Állapot Újévkor


"Állapot" Újévkor:



Forrás:


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=302728&viewprogram_period=first


Az életmentõ jelzésre sincs pénz

"A kistelepüléseken és a tanyákon elõ idõs emberek úgy érzik, magukra hagyták õket, mert január elsejétõl a kormány megszüntette a házi jelzõrendszeres segítségnyújtás normatív támogatását.Pályázni ugyan lehet a rendszer mûködtetésére, de ezek mind „utófinanszírozásúak", a legtöbb önkormányzatnak pedig már nincsenek tartalékai, hogy megelõlegezze a fenntartás költségeit.
Januártól csak ott marad meg a házi jelzõrendszer, ahol az önkormányzat átvállalja a költségeit. Ellenkezõ esetben az idõs embereknek közel 200 ezer forintot kellene fizetniük évente a fenntartásáért.
A jelzõkészülék segítségével rosszullét esetén, sokszor életmentõ jelzéssel élhetnek, és azonnal tudunk menni segíteni, tudjuk értesíteni az orvost, az ügyeletet, a hozzátartozókat és így tudunk segíteni – nyilatkozta Lacziné Márki Katalin, szociális munkás a HírTV-nek.
A jelzõrendszeres segítségnyújtás eddig állami normatív támogatást kapott. 2005-ben még 200 ezer forintot fejenként, tavaly már csak 29 ezer forintnyi összeget. 2010-tõl viszont ez a támogatás teljesen megszûnt.
(HírTV)


.............................


2010-01-02. 19:40

Kisbaltával köszöntek be az áruházba Lõrinciben

"Rendõrségi jármûvek fogadták a bevásárolni szándékozó háziasszonyokat Lõrinciben, a selypi sarkon lévõ forgalmas élelmiszer-áruháznál.Az üzet nem nyitott ki a szilvesztert megelõzõ nap reggelén és hamarosan kiderült,ogy oda ismeretlen személyek betörtek. Az arra járók elmondása szerint a tettesek elõször a fotcellás ajtón próbáltak behatolni,méghozzá fejszével, ám az erõs üveg ellnállt a csapásoknak. Ezután az ablaktáblával próbálkztak,-immár sikerrel.


Miután bejutottak, alkoholos italokkal és cigarettával felpakolva távoztak./HEOL-r./"


................


"Tagadják a gyöngyösi romák, hogy szilveszterkor rátámadtak volna a rendõrökre. A járõröket péntek hajnalban eredetileg egy utcai verekedéshez riasztották, egy embert elõ is állítottak, ám a bilincselés közben a családtagok megpróbálták kiszabadítani a roma férfit. Egy középkorú nõ késsel támadt az egyik egyenruhásra, ellene emberölési kísérlet címén indult eljárás. Az intézkedés során két személy súlyosan, két rendõr könnyebben sérült meg."


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=302723


..............................


2010-01-02 10:46
Akik csak Isten kegyelmében bízhatnak

A válság miatt egyre többen szorulnak segítségre, hiszen a munkájukat elveszítõ emberek egyik pillanatról a másikra utcára kerülhetnek, januártól mégis drasztikusan csökken az idõsekre,betegekre,hajléktanalokra fordítható keret.A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakemberek szerint a tél közepén történõ hatalmas pénzkivonás miatt tömegével zárhatnak be az idõs- és a fogyatékosotthonok. Attól tartanak, bármelyik pillanatban elõfordulhat, hogy az egész szociális ellátórendszer összeomlik.


...


"A privatizáció haszonélvezõi a dolgozókkal fizettetik meg a válság árát. Egyetlen céljuk az, hogy megõrizzék kiváltságaikat.
2010 elsõ napjaiban Magyarországon egy milliós mélyszegénység tapasztalható, három millióan a létminimum szintje alatt élnek, további három millióan pedig létm inimum közeli szinteken. (A létminimum 71.736 Ft volt 2009-ben.) – írják a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szervezõi.

A közlemény szerint míg a mélyszegénységben élõ egymillió honfitársunk helyzetére az jellemzõ, hogy önerõbõl nem tudja biztosítani fennmaradását és megélhetését, további ötmillió bérbõl és fizetésbõl, illetve nyugdíjból élõ magyar bevétele oly szerény, hogy alapvetõ szükségletek normális kielégítésére sem futja belõle, és életüket mindennapos anyagi gondok terhelik. Magyarországon 750 ezer szegény gyermek él, közülük 430 ezren nagyon szegénynek tekinthetõk. Sok gyermek éppúgy éhezik, mint szüleik – tartalmazza az MSZF jelentése.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=302665


.............


"Diagnózis"


2010-01-01 11:12
Sólyom: Korrupcióban fuldoklik az ország (+videó)


"Magyarország nagyon megérett már a megújulásra, a 2010-es választási év alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre - mondta újévi köszöntõjében a köztársasági elnök. Sólyom László megfogalmazása szerint "korrupcióban fuldoklik ma az ország". Az államfõ beszédében hangsúlyozta: az új helyzetben új hangvételû kormányzásra, és új típusú ellenzékiség szükséges"


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=302605


...............................................................


A 35o milliós tehetségtelenség idõkereke

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/a_tehetsegtelenseg_beteges_idokereke.html


......................................


válságkezelés": 1300 milliárdos "megszorítás"
http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/bajnai_valsagkezelese_1300_milliard_forint_megszoritas_.html


...............................


"antiterrorista "karácsonyi ajándék:
http://www.magyarhirlap.hu/hirek.html?r_id=5&hir_id=186026


....................


Egy amerikai katona-iraki veterán- a háborúról,- amit "terrorizmusnak" neveznek...:

http://www.youtube.com/watch?v=akm3nYN8aG8&feature=player_embedded


........................


Megállapítás 2o/?/év után:


""nem folytatható azt a gyakorlat, hogy gyanús körülmények között privatizálnak egy céget, utána kilopják belõle a pénzt, majd az állam visszaveszi a vállalatot az adófizetõk pénzén."


http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/a_hazugsag_budzseje.html


..................


„Ahol az emberek elzüllenek, elzüllik a környezetük is”. /Josef Ratzinger -XVI.Benedek jan.1./


.........................



"Alig kezdett bele Sándorunk a múzeum lépcsõjén a Nemzeti dalba, ki tudja, honnan, kommandósok és nemzetközi õrzõ-védõk nõttek ki a földbõl, és amikor eljutott odáig, hogy „A magyar név megint szép lesz”, az azonosító nélküli, jégkorongkapusnak öltözött ufonauták rátámadtak, leteperték, megbilincselték. Csak annyit hallott, ahogy berepült a rabo ...tovább »mobilba: „Fasiszta provokátor…”
"Amíg Széchenyi kimûvelt emberfõkrõl beszélt, nem is volt gond, ezt ugyanis mindenki magára vette, elvégre ki szereti, ha hülyének tartják? Ám amikor azt találta mondani: „Mindenek elõtt áll elõttem hûség a fajtámhoz”, akkor bizony felszisszentek a nyilas faji szövegekre oly érzékenyek. Hiába csodálkozott a gróf úr, hogy kik azok a nyilasok, mert rögtön rátett egy lapáttal: „Mindazt, amit tevék, egyedül azért tevém, mert magyar vagyok.” Ez a kirekesztõ nacionalizmusnak oly vadhajtása, amit az ország egyik része – legalábbis hangadóik – nem tudtak megemészteni, és az integráció ezúttal is elmaradt."
http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/integralo.html