Elítéljük a 09.20.-i Magyar Charta néven szervezett kormánypárti álszent rendezvényt
A Rendszerváltó Fórum, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Magyar Nemzetért Mozgalom, valamint a Rendszerváltó Erõk Választási Szövetsége a következõ sajtónyilatkozatot fogalmazza meg: A szeptember 17.-i, valamint a szeptember 20.-i tüntetések kapcsán megállapítjuk, hogy a tüntetéseket a hatalmon lévõ politikai erõk, valamint azok szövetségesei súlyosan provokálták, ellehetetlenítették, politikai túlélésük érdekében manipulálták.

Elítéljük a Szeptember 17-i tüntetés túlbiztosítását, túl kordonozását – amivel megakadályozták a tüntetést támogató szimpatizánsok csatlakozását a megmozduláshoz. Ezért alapvetõ alkotmányos jogaink megsértése miatt polgári pert indítunk a BRFK ellen.
Elítéljük a szeptember 20.-i „Magyar Charta” néven szervezett kormánypárti álszent rendezvényt, amely nyíltan elhatárolódott a magyar társadalomjelentõs –általuk nem magyarnak tartott - részétõl, többek között azoktól, akik önmagukat nemzeti radikálisoknak határozzák meg.
Provokációnak, és a jelenlegi – bukott és illegitim - rendszert támogató szimpátiatüntetésnek tekintjük az Országos Cigány Önkormányzat vezetõi által szervezett-vásárolt megmozdulást, amely a cigányság valós érdekeit nem képviselte, hanem alárendelte a pillanatnyi politikai pénzügyi érdekeinek.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a történelmi Árpád házi zászló - amely a magyar történelem legfényesebb eseményeit kísérte- megalázó performance részévé váljon olyanok kezében, akik mit sem tudnak annak valós jelentésérõl.
Elítéljük azt hogy a jogosan feltörõ nemzeti indulatokat illetéktelenek, azaz a posztkommunista hálózatokra támaszkodó kormánypárti politikai irányzatok, valamint az azokat kiszolgáló hírcsatornák összemossák a huliganizmussal, az értelmetlen vandalizmussal.
Mindezekért a politikai felelõsség a kormányon lévõ MSZP-SZDSZ koalíciót terheli.
Balogh Béla
Bóna Mária Ilona
Gonda László
Fáber Károly
Tatár József