Nagyon szép és nemes gondolat az MSZ közössége felé, hogy ( a Parlamentben) MSZ trikóban jelenjünk meg.


De már megbocsáss, a szakrális Magyar Országházunkba, a történelmi Fõrendi terembe, Szent Koronánk közvetlen közelébe; én biztosan ünneplõbe fogok megjelenni. Egy olcsó trikót felvenni, bármily szép felirat szerepel is rajta, nem illik. Ugye megérted.

Most sajnálom csak igazán, hogy még mindig nincs nemzeti, fekete Bocskay viseletem. Ennek nem csak anyagi okai vannak, hanem személyes is. Édesapám korai "eltünése", halála, 2 éves koromban és édesanyám akkor még illõ egy éves gyásza és a fekete "szin" bennem rossz közérzetet okoz. De ami késik az nem múlik. Megjegyzem a magyar hagyomány többnyire színeset viselt. Számomra a szines egyben jelzi a magyarság sok színûségét, nyíltságát és jellemét is. Ma ugye terep színbe bújnak a katonák, mert hadászatilag az az elõnyös, hiszen ma már nem nyílt sisakkal folyik a harc, hanem .... nem részletezem, hiszen tudjátok. A színt, esetleg huszár jellegû több színt még nem tudtam eldönteni.

Mindenkitõl elnézést kérek, de most szentségtörést fogok elkövetni:



Engem zavar, de nagyon, hogy a talán 200 éves "felvilágosodás"-nak nevezett, részben súlyos tévút kezdetének táján, a francia szabadkõmûves, vérfürdõben fogant forradalom trikolórt másoló a Magyar zászló, ami egyben az MSZ zászlaja is. Nem fejezi ki azt ami a célunk: vissza a "Bizalmam az õsi erényben" gyökereinkhez. Ez a zászló NEM szerepel a min.650 éves Képes krónikában! Viszont 4 képen a Turul nemzetség piros-FEHÉR sávos zászlaja igen. Ebbõl 3-nál csak az elsõ csík képezi a farkat (ca. 2:1 arány a zászlóhoz képest), és csak egy képen látható, torzítva megrajzolva a piros-fehér elsõ csík. Egy képen sem szerepel piros ezüsttel, ahogyan ezt mostanában próbálják belénk sulykolni. Az Árpád sávos kifejezést a magyargyûlölõk és a nyilasok használták. A másik zászló, amely a képes krónikában szerepel, az a kettõs címerünk bal fele (mintha a pajzsot tartanád, kell a jobb-balt értelmezni), a 3-s halom, kettõs apostoli kereszt, lábához helyezett korona nélkül. A Kossuth tériek, a jobbik, a nemzeti oldal zászlója a Turul nemzetség (nyáron tanultam Vukics Feritõl), vagy Árpád házi lobogót vállalták.

(megj. itt van elõttem a latinul íródott Aranybulla fényképe, ott a pecsét alatt lévõ szalag-fonal, nem 3 színû!)

A honalapító-honvisszafoglaló Árpád és a hazáért hõsi-harcban halált halt gyermekeire is emlékeztetõ lobogó nem látható a magyar köztereken. Árpád pl. a pozsonyi csatában nem germán (német birodalom még nem volt akkor!!!) zsoldosokkal harcolt, fõleg nem magyar testvérei ellen, mint Vajk, hanem egy apának a legdrágábbal, gyermekeivel az oldalán, akikbõl 3(!)-n a Pozsonyi csatában életüket adták a hazáért. És mi még annyira sem becsüljük ezt az akkor természetes áldozatot, mint a zsidók a Makabeus õseiket, a görögök elleni harcra emlékezve a Menórával. Itt a mi magyar(?) hazánkban nem emlékezünk meg errõl, vagy nagyon kevesen emlékeztünk meg pl. 2007-ben 907.júliusi csatáról... Ezért is megérdemeljük sorsunkat. A gyarlóságot, a hálátlanságot az õsök tiszteletének hiányát nem szeretik az Istenek.
(Ne felejtsétek a görögök több Istent ismertek... Európa arcát talán õk formálták a leginkább, még akkor is ha ma errõl sokan alaposan megfeledkeztek. De ezt most nem taglalom.)

Itt jegyezném meg, hogy a kettõs címert sem kedvelem, mert szerény véleményem szerint a kettõ nem illik össze. Mint ahogyan a Turul nemzetség, vagy Árpád házi címer fölé csakis a Turul illik, úgy a kettõs keresztes fölé természetesen a szakrális Szent Koronánk, a csüngõkkel. Ebben az esetben a címer is inkább három szögletû, pajzs szerû, karcsúbb lenne és a csüngõk jobban mutatnának. (Nem írom le, mihez hasonlít.) Ez jobban fejezné ki azt a feloldhatatlan kettõséget, amit Árpád,..Koppány ill. Vajk-Szt.István jelképez a történelmünkben.

A Magyar Országház két, a fõbejárat fölötti balkonjára kitûzném a két képes krónikában lévõ zászlót. Egyik jelképezné a honalapító-honvisszafoglaló Árpád példamutató, önfeláldozó tettét, hiszen õ is meghalt, mint Hunyadi kb.450 évek késõbb, a csata után pár nappal. Kifejezné gyõzelmes korunkat, ellentétben a piros-fehér-zöld zászló alatt vívott vesztes forradalmak, háborúk, elvetélt köztársaságok évszázadát. A másik az akkori európai "Únió"-ba való betagozódásunk, keresztény hitünket. A két zászló alá pedig a fenn említett két, színes címert helyezném, mint az elnöki palotán kettõs címert a várban, a Szent Koronával, Turullal.

A piros-fehér-zöld trikolór helyett még a " Halász féle Szentkorona Szolgálók" Szent Koronás Árpád-házi is egy jóbb megoldás lenne... Szerintem.

Ami még elszomorít, hogy miközben a románok a mi õsi területeinken SZÁZÁVAL építik a templomokat, tucatjával a bazilikákat, kolostorokat, addig mi még a Székesfehérvári koronázó és Árpád házi királyaink temetkezési templomát sem vagyunk képesek újjá építeni. Inkább mindenféle torz lelkû építészek által emelt borzalmas tákolmányokkal fedik/-nék az õsi és késõbb a keresztény hit szakrális központját. Most a Regnum Marianumról nem írok, amit Rákosi romboltatott le...,a mi szintén nem épült újra.

Az oroszok elsõ dolga volt a Sztálin által 1931-ben felrobbantatott "Megváltó Krisztus" Székesegyházat újjáépíteni. Olvasd el a példát:



http://hu.wikipedia.org/wiki/Megv%C3%A1lt%C3%B3_Krisztus-sz%C3%A9kesegyh%C3%A1z

Jobb magyar jövõt

Gonda László




(Köszönöm Laci!


Bodó Kirchsteuer Atttila)