A nagy alku Brüsszelben/fiskális konszolidáció,felgyorsított választási szabály-módosítások, új alkotmány,-majd a soros uniós elnökség....


http://nol.hu/gazdasag/solyom_mar_tudja__mit_jelent_be_orban


Sólyom már tudja, mit jelent be Orbán


A kormány tervezett gazdasági intézkedéseirõl tájékoztatta kedden Sólyom László államfõt Orbán Viktor és Varga Mihály.




MTI| 2010. június 8.


Sólyom László köztársasági elnök kedd reggel hivatalában fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt és Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkárt - közölte az államfõ hivatala.


Tájékoztatásuk szerint a kormányfõ és az államtitkár a kormány gazdaságot érintõ tervezett lépéseirõl tájékoztatta Sólyom Lászlót.


............................................




http://nol.hu/kulfold/orban_brusszelben__barroso_elhessegette_a_szlovak_kerdest

TEHÁT MI IS AZ A MAI NAGY BEJELENTÉS?- 2010.JÚNIUS O3.-MÚLT CSÜTÖRTÖK:

"Euroatlanti elkötelezettségét hangsúlyozta Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben, az EU-ban és a NATO-ban. Az unióban lényegében egyetértett abban, hogy a kétharmados többség birtokában az új magyar kormány legsürgetõbb feladata a fiskális konszolidáció, és a mélyreható strukturális reformok elindítása."
http://nol.hu/kulfold/orban_brusszelben__barroso_elhessegette_a_szlovak_kerdest


...............................



A nagy alku Brüsszelben

"Barroso bizottsági elnök azt mondta az unió központjába látogató Orbán Viktornak, hogy tartani kellene az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által a hiteltámogatás nyomán elõírt programot."--
"Jól észlelhetõ, hogy a tagállamok inkább elvesznek hatásköröket a bizottságtól. A napokban egy brüsszeli beszélgetésen lapunk kérdésére azt mondta például Mark Rutte, a holland jobboldali liberálisok vezére, aki esélyes a miniszterelnöki posztra is a szerdai választásokat követõen, hogy az Európai Központi Banknak (EKB) kellene megadni ezt a jogosítványt.
Ez a német vélemény is.

"-vajon mennyire lehet összehangolni a gazdaságpolitikákat az EU-ban, illetve az eurózónában?"
+"Az uniós pénzügyminiszterek nem tárgyalnak azonban az eurózóna saját kötvényének kibocsátásáról, sem az államcsõdeljárások kidolgozásáról. A júniusi brüsszeli csúcsra terjesztenek elõ ajánlásokat, de az egyeztetéseken a végsõ simításokat alighanem a januárban kezdõdõ magyar elnökség alatt kell elvégezni,/"

http://nol.hu/lap/gazdasag/20100607-a_nagy_alkut_keszitik_elo_brusszelben




...................................
A "tiszta" üzenet:

"Magyarország gyorsítsa fel a FISKÁLIS konszolidációt...."
Barroso ugyanakkor üdvözölte a strukturális reformokat, melyeket Orbán Brüsszelnek prezentált.

„A Bizottság azt üzeni Magyarországnak és minden más tagországnak (…), hogy gyorsítsa fel a fiskális konszolidációt, és ne lazítsa azt” – mondta tegnap (2010. június 3.) Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott. „Ez egy nagyon tiszta, kétértelmûséget nélkülözõ üzenet” – mondta Barroso. "
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=61651

+ lesöpörték a szlovák-magyar vitát,mert a deficit rossz dolog.....
.......................................





http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-357299




A NATO-fõtitkára Brüsszelben találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel


2010. június 3., csütörtök 19:39 InfoRádió / MTI

























A pápai repülõtéren kialakított, több tagország összefogásával megvalósított C-17-es repülõgépekre vonatkozó szerepvállalást méltatta a NATO-fõtitkára, miután Brüsszelben találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Anders Fogh Rasmussen azt mondta: a magyarországi projekt példaként szolgálhat abban az idõszakban, amikor a pénzügyi nehézségek miatt reformintézkedéseket kell hozni.
......................................



http://nol.hu/velemeny/20100603-milyen_alkotmanyt_


"
Megjelennek a spirituális elemek, amelyek – amint azt egy jobboldali ideológus megfogalmazta – alkalmasak arra, hogy újrateremtsék az emberekben a hitet."

A kormányprogramból pedig megtudtuk, hogy az új társadalmi szerzõdés „azzal bízta meg a törvényhozást, hogy a következõ négy évben alkossa meg az ország új alkotmányát”. Nem is kell annyit várni, hiszen a kormányfõ kijelentette:
a céldátum 2012 vége. Az elõkészítõ munka hamarosan megindul, a Fidesz ötpárti alkotmányozó bizottság felállítását kezdeményezte. A kormányprogram szerinti „alkotmányozó nemzetgyûlés és rendszeralapító parlament” így határidõre teljesítheti küldetését.

De akkor miért a rapid alkotmányozás? Csupán szimbolikus aktus, amelynek szerepe nem több, mint a rendszerváltozás átmenetinak mondott húszesztendõs idõszakának lezárása? Beéri ennyivel, aki forradalomról beszél? És meghallja, hogy a mostani, valóban ideiglenesnek szánt alapokmány – amely számozásán kívül szinte semmiben sem hasonlít az 1949-esre – meghatározó értelmiségi körök, sõt a köztársasági elnök szerint is egészen jól bevált?

Az alkotmányozás lakmuszpapírként mutatja majd, hogy a hatalom ezt mennyire gondolta felelõsségteljesen.
"
..............................


................

" Sorozatban terjesztik be azokat a (…) javaslatokat, amelyek (…) úgy alakítják át a választás szabályait, hogy azok a legerõsebb pártnak kedvezzenek”, hívja fel a figyelmet a köztársasági elnökhöz címzett nyílt levelében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Az egykori SZDSZ-es politikus hangsúlyozza, hogy az alkotmány szerint senki tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására, most pedig szerinte errõl van szó."


http://nol.hu/belfold/wittinghoff_szerint_csak_solyom_fekezheti_meg_a_fideszt