Folytatódik a földeladás


forrás:


"Hír" tv, "Echo tv":



"Az Országgyûlés mezõgazdasági bizottságának kormánypárti képviselõi elutasították a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. kezelésében lévõ termõföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló ellenzéki javaslatot.

A szocialisták annak ellenére szavazták le az indítványt, hogy közülük többen is elismerték, nincs minden rendben a földeladások és haszonbérletek körül."

forrás:



/http://www.echotv.hu/hirek.html?r_id=37&hir_id=200057/





A határozati javaslat szerint a parlament felkérte volna a kormányt, hogy az új kabinet hivatalba lépésének napjáig függessze fel az állami földek értékesítését, haszonbérbe adását.

A szocialista képviselõk szerint azonban a kétes ügyek kivizsgálása és felgöngyölítése az igazságszolgáltatásra tartozik.

A moratórium felfüggeszthette volna a trükközéseket, a szabálytalan földhöz jutásokat. Botrányos, hogy nem azonosak az esélyek, hogy a nagy földterületekkel bíró gazdaságok versenyelõnyt élveznek a gazdákkal szemben az állami földek értékesítése vagy bérbe adásakor” – mondta a Magyar Hírlapnak Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.







2009-12-01 19:09
Bûnös az agrártárca volt államtitkára

Bûnösnek találta Benedek Fülöpöt a Heves megyei bíróság hivatali visszaélés bûntettében, a pákozdi földügyben. Az agrártárca volt közigazgatási államtitkárát elsõ fokon másfél év börtönre ítélték, 3 évre felfüggesztve.



A vád szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve, a felügyelete alatt mûködõ hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával, és más szabálytalan eszközökkel segítette egy Pákozd környéki honvédségi terület átvételét és termõfölddé való átminõsítését. Így olcsón megvehette egy magyar állampolgár, aki késõbb a többszöröséért adta tovább egy norvég állampolgárnak. A másodrendû vádlott, Benedek Fülöp hivatali segédje 1 év két hónap börtönt kapott, szintén 3 évre felfüggesztve, a földhivatal vezetõjét pedig felmentette a bíróság. Az ítélet ellen mindenki fellebbezett: az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosbítást kért, az ügyvédek pedig enyhítést.

hírTV


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=298991