TILTAKOZZ!





A HospInvest Zrt. nyerte el az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetési jogát.


A Heves megyei – MSZP-s többségû - közgyûlés 21 igen és 19 nem szavazattal döntött a HospInvest Zrt. által hitelekbõl megvalósítandó fejlesztés mellett.



Indokként azt hozták fel, hogy a súlyponti Markhot Ferenc Kórház vesztesége kezelhetetlenné válik, és ezért jelenlegi, közintézményi formájában tovább már nem lehet mûködtetni. Holott, egy húszéves koncessziót csak közbeszerzési eljárás keretében lehet megoldani. Az MSZP-s többség ezt is elvetette, és így történhetett meg, hogy nyílt pályázatot írtak ki.




Amiért MSZP megyei vezetés van rendszerváltás óta, ebbõl adódóan, a politikai felelõsség is az MSZP-s politikusoké, akik 500-600 milliós hiányt halmoztak föl. Ezen a hiányon a sûrûn váltogatott kórházigazgatók sem tudtak változtatni.




A magyar egészségügy „megmentõjeként” számon tartott HospInvest Zrt. 2006-os mérlegadatai szerint egy 5,3 milliárd hiánnyal küzdõ cégcsoport. Elbocsátások, profilszûkítés és kormányközelség, ez jellemzõ a HospInvestre. Hogyan lesz képes egy ilyen cég finanszírozni a fentebb említett összeget?



Az a magatartás, ahogyan az MSZP kezelte az ügyet - vagyis ahogy kizárják az érdekképviseleteket is a döntéshozatalból és figyelmen kívül hagyják a többség véleményét – FELHÁBORÍTÓ! Annál is inkább, mert ez a kórház 200 ezer beteg ellátását biztosítja!




Kinek az érdeke, hogy Hatvan, Gyöngyös, Heves megye valamennyi kórháza a HospInvest Zrt. tulajdona legyen?


Információink szerint a pesterzsébeti és az újpesti rendelõintézet közül is valamelyikre ráteszik a kezüket.




Ugye, önök is egyetértenek azzal, hogy éhségsztrájkba fogott az egri megyei kórház három orvosa és egy diplomás szakdolgozója - így tiltakozva az ellen, hogy a HospIvest 20 évre átvegye az intézmény mûködtetését? Nem engedhetjük, tiltakozzunk ellene!




Álljunk ki a hõsiesen küzdõ egriek mellett és ne engedjük, hogy az utolsó vagyontárgyainkat széthordják, európai pénzekkel megtámogatva, ahelyett, hogy az önkormányzati tulajdont fejlesztenék!




Bp. 2008. szeptember 12.




Bóna Mária Ilona