régen megszületett, sõt be is érett szörnyû ‘küldetése’ beteljesítésére.


Szent Hildegárd látomástrilógiájának elsõ kötetében, a Liber Sciviasban világias kifejezésekkel ím ez áll: „Vaginájában szörnyû és koromfekete, izzó tekintetû fej jelent meg, fülei akár a szamáréi, orrlyukai s szája akár az oroszlánéi... A fejhez csatlakozott valami, ami nagy rakás ganéjhoz hasonlított. Aztán felemelkedett a hegy tetejére, és megpróbált felszállni az ég magasába. Hirtelen mennydörgés hallatszott és egy hatalmas erõ akkorát taszított a fejen, hogy lebukott a hegyrõl, és egyszersmind a páráját is kiadta.”



A ‘Demiurgosz’ görög név jelentése az Idegen Szavak Szótárából: „Világteremtõ szellem, a világ isteni vagy természetfeletti (?!) létrehozója - annyi mint: ‘kéz-mûves’...” Az idézett definíciónak leginkább a középkori katarok hite felel meg, akik szerint ezt a földi világot a Sátán teremtette. Néha nekünk is - ma fõleg - úgy tûnhet: igazuk volt! Az igazság mégsem ez, jól tudjuk az Ó és az Újszövetségbõl.



Az anyagi és a szellemi világot maradéktalanul Isten teremtette. A megváltás - hasonlóan a szeplõtelen fogantatáshoz - isteni közbeavatkozás volt, üdvözülésünk lehetõségének a biztosítása érdekében. Krisztus - a földi küldetése beteljesítése után - visszatért a Mennyekbe az Atyához, tehát (vigasztalásul és megerõsítésül a Szentlélek oltalmára bízva, de) ‘magára hagyta’ az emberiséget, hogy az általa el-ültetett mag megfoganjon, kicsírázzék, szárba szökkenjen, - és a virágzás után bõ termést, jó gyümölcsöt hozzon. Visszatéréséig interregnumot hagyott maga után, ami alatt kifejlõdhetett a Sátán uralma... Demiurgosz - annyi, mint: ‘kézmûves’.


A katarok hitét e jelentéssel összevonva: a Sátán volt az elsõ szabad-kézmûves.


Ha valaki azt hinné, hogy az egész, úgy, ahogy van, nem egyéb history-fiction-nél, és a Grál utáni történelmi vesszõfutást is lazán besorolja például az ‘Ómen’-filmek közé; - az hatalmasat téved!



De mégis, mi lehet a Szent Grál? A Grál, amelyet már a templomos lovagok is kerestek a jeruzsálemi Salamon-templom romjai alatt, sõt, amelyet még a szabad-kõmûvesek is keresnek mind a mai napig? Következtessünk indirekt módon, - a legvalószínûtlenebbtõl a valószínûig. Olyan titkos iratok, amelyek Krisztus élet-történetét merõben más (a Kinyilatkoztatással abszolút ellentétes) megvilágításba helyeznék, nem lehetnek, - mert az 1940-es években megtalált kumráni tekercsek megfejtett tartalma szinte teljes egészében a Szentírás ismert szövegét támasztja alá. Krisztus holtteste sem lehet, mert Jézus feltámadott, és mint Isten-ember, az üdvözült testében tért meg az Atyához; - ‘holtteste’ így e földben nem nyugszik. Ha mégis a holttestét ‘keresik’, annak nagyon nyomós oka lehet, ami hamarosan ki is derül. Azt sem tartom valószínûnek, hogy a Grál valamilyen elvont értelmet fedjen - mint például ‘származás’, ‘vérvonal’ vagy ‘az egész emberiség’-, pláne, valami olyat, ‘ami kvázi megtalálhatatlan’! Legvalószínûbb, hogy a Grál ‘fizikai létezõ’, vagyis aminek a legenda leggyakrabban, legkonkrétebben, valószerûen említi: a Jézus Krisztus kifolyt vérét felfogó kehely, edény; - de vélhetõleg még ez is csak egyféle szimbolizmusra hajlamos és földhöz ragadt ‘szabadkõmûves megközelítés’, és valójában a Grál: Krisztus vére!



Induljunk ki abból, hogy ‘a valószínû történelmi cselekmény’ mit is vár el a Grál megtalálásától? A válasz megdöbbentõ: valamely, elõre legyártott világuralmi terv - ‘építési tervrajz’ - megvalósításának tökéletes és egyidejû legitimációját. Olyan legitimációját, mellyel még a legbigottabb keresztények sem szállhatnak szembe. Egy olyan ördögi terv legitimációját, amely a transzcendens, isteni vérvonal fel-használásával egy evilági földi, egyközpontú világállam létrehozását alapozza meg. Ha egy centralizált világállamra Isten is áldását adja, hisz ‘saját vérét’ ülteti annak a trónjára: nincs többé apelláta. Kézenfekvõ, hogy a Grált, Jézus Krisztus szent vérét - ha megtalálnák - rettenetes sátáni célra akarják felhasználni.



Amikor az ember tudományosan és technikailag eléri, hogy képes beavatkozni az élet természetes öröklõdési rendjébe - akkor és ott megálljt kell parancsolni! Egyetlen-egy embernek sincs (nem lehet) felhatalmazása arra, hogy az ember genetikai örökségét, alapvetõ életfolyamatait manipulálja! De különösen arra nincs (nem lehet), hogy a génmanipulációt egy zártkörû elit világuralmi céljai eléréséért, a napi politika, sõt az emberi történelem befolyásolására használja fel. A Sátán azonban úgy ‘hiszi’, hogy neki ‘van’ erre felhatalmazása! Sõt, bele is kell avatkoznia a genetikus folyamatokba, ha el akarja érni, hogy egy földi anya a méhében hordja ki a Sátán fattyát, az Antikrisztust. Ez az anya csak egy klónozott nõ, egy „hasonmás” (másolat) lehet, mert a természetes, Istennek tetszõ módon fogant anya Istentõl kapott lélekkel rendelkezik; - a személyisége ezért nem lehet képes és alkalmas ‘a sátánfattyú’ kihordására. Az Evangélium szent szavaival:



„Gyermekeim, itt az utolsó óra! Amint azt hallottátok, eljön az Antikrisztus. Eddig is sok Antikrisztus támadt. (...) Közülünk kerültek ki, de nem tartoztak közénk. Ha közénk tartoztak volna, köztünk is maradtak volna. Rajtuk kellett nyilvánvalóvá lennie, nem mindnyájan tartoznak közénk. (...) Ti ismeritek, s tudjátok, hogy semmi hazugság nem származik az igazságból. Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Messiás? Az Antikrisztus: tagadja az Atyát és a Fiút. Mindaz ugyanis, aki tagadja a Fiút, nem ismeri el az Atyát sem. Aki megvallja a Fiút, elismeri az Atyát is. Maradjon meg bennetek, amit kezdettõl fogva hallottatok. Ha megmarad bennetek, ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában. Az ígéret, amelyet ehhez fûzött, az örök élet. Ezt akartam írni nektek azok miatt, akik félrevezetnek. Ami titeket illet, maradjon meg bennetek a tõle kapott kenet. Más tanítóra nincs szükségetek: bármire is tanítson az õ kenete, az igaz, és nem hazugság. Maradjatok tehát õbenne, amint tanította. Igen, gyermekeim, maradjatok õbenne, hogy amikor megjelenik, bizalommal töltsön el, és eljövetelekor meg ne szégyenüljünk.” (1 Jn. 2, 18-28.)



A Sátán most a tudományt és a technikát állítja saját szolgálatába, hogy keresztül-húzhassa a megváltás isteni tervét. A kitüntetett pillanatok közé tartozik, amikor valamennyien megérthetjük, miért is volt tilos ‘az elsõ emberpárnak’ gyümölcsöt, almát ennie a Tudás Fájáról. Ím, most eljött az igazság pillanata! Sem a teremtett világról alkotott összképünkbe, sem a keresztény hitvallásunkba nem fér bele a klónozás semmilyen formája. Hithû vallásos ember - bármilyen világvalláshoz tartozzék is - nem fogadhatja el az ember klónozását, mert az alapjaiban sérti emberi méltóságát és Isten-hitét! Mint az újsághírekbõl már évek óta ismeretes: valahol a Földközi-tengeren cirkál egy hajó, egy úszó embermásoló ‘vámszabad-terület’ - a Sátán yachtja! - s a fedélzetén egy dúsgazdag, ‘õrült’ olasz professzor senkitõl sem zavartatva végezheti tiltott kísérleteit, melyekkel gyakorlatilag Hitler és doktor Mengele nyomdokain halad (ez Joseph Ratzinger bíboros, a Vatikán Hittani Kongregációja vezetõjének a hivatalos véleménye).



Antinori klónozott emberi embrió fényképét akarja bemutatni. (A név: nomen est omen - baljós elõjel.) A baljós név magában hordozza az ‘anti’-elõtagot, ami - idézem az Idegen Szavak Szótárából - „valamivel való szembenállást” jelent. A ‘nória’-utótag „serleg vagy puttony” jelentéssel bír, ami utalhat a Szent Grálra, a kehelyre, - amelyben a templomos-szabadkõmûves legendárium szerint Jézus Krisztus vérét fogták fel. Az Antinori-név így egy felvett, ‘gonosz-rituális’ ómen lehet, amelynek a kifejtett jelentése: a sátáni ember, aki a Grál szent tartalmának, Krisztus szent vérének ellensége, aki létrehozza a vallástörténeti hibrid-gnómot, a léleknélküli, emberlánya-szülte Frankenstein-anyát, aki ‘ellen-méhébõl’ majd megszüli a Gonosz Embert, az Antikrisztust...


Az olasz professzor 20 fõs orvoscsoportja élén kétszáz nõ méhébe klónozott embriókat ültet be. Ha kísérlete sikerrel jár, megszülethet az elsõ klónozott ember.” Létezõ fenyegetés-e, hogy ellenõrizetlen klónozás következtében szembe fogunk magunkkal jönni az utcán? „Óriási nemzetközi felháborodást váltott ki Antinori bejelentése. Ratzinger bíboros, a Szentszék Hittani Kongregációjának prefektusa bírálta Antinori kísérletét, mondván: „Hitlert akarja utánozni.” A bíboros szerint: „a gyermekek fénymásolása = náci téboly”. Jack Scarisbrick professzor, az abortusz-ellenes Life-csoport elnöke elmondta: „az emberi élet méltóságán aluli, hogy emberi lényeket gyártsanak laboratóriumban.” Ámde Antinori a vallásos ellenérveket nem fogadja el, cáfolja, hogy Isten szerepébe akarna lépni. A klónozás szerinte nem vallási kérdés.”



A legszörnyûbb ómen azonban a fenti internetes idézetek utánra kívánkozik. Az intézetet, ahol a híres Dolly-bárányt klónozták, így hívják: Edinburghi Rosslyn Intézet! A Rosslyn-kápolna kitüntetett hely, ahol a Skóciába menekült templomos lovagok - a Sinclairek legendája szerint - a Szent Grált elrejtették. Amennyiben a Szent Grál a kereszthalált halt Jézus Krisztus vérének nyomait tartalmazza, akkor a Dolly-bárányt klónozó kutatóintézet és az Isten Báránya vérének rejtekhelye azonos névre - Rosslyn - hallgat! Ez fátum, gonosz vicc, vagy véletlen egyezés?!


Bármely biológiai szervezet, élõlény reprodukálható egyetlen sejtjébõl, amelynek a sejtmagja és az öröklõdési anyaga sértetlen. A klónozáshoz felhasználható sejt akár egy vérsejt is lehet. A Sátán a végsõ, legnagyobb alakítására készül: az Anti-krisztus Jézus Krisztus képmásaként fog megjelenni, hogy elcsábítsa a maradék keresztényeket is. A klónozott lélektelen nõ a Krisztus vérébõl, a Szent Grálból klónozott Antikrisztust fogja a világra hozni - aki külsõre Jézusra hasonlít, de isteni lelke megüresedett helyére maga a Sátán költözik be...



John Hogue írja ‘Az utolsó pápa’ címû könyvében, Bingeni Szent Hildegárd: ‘Az utolsó napok és az Antikrisztus bukása’ címû, leghíresebb látomását felidézve: „A skandináv-germán végítélet a szürke farkas korában következik majd be. A látomás eljövendõ, katolikus származású, XX. századi zsarnok szürke, katonai egyenruháját és kabátját idézi, akinek a keresztneve a germán ‘adolphus’, azaz ‘farkas’ szóból származik. Az öt zsarnok egy Krisztus-hasonmás (azaz: klón!) elõfutárai, - úgy is mondhatnánk: az Antikrisztusé. A Bingeni Szent Hildegárd látomásában Krisztus egy szûz (Szûz Mária), az Antikrisztus pedig egy szajha (a klónozott Madonna?!) fia - buja, szex-õrült bitorló, aki a második eljövetel Krisztusaként pózol, és majd azt terjeszti magáról, hogy egy szûz szemérmes gyermeke, és képes feltámasztani a holtakat. A csalót két ítéletnapi próféta, Éliás és Énok veszi alaposan szemügyre, akiket az Isten azért akar a Földre küldeni, hogy megakadályozzák az Anti-Krisztus uralomra jutását. Ez a két próféta még egy utolsó esélyt ad az emberiségnek, hogy megláthassa az Anti-krisztus igazi valóját, mielõtt a Gonosz fia - magát az Isten Fiának hazudva - mártírrá teszi õket. Bingeni Szent Hildegárd figyelmezteti kora papjait, hogy az Antikrisztus az egyházon belülrõl kerül majd ki. A jóslatainak eme pontját festménye támasztja alá érzékletesen, amelyen az egyházat egy Eklézsiának el-keresztelt, glóriás, koronás asszonyként ábrázolja, akinek a széttárt karjait egy aranyozott köntös díszíti. De lám, az Anyaszentegyház szentje bugyogó nélkül áll elõttünk...! Ezután Bingeni Szent Hildegárd egy középkori egészségügyi szakértõ alaposságával leírja, mára híressé vált rajzai segítségével illusztrálja is Eklézsia belsõ romlottságát. Ami például a lábai között látszik tenyészni, az akár minden idõk legszörnyûbb tripperének tûnhet. Az Anyaszentegyház fan-szõrzete és szeméremajkai egy szõrös arcot, a szorosra zárt ajkak közül elõ-villanó, éles fogú, torz szörnyeteget formáznak, a szörnyeteg Antikrisztust.”


A szabadkõmûvesség okkult ideológiai alapvetése, építési tervrajza helyett az Úr Jézus szavainak, evangéliumának a forgatását ajánlom:



Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Ez az Isten kenyere, amely leszállt a mennybõl és életet ad a világnak. Én vagyok a világ kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé, és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Annak, aki küldött engem, az az akarata, hogy abból, amit nekem adott, semmit el ne veszítsek, hanem föltámasszam az utolsó napon. Atyám akarata, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz benne, mindörökké éljen. Én föltámasztom az utolsó napon. Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, és mégis meg-haltak. Itt a mennybõl alászállott kenyér, hogy aki eszik belõle, meg ne haljon. Én vagyok a mennybõl alászállott élõ kenyér. Aki e kenyérbõl eszik, örökké él. A kenyér, melyet adni fogok, az én testem a világ életéért. Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak énáltalam. Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. Mostantól ismeritek és látjátok Õt.” (Jn. 6, 32-51. és Jn. 14, 6-7.)



Vác, 2004. október 12.



Czike László