MAGYARORSZÁG 1 DOLLÁRÉRT












2010-01-28 08:00
"Gázos ügyletre készül a kormány"


"A választások elõtt hatvanhét nappal a magyar–orosz kormányközi vegyes bizottság budapesti ülésén egy magyar–orosz közös vállalat létrehozásáról akarnak dönteni a felek pénteken. A tervek szerint a cég a magyar kereskedelmi gázmennyiség körülbelül 30 százalékát jelentõ kontingens kereskedelmét fogja ellátni.


A tervezett cég kisebbségi tulajdonosa a Magyar Villamos Mûvek (MVM) Zrt., míg a többségi az orosz állami tulajdonban lévõ Gazprom lesz. A MVM az elmúlt napokban erõltetett ütemben készítette elõ a cégalapítás pénzügyi és jogi részét. A kijelölt pénzügyi tanácsadók a Deutsche Bank képviselõi, Kormos Miklós és Csányi Péter, az OTP-vezér fia, a jogi munkát pedig egy ismert amerikai–magyar ügyvédi iroda végzi. Tringer Ágoston, az MVM kommunikációs igazgatója az értesülést a Hír Televíziónak nem kívánta kommentálni – írja a Magyar Nemzet."


forrás:


http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=306322














......................

















2009-12-21 07:45
„Rendben az EMFESZ-ügy”


"Papírt látott róla, de konkrétan nem tudja, kik az EMFESZ mögött álló RosGas tulajdonosai – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Matos Zoltán.


A Magyar Energia Hivatal elnöke beszélt arról is, hogy egy állami tulajdonú gázpiaci szereplõ önmagában még nem jelentene nagyobb ellátásbiztonságot. Matos Zoltán szerint a múlt hétfõn elfogadott energetikaitörvény-módosításokat komolyabb elõkészítésnek kellett volna megelõznie."


forrás:


http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=301563


...............

2009-o6-04 15:01


„Magyarország 1 dollárért” - Elkelt az EMFESZ

Egy dollárért kelt el az EMFESZ, miközben számláin 150 millió dollár volt, a szerzõdést a moszkvai bíróságon lehet megtámadni - írja a Vedomosztyi címû orosz gazdasági lap - a birtokába került dokumentumokat idézve - a „Magyarország 1 dollárért” címû cikkben.


A hazai gázszükséglet negyedét biztosító Elsõ Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t (EMFESZ) egy régi meghatalmazás alapján adta el a svájci székhelyû Rosgasnak az EMFESZ vezérigazgatója. A Rosgas ezzel az EMFESZ teljes idei bevételét is megkapja. Az ukrán üzletember, Dmitrij Firtas viszont perel, az üzlet semmissé nyilvánítását kérte a budapesti Fõvárosi, valamint a Pest Megyei Bíróságon is. Az orosz Gazprom szóvivõje azt állítja: semmi közük a történtekhez."

(hírTV)


forrás:


http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=273525


...............................


2009-11-24 12:23
„Az EMFESZ-en keresztül akarják kijátszani a közpénzeket” (+videó)


"A Fidesz szerint a kormány az EMFESZ gázszolgáltatón keresztül akar közpénzeket kijátszani a szocialistáknak, ezért a legnagyobb ellenzéki párt tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Villamos Mûvek (MVM) bevásárolja magát a társaságba.


Fónagy János országgyûlési képviselõ úgy látja: ha az MVM tulajdont szerez a cégben, akkor a pénzek összemosódnak.

„A kormány az EMFESZ-en keresztül akarja kijátszani a szocialistáknak a közpénzeket” - fogalmazott Fónagy János. A fideszes országgyûlési képviselõ hozzátette: a Magyar Villamos Mûvek bevásárolja magát egy „zûrös cégbe”, ez azt jelenti, hogy az EMFESZ-es és az MVM-es érdekek-pénzek összemosódnak. „Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy a kormány az EMFESZ-en keresztül mossa ki az adófizetõk pénzét” – jelentette ki Fónagy.

A politikus hangsúlyozta: ha a Fidesz kormányra kerül, ki fogja vizsgálni az ügyet.

A Magyar Nemzet keddi számában beszámolt arról, hogy a Magyar Villamos Mûvek bevásárolhatja magát az EMFESZ Kft.-be. "
(hírTV)


forrás:

http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=297896


.............


http://forum.hirfal.hu/az_emfesz_vezer_bemoszerolta_veres_janost_20091117-558672.html


............



2009-11-13 18:36
"Szabadon mozoghat Budapesten az EMFESZ vezetõje"


"Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken délelõtt az EMFESZ vezetõjével szemben. Ez azt jelenti, hogy az üzletember nem hagyhatja Budapestet, a városban ugyanakkor szabadon mozoghat.


A vizsgálat korábban azért indult, mert az Elsõ Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) ügyvezetõ igazgatója és helyettese egy egymás között megkötött adásvételi szerzõdéssel 1 dollárért átvitte az energiaszolgáltató céget az ukrán milliárdos, Dimitrij Firtas cégétõl, a Mabofitól egy kis svájci offshore vállalkozáshoz, a RosGas AG-hoz.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán házkutatást tartottak a cégnél és különösen jelentõs értékre elkövetett sikkasztás gyanújával õrizetbe vették az EMFESZ vezetõjét. Az NNI a nyomozás sikere érdekében egyéb részletet a továbbiakban nem közöl az ügyrõl.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki döntésével lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Ez azt jelenti, hogy a férfi elõzetes engedély nélkül nem hagyhatja el Budapestet és hetente egyszer jelentkeznie kell a rendõrségen. A végzés nem jogerõs, mert a gyanúsított és védõje is fellebbezett. "

FH


forrás:


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=296356


.....................



TAVALY FEBRUÁR

..........................................





Magyar Hírlap

















"MOSZKVÁBAN TARHÁL ?
Gyurcsány Putyinnal "tárgyal". A téma a Déli Áramlat gázvezeték.Hivatalosan.













A Déli Áramlat lesz a központi témája Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ mai moszkvai megbeszélésének.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Gazprom vezetõi aláírják a vezeték megvalósításáról szóló együttmûködési megállapodást, amit egy közös cég megalapítása követ.

Kitûzik a gázszállítások megindításának idõpontját is, legkésõbb 2015-ig kell üzembe helyezni a vezetéket.

Napirenden lesz még magyarországi gáztározók közös kialakítása, a Malév rendbetétele, és szó lesz a záhonyi logisztikai központ fejlesztésérõl is. Gyurcsány Ferencet nyolc minisztere kíséri.

A delegáció különgéppel utazik, az indoklás szerint így takarékosabb.

Magyar Hírlap Online


...............................................



























http://www.vg.hu/vallalatok/az-emfesz-eromu-finanszirozasa-259575



Az EMFESZ-erõmû finanszírozása


2009. 2. 9. 00:00

"A pénzügyi-gazdasági válság ellenére van finanszírozási forrás és hitelezési készség erõmûvek építéséhez, így az EMFESZ Elsõ Magyar Földgáz-, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. Nyírtasson tervezett erõmûprojektjének pénzügyi elõkészítése is jó úton halad. A beruházást koordináló és a finanszírozást szervezõ KPMG energetikai ügyekben illetékes partnere, Kiss Péter elmondta: magyarországi és külföldi pénzintézetekkel jelenleg is folynak a finanszírozást elõkészítõ tárgyalások. A projekt teljes bekerülési értéke mintegy kétmilliárd euró. "MTI-Eco

EMFESZ Kft. - az elmúlt évek árbevétele


forrás:


http://www.vg.hu/vallalatok/az-emfesz-eromu-finanszirozasa-259575


......................................................


2009:


RTL-KLUB-HIRADÓ


"ÓRIÁSERÕMÛ ÉPÜL NYÍRTASSON


Európa legnagyobb erõmûve 24oo Megawattos teljesítményre lesz képes, az ország éves energiaigényének harmadát is képes lesz elõállítani.


48O MILLIÁRD FORINTOS BERUHÁZÁSSAL,


http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/23:8061


"2O13-TÓL TÖBB ENERGIÁT IS ELÕÁLLÍTHAT,MINT A PAKSI ATOMERÕMÛ"-hangzik el a beszámolóban.


forrás:


http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/23:8061


..............................

további forrás

2009.március 12.:






..............................................
















Fõvárosi Bíróságnak nem tetszett az Emfesz múlt évi eladása (2.)

2010. január 18. - 16:37



Hétfõn közigazgatási pert vesztett elsõ fokon a Magyar Energia Hivatal az Emfesz elõzõ tulajdonosával szemben. Az ítélet szerint elhamarkodottan hagyták jóvá, hogy a RosGas szerezte meg a céget - írja az Index. Az Emfesz idõközben közölte, hogy a Fõvárosi Bíróság mai döntését tiszteletben tartja, azonban a bíróság által kifogásolt feltételeket pótolhatónak tartja. A Emfesz hangsúlyozza, hogy az elsõ fokú ítélet nem jogerõs és semmilyen módon sem befolyásolja a társaság napi mûködését. A fellebbezésrõl késõbb születik döntés....


......


http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=127703



Több tízmilliárdos veszteséggel rukkolt elõ az Emfesz









2010.01.27 14:41


Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework