Tisztelt Nagy Máté!



Ön Krassó György barátomról írt publicisztikámmal kapcsolatban a következõ hozzászólását tette közzé a Mária Országa címû honlapon:


„Bogád Antal mozgópostás természetesen nem volt barátja Krassó Györgynek - legfeljebb a hazatérése után látta. Semmilyen kapcsolatban sem volt a MOP alapítójával. (A Krassóról leírtakat pedig már sok helyen, sokan leírták - új, eddig ismeretlen információt nem közölt.) Amit viszont neki lehetne, kérdésként, feltenni: hogyan került a fia, Zoltán, a liberálisok közé?”



Az Ön rövid reflexiójával csak egy baj van, nem sok köze van a valósághoz.


Illetve egy megállapítása még is. Abban igaza van, hogy az általam leírtakat többen leírták már elõttem. Azonban úgy gondoltam, egy nagyon régi adósságomnak teszek vele eleget azok számára, akik nem ismerik sem õt, sem a róla eddig megjelent írásokat, vagy könyveket. Azt sem értem pontosan, miért nem próbált velem kapcsolatban lépni, mielõtt nagyfokú tájékozottlanságáról árulkodó hozzászólását megírta. Email címem fellelhetõ a világhálón, csak be kellett volna ütni a nevem a keresõbe. A pontosítás kedvéért azonban elárulom Önnek, hogyan kerültem kapcsolatban Dr. Krassó Györggyel. 1983. márciusában Solt Ottilia lakásán egy, a Szegényeket Támogató Alap (Szeta) gyûlésén ismerkedtem meg vele. Említette nekem, hogy lakásán szamizdat butikot tart fent, és látogassam meg, ha érdekelnek a kiadványok. Ez pár nappal késõbb meg is történt. Nem csak szamizdatokat vásároltam, hanem terjesztettem az ismerõseim, ügyfeleim között. Méghozzá nem mozgópostásként, hanem táviratkézbesitõként. Nem sokkal késõbb össze is barátkoztunk. Barátságunk egészen 1991. február 11-én bekövetkezett haláláig tartott.


Vele való kapcsolatomról a rólam készült titkosszolgálati jelentések


is beszédesen árulkodnak. Amennyiben nem sikerült továbbra sem eloszlatni


kételyeit, arra kérem, szíveskedjék meglátogatni a Fõvárosi Szabó Ervin


Könyvtárat, és kérje el tõlük Modor Ádám a Titok Nyitja címû könyvét.


Ha ennek ellenére még mindig kétség maradt Önben, legyen szíves a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


postafiók címemen felkeresni. Ebben az esetben felveszem a kapcsolatot Háy Ágnessel,


Krassó Londonban élõ élettársával, illetve más akkori ismerõseivel, és megkérdezem


tõlük, megadhatom e Önnek az elérhetõségüket. Annyit még elárulok,


hogy a Magyar Október Pártnak alapító tagja voltam. Végezetül azt, hogy Zoltán


fiam hogyan került az Index munkatársai közé, akiket liberális skatulyába zárt,


úgy vélem, ezt talán tõle kellene megkérdezni.



Budapest, 2008. október 13.



Üdvözlettel: Bogád Antal