A földtörvényt több lépésben módosítják az uniós döntés után/hétfõ: interpellációk





http://mti.hu/cikk/483511/



Magyar Nemzet: a földtörvényt több lépésben módosítják az uniós döntés után






2010. június 11. 07:10


A Magyar Nemzet értesülése szerint a kormányzat kész a földtörvény módosítására, de elõbb meg akarja várni az EU álláspontját a külföldiek földvásárlásának korlátozását lehetõvé tevõ moratórium meghosszabbításáról. A lap szerint a kormányzat kész arra, hogy módosítsa az elõvásárlási jogok sorrendjét a földtörvényben és az független a moratórium meghosszabbításától.


Amennyiben az EU nem járulna hozzá a 2011-ben lejáró idõszak meghosszabbításához, akkor az illetékesek a francia, illetve a dán példa alapján mezõgazdasági végzettséghez, nyelvismerethez és több éves helyben lakáshoz kötnék a földszerzést Magyarországon.


Kattintson a hirdetésre!


Az elõvásárlási joggal kapcsolatos módosítás egy korábbi állapotot állítana vissza, amely szerint a termõföldeknél a helyben lakó gazdák, a szomszédok rendelkeznének elsõ helyen elõvásárlási joggal.

A lapban azt írták, hogy hétfõn az Országgyûlésben várhatóan az új vidékfejlesztési miniszter részletesen beszámol a kormányzat ezirányú terveirõl, miután több kormánypárti képviselõ is interpellált ezügyben.



(MTI



...................................
http://www.mno.hu/portal/718335

Elsõség a helyben lakóknak
A földtörvényt több lépésben módosítják majd, megvárjuk az uniós döntést
2010. június 11. 00:02


"Sokminden kiderülhet hétfõn a kormány földtörvény-változtatási terveivel kapcsolatban. Az Országgyûlésben ugyanis több kormánypárti képviselõ is arra készül, hogy e kérdéskörben interpellálja Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert. Információink szerint rövid idõn belül változtatnak a földvásárlásra jogosultak sorrendjén.
"