MAGYAROCK






A Magyar Kultúra Napja keretein belül Várpalotán mutatkozik be elõször a "Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás", amely az elmúlt hat évtized még élõ "Õskövületeinek" és a halhatatlanoknak emléket állítva, 50 tablón eleveníti fel a hazai rockzene történetét.

Az egyedülálló felvételeken kívül a zenészektõl kapott emléktárgyak: gitárok, festmények, könyvek, újságok, személyes használati tárgyak, ruhák, kiegészítõk, és sok más érdekesség teszi még színesebbé a múltidézõ bemutatkozót.
A kiállítás megálmodói és tulajdonosai: Németh "Nyiba" Sándor olimpikon és zenész, Czapp József, rádiós nevén Rock Dodi.



A közönség elõször január 22-én - pénteken - 15 órakor Várpalotán, a Jó Szerencsét Mûvelõdési Központban tekintheti meg a minden bizonnyal nemcsak Magyarországon is nagy érdeklõdésre számot tartó tárlatot, amelynek nyitányán a tablón látható mûvészek közül is többen jelen lesznek.

Az eseménnyel a rendezõknek az a nem titkolt céljuk, hogy a felbecsülhetetlen értékû relikvia-gyûjteményt országszerte vagy a határainkon túl is bemutassák, felelevenítsék a nem is olyan régmúltat, amely a magyar rockzene bölcsõje volt, s amibõl a mai pop-rock zenekultúránk felépült.


A kiállítás megnyitását követõen a helyszínen a szervezõk sajtótájékoztatót tartanak további elképzeléseikrõl és néhány kulisszatitokról, amely a már eddig is óriási gyûjtemény bõvítésének lehetõségeit és további sorsát fedi fel a média elõtt.
A rendkívüli kultúrális eseményrõl bõvebben a helyszínen vagy elõzetesen Németh "Nyiba" Sándortól kérhetnek tájékoztatót
06-30/9447-371 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.nyiba.hu



......

Miután a mindenkori magyar kormány és a média annyira "agyon-támogatta" õket saját hazájukban

hallgassátok és szeressétek õket:

/csak kis "ízelítõ"/

P.Mobil: Babba Mária:


"Honfoglalás"részlet:


Beatrice:

"Boldog, szép napok"


Kormorán: Kurán Gergõ balladája:


Tankcsapda: "Agyarország"


Az új nemzedék:

Patrióta:"Mondd meg Isten"