Olvasva ezeket a meghívókat (a levelem alján) rettenetesen el vagyok keseredve!



1.) Hiszen V. Kulcsár Ildikónak és a Nõk Lapjának tengersok levelet írtam még 20-30 évvel ezelõtt. És mindig azt írta vissza, hogy nem ér rá az általam felvetett problémával foglalkozni, mert neki is tengersok a dolga és neki is iszonyúan nehéz összeegyeztetni a nagy családról való gondoskodást és a könyvei- írásai megjelentetését.



2.) Akkor nemrég kaptam egy meghívót egy csudi rendezvényre, melynek fõvédnöke és szószólója dr. Erõss Zoltán, aki a budai Bimbó utcai (egri Ho Si Minh tanárképzõ fõiskola, a fõvárosba kihelyezett tagozata) fõiskola által meghirdetett - önköltséges - felvételi elõkészítõrõl azért rúgott ki 1988-ban, mert akkor megszûnt a munkaviszonyom mint képesítés nélküli napközis nevelõnek az általános iskolában és nem tudtam elhelyezkedni sehol. Meg építkeztünk is és pont albérletben laktunk 3 gyerekkel, mert a saját penészfészek házunkat lebontva, annak a helyére építettük föl az újat. Iszonyúan nehéz volt, mert engem nem csak a komcsi hatalom kezelt ellenségként, hanem a nagyobb család, és a szüleimnek hitt emberek is. Vagyis, azt mondta, hogy ha nem tudok 30 napon belül egy munkahelyi javaslatot hozni a munkahelyemrõl, akkor le is út, meg fel is út, mert... õk nem veszkõdnek unatkozó háziasszonnyal., Õk csak képezhetõ emberekkel ... stb.



3.) Akkor, amikor 1996-ban, a Magyar Írószövetség által, a Magyar Naplóban meghirdetett, "MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" címû - jeligés - szociográfiai pályázaton sikerült egy középdíjat nyerni, akkor két évig tartott a több, mint 2000 beérkezõ pályamû elbírálása. No, meg közben nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy iszonyú rossz társadalmi viszonyokról és az emberek lelki lepusztultságáról tudósítottak ezek a szociográfiák! Végül is úgy döntöttek, hogy inkább agyonhallgatják az egészet. Így fordulhatott elõ, hogy 1998. december 5-én, a Gellért Szálló Tea-szalonjában - a média teljes kizárásával tartották meg ezt a díjkiosztót.


http://furaila.xfree.hu/55534


Itt látható az emléklap egy korábbi barátom, költõtársam versével. Õ az, aki - elolvasván a szociográfiámat és kifejezve elismerését - megkért, hogy írjak elõszót az akkor már az egyik egyházi kiadó "Szent István" nyomdájában lévõ kötete elé. Ezt meg is tettem, majd amikor a kiadóhoz eljuttatta ezt az én elõszavamat, akkor visszaadták neki az egész kéziratot - mondván, hogy nincs rá pénz. Ennek a költõnek akkor még kiskorúak voltak gyermekei és egyébként is rengeteg kellemetlenség érte a nagycsaládos édesapát és ezért megszüntettem vele minden kapcsolatot.


Visszatérve a Magyar Írószövetségre és annak folyóiratára, a Magyar Naplóra, akik nevében Lezsák Sándor és Turcsány Péter a díjkiosztón megígérte, hogy minden díjazott pályamunka meg fog jelenni a Magyar Naplóban... Talán ezért is bizakodó voltam és úgy gondoltam, hogy végre kitörhetek majd abból a bezártságból, amiben a mai napig tengetem mindennapjaimat. Sajnos, nem így történt, mert a Magyar Naplótól ezt követõen kb 3 hónapig megvontak minden állami támogatást olyannyira, hogy meg sem jelent 3 hónapig!!!! Na, én akkor felmondtam az elõfizetést és megszüntettem velük minden kapcsolatot.



Mindezt részletesen leírtam a "NEMZET ÉS ANYANYELV" címû írásomban. Ezen írásomhoz szerkesztettem utólag - a 7. oldaltól - annak felsorolását, hogy ki mindenkivel próbálkoztam a kapcsolatfelvétellel - teljesen hiába.



Végül is onnan tudtam meg, hogy Jókai Anna is tagja volt a szociográfiát elbíráló zsûrinek, hogy a Magyarok Házában tartandó Magyar Nõk Elsõ Világkonferenciáján mondott beszédében szó szerint idézett belõle.


"- "Nem szabad a veleszületett testi- lelki- szellemi képességeiket megerõszakolni! Mert az igen is erõszak, ha egy gyereket, bármilyen eszközzel arra kényszerítünk, hogy adottságai ellenére válasszon foglalkozást, hivatást!"


"Miért természetes az, ha egy "nagydarab", kövérkés, nehézkes mozgású gyereket nem akarnak minden áron balerinának kiképezni?"


Csakhogy „Annácska” –ahogy rajongóik nevezik - elfelejtette megemlíteni a forrást!


Jókai Anna azóta sem hajlandó velem szóbaállni, pedig amikor a Nemzeti Konzultációs Testületnek tagja volt, maghallgatásra jelentkeztem nála. Akkor is feltûnõen megvárakoztatott, pedig senki nem volt akkor már rajtam kívül, mert közben lejárt a félfogadási idõ - és akkor átadtam neki az egész – általam kinyomtatott - szociográfiát, kinyitva ennél a résznél. Azt hiszem, hogy még alá is húztam színes kiemelõvel.



És?



Kérdezem ezek után - és azt hiszem, hogy joggal - hogy létezik még most is õ a Fidesz ünnepelt polgári-nemzeti írónõje!!!???


Sorolhatnám vég nélkül... a kudarcos megkereséseimet.


Csodálkoznak többen, hogy ezek után miért szeretném ha felszámolnák nálunk is (mint a németeknél) az 1990 után illegalitásba vonult kádári spiclihálózatot és bocsánatot kérjenek a - hozzám hasonló - belsõ számûzetésben élõ NEHÉZSORSÚ- NEGATÍVAN DISZKRIMINÁLTAKTÓL, valamint kezdjék meg az újrahonosításukat?!



Mert nekik, nekünk mindaz az állami támogatás járna, amit megkaptak az 1956-os magyar emigránsok a befogadó országokban!!! Fõleg akkor, ha valóban a megígért módon segítséget akar nyújtani a Fidesz a NEHÉZSORSÚAKNAK ahhoz õk is képesek legyenek a „VÁLTOZÁSRA” „VÁLTOZTATÁSRA”!



Bp. 2010. június 3.



Bóna Mária Ilona



---------- Forwarded message ----------


From: Polgari Hirszemle <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>


Date: 2010/6/2


Subject: [polgari_hirszemle] TALÁLKOZÁS V. KULCSÁR ILDIKÓVAL


To: polgári hirszemle <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>



Kedves Asszonytársak!


*V. Kulcsár Ildikó*, a Nõk Lapja


munkatársa országos vitasorozatot tervez õsztõl


*"Család 2010-11"* címmel,


melybe az Asszonyszövetséget is aktívan be szeretné vonni.


A sorozat egy-egy konferenciával kezdõdne-zárulna, közben interjút


készítene különbözõ szakemberekkel a témában, és az Asszonyszövetség


tagszervezeteit


is szeretné bemutatni: hogyan is alakul ma a családok helyzete a


Kárpát-medencében.


Az összeismerkedésre kiváló alkalom lehet az az olvasótalálkozói est, melyet


*június 8-án 18 órakor *rendez


a Sajtóházban, és amelyre


szeretettel várja az Asszonyszövetséget is


Aki szeretne jönni, az *szerda estig* jelezzen vissza:


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.




TALÁLKOZÁS V. KULCSÁR ILDIKÓVAL



CSALÁDI CSÕDÖK ÉS CSODÁK



Lapunk fõmunkatársa szeretettel várja az olvasókat – tizenhat évestõl kilencvenhatig – egy jóízû nyárköszöntõ beszélgetésre!


Szó esik majd férjekrõl, feleségekrõl, gyerekekrõl, szerelmekrõl, élettársi kapcsolatokról, házasságokról, szóval a sok sebbõl vérzõ mai családokról.


Szomorkodni fogunk?


Nem!


Inkább megpróbáljuk humorral oldani az ezernyi bajt…



Közremûködik: Babják Annamária, a Holdvilág Kamaraszínház tagja és Kádek Heny dzsesszénekes



Idõpont: június 8. kedd, 18 óra



Helyszín:


Sajtóház (a Magyar Újságírók Országos Szövetségének új székháza), Bp. Vl. Vörösmarty u. 47/a.



Jelentkezés:


Wittig Valéria szerkesztõségi titkárnál (437-1561, 437-15-62) és Váczy Katalinnál (437-1560)


vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken.



A részvétel ingyenes, a jelentkezés sorrendjét figyelembe vesszük!