BKV-tender: Széles Gábor és Regõczi Miklós egy csapatban


Forrás:


http://hvg.hu/print/20091021_szeles_gabor_regoczi_miklos.aspx
















"BKV-tender: Széles Gábor és Regõczi Miklós egy csapatban



2009. október 21. 14:27




A BKV-tól 35 millió forintos végkielégítéssel távozó egykori MSZP-SZDSZ-es székesfehérvári képviselõt, Regõczi Miklóst nevezték ki nemrég az Eurobus-Invest Zrt. vezérigazgatójává. A cégnek jelentõs befolyása van a BKV midibusztenderén induló, Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman Kft.-ben.





Újabb BKV-botrány: milliárdok Regõcziéknek címmel közölt cikkében a Magyar Nemzet arról ír: a BKV-s titokszobák mûködtetésében, az összességében sok milliárd forintos tanácsadói szerzõdések megkötésében döntõ szerepet játszó és a tömegközlekedési vállalattól 35 millió forintos végkielégítéssel távozó Regõczi Miklós ismét milliárdokért dolgozna a BKV-nak. Regõczit ugyanis nemrég kinevezték az Eurobus Invest Zrt. vezérigazgatójává. Márpedig az Eurobus Invest Zrt.-nek jelentõs, befolyásoló tulajdoni része van a VT-Transman Kft.-ben, amely a BKV úgynevezett midibuszainak beszerzésére kiírt pályázaton is indult.


A Magyar Nemzet ugyanakkor még említést sem tesz arról, hogy az Eurobus Invest Zrt. többségi tulajdonosa a Széles Gábor tulajdonában álló Videoton Holding Zrt. - ezért is nevezik a VT-Transmant Széles érdekeltségébe tartozó cégnek. Széles Gábor jobboldali kötõdésû milliárdos vállalkozó, médiavállalkozásai (Echo Tv, Magyar Hírlap) is erõsen jobboldaliak.


A VT-Transman egyébként több BKV-s közbeszerzés nyertese volt még akkor, amikor a tömegközlekedési vállalatot Antal Attila igazgatta. De a cég neve felmerült a pécsi helyi tömegközlekedési botránynál is, a teljes pécsi jármûparkot kiszervezõ, majd bérbeadó cég, a Hungarian Bus Zrt. ugyanis a Kiter-csoport érdekeltségébe tartozott, akárcsak korábban a VT-Transman. A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban megjegyzi: a Kiter-csoport a pécsi botrány kirobbanása elõtt egy offshore cégbe menekítette ki vagyonát, részesedését pedig a VT-ben az Eurobus vette át."


Forrás: HVG