HÍREK


Jövõre nem finanszírozzák az érettségit

Elképesztõ döntés született a parlament oktatási bizottságának ülésén: ha az Országgyûlés is jóváhagyja, jövõre a kormány nem támogatja az önkormányzatokat az érettségi vizsgákhoz - így valószínûleg nem díjazzák majd a vizsgaelnököket és a tanárokat.
A javaslat Magyar Bálinttól származik, a bizottság MSZP-s tagjai pedig támogatták azt.


........................


Kínosak Orbán Viktor számára az edelényi polgármester kijelentései - írja az "Origo."



A Fidesz elnöke szerint Molnár Oszkárnak egyértelmûvé kell tennie gondolatait.

Molnár Oszkár Fideszes polgármester azt állította,hogy a romák által többségében lakott településeken, például Lakon és Szendrõládon, a terhesség ideje alatt a nõk szándékosan ártanak születendõ gyermeküknek, hogy dupla családi pótlékot kapjanak. Egy, a városi tévének adott interjújában pedig arról beszélt, hogy hogy a zsidó nagytõke be akarja kebelezni az egész világot és fõleg Magyarországot .

A polgármester,országgyûlési képviselõ életveszélyes fenyegetést kapott az elmúlt hetekben tett nyilatkozotai után.Molnár Oszkár feljelentést tett az edelényi rendõrkapitányságon.




..................................


Pécsett a városvezetõk visszavették a városi vízmûvet a külföldi társtulajdonostól.


Véleményük szerint a profitéhség nem a pécsiek érdekeit szolgálta, a franciák sokszor megkerülték az önkormányzatot, évente – a vízdíjon felül – 120 millió forintot vettek ki az emberek zsebébõl.



Egy felmérés szerint a pécsiek 94 százaléka egyetért a döntéssel, miközben a kiebrudalt multicég médiainváziót indított. Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt szerint évente ötszázmillió forinttal többet tud megtakarítani a város így, hogy saját céget alapított - írja a Magyar Nemzet.


....................


22 ezer fogyasztó maradt áram nélkül Kelet-Magyarországon a 90-100 km/órás széllökések miatt. Hajdú-Biharban 12 ezer, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 10 ezer háztartás maradt áram nélkül tegnap.Az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense tegnap a Független hírügynökségnek közölte: munkatársai folyamatosan dolgoznak.


Személyi sérülésrõl nem érkezett bejelentés.