HÍREK/2.



Elnapolták a BKV ügyeit vizsgáló bizottság felállítását.

A képviselõk sem a közlekedési társaság igazgatótanácsát, sem a felügyelõbizottságot nem hívták vissza.


A szocialisták kilépnek a fõvárosi koalícióból, a liberálisokra hagyva a botrányokat. A két szocialista fõpolgármester-helyettes valószínûleg visszaadja megbízatását.

.............................

A köztársasági elnök meghívására ma Magyarországra érkezett az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöke.

Mohamed Hoszni Mubarak részt vesz a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórum mai ülésén.



A magyar-egyiptomi külkereskedelmi forgalomra hagyományosan magyar aktívum jellemzõ, a gépek, gépipari berendezések kivitelének köszönhetõen. A KSH szerint 2008-ban Egyiptomból a magyar import 8,4 millió eurót, az arab országba irányuló export 175,2 millió eurót tett ki.


..........................


Hazatoloncolhatják a koszovói menekülteket Németországból.A Süddeutsche Zeitunk szerint még az õsszel aláírhatják az errõl szóló megállapodást.A hivatalos adatok szerint Németországban több mint 14 ezer koszovói él, zömük roma származású.


A megállapodás szerint Koszovó befogad mindenkit, akirõl akár az iratai alapján, akár más módon kimutatható, hogy a volt dél-szerbiai tartományban élt. A német kormány a lapjelentés szerint vállalta, hogy évente legföljebb 2500 koszovóit toloncol haza, ügyelve arra, hogy ezek ne kizárólag romák legyenek.-írja a Magyar Nemzet.