HÍREK-OKT. 15. 14 ÓRA


-BEIDÉZIK Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát, Jánosi Györgyöt, Szilvásy Györgyöt, Benedek Andrást és Keszthelyi Andrást


- "UTÁNAM AZ ÖZÖNVÍZ"- PÁR HÓNAP MÚLVA ÖSSZEOMLIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS


-TÁVOZIK A MÁV VEZÉRIGAZGATÓJA


.....................................................................



Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát, Jánosi Györgyöt, Szilvásy Györgyöt, Benedek Andrást és Keszthelyi Andrást is meghallgatja tanúként a Bács-Kiskun Megyei Bíróság .


A tanácsvezetõ bíró szerint konkrét tudomásuk lehet a vádiratban szereplõ ügyekrõl,- így mind a hat tanu a jövõ hónapra idézést kap.


Német Zsolt ügyész indítványát azzal indokolta, hogy a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezetek pályázati támogatásának feltárásában a Nemzeti Civil Alapprogramnál és a "Mobilitás"-nál minden részletre kiterjedõ bizonyítási eljárást folytatott le a bíróság, - viszont a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és utódszervezetei pályázati és egyedi támogatásainál még több a tisztázatlan pont.




Jánosi György 2002 és 2003 között volt miniszter, õt váltotta Gyurcsány Ferenc, aki 2004 szeptemberéig töltötte be a tisztséget, utána lett miniszterelnök. Szilvásy György volt titokminiszter Jánosi alatt volt közigazgatási államtitkár a tárcánál, míg Mesterházy Attila, az MSZP jelenlegi frakcióvezetõje 2002-tõl egészen 2006-ig volt az ifjúsági minisztérium politikai államtitkára. Benedek András 2003 és 2004 között volt a minisztérium közigazgatási államtitkára, Keszthelyi András pedig kabinetfõnöki tisztet töltött be










.....................................................


100 milliárd forint az egészségügyi kassza hiánya -a kormány szerint ennek ellenére "rendben van" a költségvetés.



A kormány és a kórházak között az elmúlt napokban létrejött megegyezés olyan dolgokat biztosít a jövõ évre, amelyek mögött nincs fedezet, már elköltötték a forrásokat, - tulajdonképpen átírták a számokat - jelentette ki Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.

Emiatt a jövõ év elejére valószínûleg összeomlik az egészségügyi szolgálat.
A kórházak döntõ többsége hitelekrõl tárgyal beszállítóival.

...............................................




Távozik posztjáról a MÁV vezérigazgatója,- Heinczinger István végkielégítést nem kap.

Feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át .

A MÁV-ban új igazgatósági tagok is helyet kapnak - 2 hónapra.

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter -közleménye szerint- hatékonyabb munkát vár el az átalakításban.

..........................................