A köztársasági elnökhöz fordul a Magyarok Szövetsége




A tegnapi sajtótájékoztatón bemutatták a Szövetség új alaptörvény -tervezetét is, amely szerint a választások elõtti alkotmányozást tekintik elsõdlegesnek.

Állásfoglalásuk szerint a kétkamarás parlament és a közvetlen elnökválasztás a valódi demokrácia rendszerét hozza vissza, illetve teremti meg.


Herpai Sándor,a Szövetség alelnöke elmondta, hogy október 20-án azt az alkotmánytervezetet teszik közzé, amelyet a Magyarok Szövetsége tagozatai létrehoztak és még augusztusban Bösztörpusztán elfogadtak.


A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bizonyos feladatoknak - így az oktatásnak és az egészségügynek teljes mértékben állami finanszírozásúnak kell lennie, - az önkormányzatoknak pedig önálló gazdálkodásúnak.


A szövetség a személyi jövedelemadóra vonatkozóan is tesz javaslatokat: harmadolná azt központi, hazai forrásbázis és önkormányzati fejlesztés céljára.


Céljaik szerint településre, járásokra és megyékre osztódna a területi felosztás.


l5oo fõig 3 képviselõ, afölött polgármesteri hivatal látná el a képviseletet,- a járások a mai kistérségek területét vennék át,- a megyék megmaradnának a középszintû feladatok elvégzésére.