"Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erõszak vádjával tegnap bíróság elé állítottak egy férfit, aki szeptember 20-án a Szabadság téren megpróbált cipõket dobni a kettõs kordonnal és rendõrsorfallal körülvett szovjet emlékmûhöz. A 73 éves K. Gyula az ügyészség szerint a rendõröket dobálta a cipõkkel, a védelem egyik tanúja viszont rámutatott: valahogy be kellett juttatni a lábbeliket a vasrácson túlra, de a rendõrsorfal miatt ez nehézségekbe ütközött, pedig a megmozdulás elõre bejelentett célja volt, hogy a kommunizmus és a cigánybûnözés áldozatainak emlékére cipõket helyezzenek az obeliszkhez. K. Gyula egyébként 1956-ban a Széna térnél harcolt a szovjetek és az ÁVH ellen, majd a megtorlások elõl nyugatra menekült, és 2006-ban, az õszödi hazugságbeszéd után tért haza, hogy részt vegyen „az ellenállásban”. A gyorsított eljárást október 8-ra halasztotta a bíróság, mert tegnap nem tudták lejátszani a cipõdobálásról készült videofelvételt.
Egy másik gyorsított eljárásban egy év – két év próbaidõre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki, ugyancsak szeptember 20-án, üvegpalackot dobott a rendõrök felé az Oktogonnál. A vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség azonban fellebbezett, így a határozat nem jogerõs.
Eközben Toroczkai László és Budaházy György tegnap megkísérelte elhelyezni a Szabadság téri önkényuralmi emlékmûnél az olaszliszkai cigányok által meglincselt Szögi Lajos egyik cipõjét, de a rendõrök ezt megtiltották nekik, mondván, az esemény onnantól demonstrációnak minõsülne, amit viszont nem jelentettek be elõre. Ha mégis megkísérelnék a cipõ elhelyezését, elõállítják õket – fenyegetõzött a hatóság. Toroczkai lapunknak elmondta: furcsállja a rendõrség döntését, hiszen a sajtótájékoztatókat sem kell elõre bejelenteni..
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet"

Hozzászólásom a Magyar Nemzet fenti híréhez:
A fenti tudósítással az a gondom, hogy a tárgyaláson az a bizonyos tanú nem mondott olyat, hogy "...a cigánybûnözés áldozatainak emlékére cipõket helyezzenek az obeliszkhez.".
Azért nem mondta, mert errõl szó sem volt és még gondolatban sem követné el azt a hibát, amit Toroczkai László és Budaházy György azzal, hogy "...megkísérelte elhelyezni a Szabadság téri önkényuralmi emlékmûnél az olaszliszkai cigányok által meglincselt Szögi Lajos egyik cipõjét."
Hibának tartom Toroczkai László és Budaházy György ezen akcióit, mert eltereli a figyelmet a mostani parlamenti népirtásos diktatúráról!!!
Azt meg egyenesen BÛNNEK tartom, hogy a cigányságra irányítja a népharagot a bûnözõ politikusok helyett!
BÛNNEK tartom, hogy a nemzet érdekében fellépõ politikus elkövesse ugyanazt, amit a miniszterelnök szerepében tetszelgõ személy elkövet most is ezzel a chartás-tarkás demonstrációjával!
BÛNNEK tartom az oszdd meg és uralkodj elve szerinti politizálást! És, fõleg akkor tartom BÛNTETTNEK, ha azt a jobboldali radikális politikusok követik el, mert ezzel elárulják azt az eszmét, amelyik Hazánk és a benne élõk sorsának jobbrafordítására hivatott! Lejáratják, mert nem képesek többre, mint a bûnbakoknak kikiáltott népcsoportokra áthárítani minden felelõsséget, amiért az ország ide jutott, ahol most vagyunk!
Pedig, a cigányság is éppolyan áldozata a parlamentáris diktatúrának, mint mindannyian magyarok...
Bóna Mária Ilona