Czike László



Elitek milliárdokkal szemben



Megérik a gyümölcs


Jézus Krisztus megjövendölte: vissza fog térni a Földre. Tervszerû és elõre átgondolt visszatérés ez! Meg van írva, hogy ‘a fejedelmet’ már elítélték. Ezek szerint a Sátánnak is van (egy negatív!) ‘küldetése’; ezt beteljesíti, - s utána elítélik. Vajon láthatjuk-e elõre, mikor teljesedik be a Sátán ‘sorsa’? Nyilván akkor, amikor a földi világé, amelyet egy idõre a hatalmába kerített! Jézus Krisztus születése, küldetése, életútja és tanításai; üldöztetése, szenvedése, áldozata, kereszthalála, harmad-napon feltámadása és mennybemenetele; az emberiség megváltása az eredeti és szerzett bûneitõl mérföldkõ volt/lett a történelemben, mely Krisztus elõtt ‘csak a genezis, az õstörténet és az ószövetségi (ókori) háborúk céltalannak látszó története’ volt; Krisztus után viszont az emberiség ‘életgörbéje’ konvergenssé vált. Nem véletlen, hogy idõ-számításunk kezdetét éppen Krisztus születésétõl számítjuk; ennek az oka az, hogy ‘az addig céltalannak látszó’ történelem az Új Szövetség által ‘váratlanul’ értelmes célt kapott, vagyis ‘teleologikussá’ vált. Az Új Szövetség szó szerint értendõ; azt jelenti, hogy Krisztus szerzõdést ajánlott (és kötött) az emberiség jobbik, lelkes hányadával, amelynek közvetlen s értelemszerû folyománya, hogy a Krisztus születése utáni történelem már Krisztus által tervszerûen és tudatosan irányított és ellenõrzött folyamat, amely ‘a gyümölcs beéréséig’, a végítéletig, - konkréten Krisztus második eljöveteléig tart.



A végidõk elõjelei


Számtalan jelét láthatjuk, hogy már a végidõk közeledtét éljük. Most nem is elsõsorban az ószövetségi próféták (Ezekiel, Izajás, Jeremiás, Dániel, stb.) jövendöléseire, de nem is a János evangéliumában, vagy a Jelenések Könyvében leírt, félelmet keltõ látomásokra gondolok... Kevéssé ismert, hogy különbözõ ‘égi jelekbõl’, pontosabban sorban megtörténõ valódi eseményekbõl lehet majd következtetni arra, hogy nemsokára elérkezik a végítélet. Néhány ilyet felsorolok, pusztán az illusztráció kedvéért: (1) Ha már újra létezik Izrael, a zsidók állama (mint tudjuk, 1947. óta újra létezik), - Jeruzsálem fõvárossal (ma még ‘hivatalosan’ Tel Aviv a fõváros). (2) Amikor feltárják és újjáépítik a Kr. u. 70-ben lerombolt Salamon király templomát (nem ellenõrizhetõ információk szerint már évekkel ezelõtt megtalálták, és már a minden-napok híre, hogy ortodox zsidó szekták vissza akarják a palesztinoktól foglalni a földterületet, és le akarják rombolni a rajta évszázadok óta álló Al-Aksza arab mecsetet, mely az újjáépítés legfõbb akadálya). (3) Mint tudjuk; Szent Péter volt az elsõ pápa, Krisztus földi helytartója. Az azóta uralkodott és a még jövõbeli pápák neveit (Malakiás) külön-külön, csak a pápaválasztás után felbontható lezárt borítékok õrzik. Külön érdekesség, hogy a pápák a ‘borítékjuk’ tartalmának ismerete nélkül választanak maguknak nevet; aztán ‘megtalálják’ a borítékban azt a nevet, amelyet választottak. Eddig minden név ‘stimmelt’. II. János Pál után - még két felbontatlan boríték van. Kérdés, - az utolsó két pápa meddig fog élni és uralkodni? Mert utánuk a végítélet jön el. Az utolsó pápa neve egyébként nem meglepetés, s már jó elõre ismert: II. Péter (‘közben’ ugyanis - nem volt másik Péter!)...



Visszafordíthatatlan folyamatok


Sokkal inkább ‘kikövetkeztethetõ’ a közeli vég a Sátán mûködésének kvázi eredményességébõl. ‘A világ fejedelme’ - a pénzfétis imádata - uralma alatt lassanként elpusztul az emberi környezet. A Sátán által ‘befolyásolt’ emberiség rosszra hajló természete, az Isten ellen forduló ‘szabad’ akarata, mérhetetlen önzésébõl fakadó szélsõséges jövedelmi viszonyai (életminõsége) és önpusztító technikája lassan de biztosan felõrlik bolygónk (Gaia) anyagi, biológiai, szellemi ‘tûrõképességét’; a végtelennek hitt erõforrások kimerültek, az ökoszisztéma felborult...


A Földön visszafordíthatatlan és katasztrofális folyamatok zajlanak ‘a felszín alatt’; minden ‘megnyugtató látszat’, illetve derûlátó érvelés ellenére már meghaladtuk az inflexiós pontot; a relatív túlnépesedés, a kiegyenlíthetetlen vagyoni különbségek miatt az elnyomott népek és elnyomóik között kialakult antagonisztikus ellentétek, a politikai feszültség s a helyrehozhatatlan környezetszennyezés következtében már most kiszámítható, ‘megjósolható’ a még hátralévõ idõtartam.



A globális világfasizmus


Amint korunk nagy szabadgondolkodója, Sándor András jövendölte ‘A történelem elmezavara’ (Püski Kiadó, 1996.) címû könyvében:


"A nemzeti fasizmusok túlélõ maradványai csak zavarják a globális fasizmusnak ezt a szervesen kiépülõ organizmusát: keresztezik ‘a vezetésre eleve elrendelt’ globális világ-elit és a kiszolgáló szerepre eleve elrendelt globális embertömeg földgömb-méretû struktúra-eloszlását. E globális struktúrának a hormonja a pénz, oxigénje az információ. A migráció elõsegítése és szorgalmazása a nemzetek szétoldódását (a nemzeti célok eltüntetését) és egységes, mûhold-hipnotizálta kiszolgáló-tömeg létrehozását célozza, s éri el az összes kontinensen. A ‘skinhead’-mozgalom megragadt a fasizmus egy korábbi és idõszerûtlen állapotában, és ezzel a merõben új, globális fasizmus számára álcázási lehetõséget ad: ez utóbbi a demokrácia jegyében léphet föl a tegnapi fasizmus ellen. A valóság tehát, hogy a tudomány és a technika új szintje - a hozzáférés a nukleáris energiához, az elektronika, a szociotechnika és a tudatbefolyásolás ipari méretûvé válása, az ûrtechnika, a génsebészet, stb. - mára megsemmisítette a nemzeti létmûhelyeket és életvilágokat, valamint a demokráciát, mint társadalmi mûködési rendszert. Miután az elõ-készítõ fázisok a XX. század elsõ felében a nemzeti társadalmakon belül lezajlottak, a XX. század végére a monetáris folyamatoknak, mint az emberi energiákat globális méretekben összegyûjtõ és szét-osztó csatornáknak a kizárólagossá tételével globálissá fejlesztették a fasizmust, ezzel mintegy megvalósítva Hilferding ‘generálkartell’ látomását. Ez a válasz a következõ kérdésekre, amelyek újra meg újra megfogalmazódnak milliárdnyi emberben: a mára csak puszta vázzá vált demokratikus intézményrendszer keretein belül miért is nincs demokrácia? Miért válhat a demokratikus intézményrendszer erõszak-érvényesítõ mechanizmussá? Miért nem érzi magát otthon az ember a saját hazájában? Miért is semmisíti meg a szabadságot éppen a liberalizmus? Miért tûrhetnek el hosszú évekig (valójában táplálnak) olyan véres háborúkat, mint a közel-keleti, a vietnami és a délszláv? Ez a kor a globális fasizmus kora, bárminek hazudják is világ-császárokká vált tõzsdehiénák. Sajtója és tömegtájékoztatása emberi jogokról és demokráciáról beszél, amíg hazugságai el nem kopnak. Teljhatalmú tõzsdearisztokráciája (a ‘magas intelligencia-hányadosú’ világ-elit) ellenõrzés nélkül azt tehet az emberiséggel, amit csak akar. A nemzeteknek, mint kulturális lényeknek, és az önrendelkezés alanyainak kilátása a halál. S az extrém kétségbeesés zsákutcába kergeti õket: az öngyilkos terrorba. A Föld az Anti-krisztus kezébe adatott, aki pedig a totális ökológiai katasztrófa felé kormányozza. A politikát, mint pelyvát fújja szerteszét a szél...


Nincs más lehetõségünk, mint lárvaarcunk alatt õrizve átmenteni a rejtett, a mélyben melengetett Krisztus-arcot (az Ember Fiáét az embertelenség pokol-bugyraiban), és Isten-eresz alá húzódva várni be az idõk teljességét."


Jobban, szebben még senki nem fogalmazta meg ezt!



A három világháború terve


Sándor Andrást (aki író, politikus, forradalmár, szabadgondolkodó és filozófus, sõt, gyakorlott környezetvédõ, ökológus is volt!) - méltán tekinthetjük akár ‘kései ószövetségi prófétának’ is; éppen úgy, mint (Bingeni Szent Hildegárd vagy Malakiás mellett) Nostradamus-t, aki az 1500-as években felvázolta újszövetségi világunk baljós politikai és ökológiai jövõjét. Nostradamus lényegében elõre látta az összes számottevõ politikai kataklizmát (háborút), és az összes számottevõ környezeti katasztrófát egyaránt. Mégis miket ‘jósolt’, amibõl a vég-idõk közeledésére következtethetünk? Minden eddiginél is pusztítóbb III. világháborút, amelyben a keresztény és az iszlám vallás (a nyugati és az arab civilizáció) konfliktusa lesz a meghatározó, a domináns, - és fõszerepet kap benne Oroszország. (Lásd: Samuel P. Huntington - ‘A civilizációk összecsapása’)


Errõl ma így ír Drábik János az ‘Uzsoracivilizáció II.’ címû kötetében:



„Albert Pike az illuminizmusban kárpótolta magát. Elfogadta a világállam és a világkormány-elképzelést, és végül is az Egyesített Szabadkõmûvesség Világtanácsának az élére került. 1859. és 1871. között õ dolgozta ki a jövõben kirobbantandó 3 világháború katonai stratégiáját, amelyekre 3 forradalommal (!) párhuzamosan kerülne sor, és amely világháborúk végeredményben lehetõvé tennék, hogy a XX. század legvégére az Illuminátusok elérjék végcéljukat, a világ feletti hegemónia megszerzését, a világ egyetlen központból történõ irányításának létrehozását. (...) Az I. világháborút csakis azért kell megszervezni, hogy az Illuminátusok megdönthessék a Romanov-dinasztia hatalmát Oroszországban, és hogy kipróbálják a hatalom monopolizálásának új rendszerét, az ateista kommunizmust. (...) A II. világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. A háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust, és el kell vezetnie Izrael állam (!) létesítéséhez Palesztinában. Eme II. világháború alatt a nemzetközi kommunizmust úgy kell megerõsíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására. Albert Pike elképzelése: a III. világháborúra (!) majd pedig azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ (!) közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, ez pedig elõkészítené a háttérerõk illuminátus világ-központjának átfogó és teljes hatalomátvételét. (...)



A tiszta luciferi doktrína


Részlet következik Albert Pike-nak Giuseppe Mazzini-hoz, az olasz carbonarik vezetõjéhez írt levelébõl, amely a londoni British Museum Library-ben a katalogizált levelek között mindmáig megtalálható:


„A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével egy olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, ami szörnyûségével megmutatja minden nemzetnek az abszolút ateizmus, a barbárság és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor majd rákényszerülnek, hogy megvédelmezzék magukat a forradalmárok kisebbsége ellen s meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhivõ szelleme ettõl kezdve iránytû nélkül marad, kiábrándul a kereszténységbõl. E kiábrándult keresztények - vágyódva ugyan egy ideálért, ámde nem tudva, hová forduljanak imádatukkal - elfogadják az igazi fényt a tiszta luciferi doktrína (!) egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre szélesebb körben ismertté válik. E megvilágosodás az általános mozgalomnak lesz eredménye, mely a kereszténység és az ateizmus lerombolását, elpusztítását követi, amelyek egyidejûleg lesznek legyõzve és meg-semmisítve.” Antropozófia és szabadkõmûvesség. Ez a New Age.



Mindenki a multik kitartottja


Hogy a háttérben valójában mi is zajlik; - ragyogóan fogalmazza meg Palotás Pál (Seattle), a KAPU folyóirat 2003. januári számában:


„Az igazi eredeti bûn: a titokzatosság. A tét felmérhetetlen nagyság-rendû: az egész emberiség sorsát érintõ PÉNZ VILÁGURALMA. Krisztus Urunkat követem, ellentétben a Mammonnak engedelmes nemzetközi pénzvilág ‘papjaival’. Szemben találom magam az egész zsidó-keresztény világgal is, mert az egyházak õsidõk óta már nem követik Jézus tisztán kijelölt útját az emberiség földi élete s túlvilági boldogulása felé. A mai keresztény egyházak a nemzetközi nagytõke kitartottjai. Krisztus korbáccsal ûzte ki a tõke akkori bankárait a templomból. Kinyilatkoztatta: senki nem szolgálhatja egyszerre az örökkévaló Istent és a Mammont, továbbá azt is, hogy semmit sem lehet titokban tartani, amit ne lehetne hirdetni, és semmit nem lehet elrejteni, ami történik. Közismert az a mondása is, hogy könnyebb a tevének átmenni a tû fokán, mint a gazdagnak a Mennybe kerülnie. Krisztus élete, tanításai és kínhalála a gazdagság, a (már akkoriban is létezõ!) pénzhatalom ellen irányult. (...) A világuralomra törekvõ nagytõke a világhatalmat (értsd: USA, mint világcsendõr) használja fel ugródeszkának, - azt látja el a mindenható pénzzel, ásványi kincsekkel, évezredes titkokba burkolt bevált trükkökkel az eredeti bûnig visszamenõen. A pénz persze nem ajándék, hanem kölcsön. Így az USA eladósodása nõ, csakúgy mint az elszigeteltsége, az egy idõben több fronton való hadviselés veszélye és - természetesen - a terrorista támadásoknak való kiszolgáltatottság. Ami kijár a láncos kutyának.”



Kõ kövön nem marad


Idézet az Újszövetség Máté evangéliumából:


„Jézus kilépett a templomból és elindult. Csatlakoztak tanítványai, és mutogatták neki a templom épületeit. Õ viszont megjegyezte: ‘Látjátok-e mindezt?! Bizony mondom nektek: Nem marad itt kõ kövön, mit le ne rombolnának.’ Mikor az Olajfák hegyén leült, körülfogták tanítványai és kérték: ‘Mondd meg nekünk, mikor lesz ez? S mi lesz a jele eljövetelednek és a világ végének?’ Jézus így válaszolt: ‘Vigyázzatok, senki félre ne vezessen titeket. Sokan jönnek majd az én nevemben s azt mondják: én vagyok a Krisztus, és sokakat meg is tévesztenek. Hallotok majd háborúról és háborús hírekrõl. Vigyázzatok, és ne rémüldözzetek! Ennek mind meg kell lennie, de ez még nem a vég. Akkor nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhség, dögvész és földrengés (!) lesz itt is, ott is. De mindez csak a gyötrelmek kezdete. Aztán majd sanyargatnak és megölnek titeket, és miattam gyûlölni fog minden nemzet. Sokan el is tántorodnak hitüktõl, elárulják és gyûlölni fogják egymást. Sok hamis próféta támad és sokakat tévedésbe ejtenek. A gonoszság el-hatalmasodásával sok szívben kihûl a szeretet, ámde aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül. Isten országának az örömhírét pedig hirdetik majd az egész világon, - bizonyságul minden nemzetnek. Csak ekkor jön el a vég.” (Mt. 24, 1-14.)



„Nyomban e gyötrelmes idõk után a Nap elhomályosul, és a Hold nem áraszt világosságot, a csillagok lehullanak az égrõl, és a világ-mindenséget összetartó erõk megrendülnek. Akkor majd föltûnik az Emberfiának jele az égen és jajgatásban tör ki a Föld minden népe, mert meglátják az Emberfiát, amint eljön az ég felhõin hatalommal és dicsõséggel. Szétküldi az angyalait hangos harsonaszóval és azok összegyûjtik választottait a szélrózsa minden irányából, az ég egyik végétõl a másikig.” (Mt. 24, 29-31.)



Vác, 2004. augusztus 23.




Czike László