HÍREK+





Edelény polgármestere nem zárható ki a Fideszbõl nyilatkozatai miatt - jelentette ki Orbán Viktor.

Molnár Oszkár az elmúlt hetekben egyes romák lakta falvakban- lehetséges szándékos magzat - károsításokról, valamint az izraeli tõke magyarországi térhódításáról tett kijelentéseket.

A Fidesz elnöke szerint az országgyûlési képviselõnek egyértelmûvé kell tennie ezeket a nyilatkozatokat vagy konzekvenciákat kell levonnia.

Orbán Viktor szerint "nem elég elhatárolódni Edelény fideszes polgármesternének kijelentéseitõl".

Egy kereskedelmi televízióban ma a Fidesz elsõ embere arról is beszélt, hogy sem a Jobbik-kal , sem az MSZP -vel nem tud partnerséget elképzelni.


......................



Nem válik ki a MÁV Zrt.-bõl a pályaüzemeltetõ.

A tervezett feldaraboláshoz az államnak 110 milliárd forintot kellett volna tõkeerõsítésként adnia.

A személyszállítás viszont kiválik a MÁV-ból,- a MV Start, a vontatási MÁV-Trakció és a MÁV Gépészeti Zrt egy új cégbe integrálódik.

....................


Elnapolták a BKV ügyeit vizsgáló bizottság felállítását.

A képviselõk sem a közlekedési társaság igazgatótanácsát, sem a felügyelõbizottságot nem hívták vissza.

A szocialisták kilépnek a fõvárosi koalícióból, a liberálisokra hagyva a botrányokat. A két szocialista fõpolgármester-helyettes valószínûleg visszaadja megbízatását.

.......................


Veres János kormánybiztos, volt pénzügyminiszter az MSZP elsõdleges jelöltje az uniós biztosi posztra. Ezt a pártelnök jelentette be.

Az MSZP Herczog Edit EP-képviselõt, Andor Lászlót, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóságának tagját, Kovács László jelenlegi EU-biztost és Vadai Ágnest, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát ajánlotta Bajnai Gordon figyelmébe.

Veres János Brüsszeli kinevezése ellen szólhat, hogy társalgási szinten beszél angolul. Korábban az általa vezetett pénzügyi tárca megtévesztõ gazdasági adatokat közölt Brüsszellel.

A Magyar Hírlap információ szerint Kovács Lászlóról,mint esetleges miniszterelnök-jelöltrõl beszélnek az MSZP-nél.

..........................

Máig nem válaszolt érdemben Kapolyi László azokra a kérdésekre, amelyek kétezer család ellehetetlenítésérõl és 19 milliárd forintnyi osztalék visszatartásáról szólnak. Az egyik leggazdagabb szocialista képviselõ cége hónapok óta több mint 320 millió forinttal tartozik a Vértesi Erõmûnek is. Ez a kint­levõ­ség igen nehéz anyagi helyzetbe hozta az amúgy is veszteséges erõmûvet, veszélyeztetve a dolgozók családjának létbiztonságát, megélhetését. Kapolyi szerint az ügyben cége valójában csak mellékszereplõ, s õ szenvedõ fél.-írja a Magyar Hírlap.