Vona Gábor Úrnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnöke


Tisztelt Elnök Úr!



Nekem rokonszenves lenne a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mert tisztességes magyar emberek vezetik. Ám aggasztónak tartom, hogy a legújabb kiadványukban a Kuruc Infót ajánlják. Természetesen azt olvassa mindenki, ajánlás nélkül. Nekem az a bajom a Kuruc Infóval, hogy névtelenül, gyáva anyámasszony katonájaként fogalmazzák meg véleményüket, függetlenül attól, hogy miben értek egyet velük, s miben eltérõ az álláspontom tõlük.
Ezért taktikai hibának tartom az oldal ajánlását, legújabb kiadványukban. Másrészt a cigány bûnözés, mint fogalom, sem szerencsés meghatározás. Nem lehet Magyarországon
közel egymillió honfitársunkat bûnözõnek titulálni. Ezzel nem állítom azt, hogy
a bûnelkövetõk nagy része nem ebbõl a legnagyobb hazai kisebbségbõl kerülne elõ. Sajnos- ezt Ön is jól tudja- csupán a következménye a szociálliberális kormány elhibázott roma politikájának De akkor a fehérgalléros bûnözés, magyar bûnözés lenne?
Mivel a szociálliberális kormány regnálása alatt a magyarországi cigányság felzárkóztatására
szánt uniós pénz kézen, közön eltûnt. Felelõse, mint annyi más általuk elkövetett nemzetellenes cselekedetnek, a jó szocialista hagyományokhoz méltóan, egy két tisztáldozatot kivéve semminek nincs, egy szétszabdalt, tönkretett, meghasonlott országban.
S az alagút végén még halvány fény sem dereng. Természetesen a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyolc év alatt számos hibát elkövetett. Ezeket Ön tisztán látja. Azonban azt is szíveskedjen figyelembe venni, hogy a szociálliberális kormány nemzetáruló tevékenysége miatt, a Fidesznek rendkívül szûk mozgástere maradt. Feltehetõen ebbõl adódik számos hibás döntése, amit Ön, Orbán Viktor Elnök úrnak írt levelében felsorolt. Önök 2003. óta megállás nélkül támadják a Fideszt. Nem gondolják, hogy a politikai ellenfél a másik térfélen található? Természetesen a Magyar Gárda létrejöttét kiváló ötletnek tartom, ebben egyetértünk, s itt egyáltalán nem értek egyet a Fidesz álláspontjával, s a koránt sem független magyar bíróság döntésével. Azt gondolom, hogy a Jobbiknak be kellene fejezni honfitársaink faji alapon történõ megkülönböztetését, amit még ez a toldozott, foldozott, ideiglenes Magyar Alkotmány sem tart szerencsésnek, s új lapot kellene nyitnia. Orbán Viktor vitára hívása helyett, a nemzeti oldal két legerõsebb pártjának az összefogásra kívánatos törekedni, nem ellentétet szítani, s ebben mindkét nagy párt hibás. Természetesen a Jobbik tisztán látja hazánk siralmas állapotát, ezt nem vitatom. De az elébb felsorolt komoly hibái miatt, nem csak az együttmûködést, a párbeszédet is eleve lehetetlenné teszi a Fidesszel. Én azt gondolom, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, és személyesen Önnek, ha a magyarság érdekeit tartja szem elõtt, sürgõsen bocsánatot kell kérni a magyar cigányságtól, azért, hogy egymillió cigány származású honfitársunkat a roma származású bûnelkövetõkkel összemossa. El kéne végre dönteni, mindkét pártnak, mi a fontosabb. Az ország, s tágabban az összmagyarság érdeke, avagy az egyéni ambícióik.



Budapest, 2010. március 9.


Üdvözlettel: Bogád Antal