Ezt elment vadászni,-az megvette/



Forrás:


http://agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1217:hangfelvetel-bizonyitja-az-allami-foeld-atjatszasat&catid=120:friss-hirek



"Hangfelvétel bizonyítja, hogy az agártárca szakállamtitkára átjátszott egy természetvédelmi területetet egy külföldi kezére.


Ezen Benedek Fülöp maga ismeri e, hogy államtitkárként közbenjárt egy 2oo hektárt megszerzõ magánszemély érdekében: vadászni hívta Szekeres Imrét, mert a természetvédelmi terület lõtérként volt nyilvántartva a Honvédelmi Minisztériumban.


A pákozdi ügy 2006 elején kezdõdött, amikor egy norvég állampolgár kinézte magának a természetvédelmi területet.


A Heves megyei Bíróságon az ügyészség terjesztette elõ a bizonyítékot.




Gráf József földmûvelésügyi miniszter tegnapi kihallgatásán állította: "minden a legnagyobb rendben van."


Benedek Fülöp érintettsége több gyanus földüggyel kapcsolatban is kiderült.


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. agrárportfóliójáért felelõs vezérigazgató-helyettese korábban szakállamtitkárként intézkedhetett az állami földekrõl.


A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség tavaly emelt vádat ellene hivatalával való visszaélés miatt .


A pákozdi ügyet így intézték :


Az állami birtok viharos gyorsasággal elõbb az agrártárca felügyelete alá tartozó Nemzeti Földalapkezelõhöz került, - a Földalapkezelõ eladta azt egy magyar állampolgárnak.


Pár nappal késõbb a vevõ, aki a földért 90 millió forintot fizetett az államnak, a területet bevitte egy kft.-be, majd üzletrészével együtt 244 millió forintért továbbadta egy norvég állampolgárnak. Az ügyészség szerint az ügylet lebonyolítása során Benedek Fülöp, hivatali hatáskörét több esetben túllépve, telefonon utasítgatta a földhivatalt annak érdekében, hogy az adásvételi eljárást minél gyorsabban és gördülékenyebben üssék nyélbe.

A tegnapi tárgyalás során beterjesztett hangfelvétel
tanúsága szerint Benedek Fülöp igen ingerülten jelzi beszélgetõpartnereinek, hogy õ maga járt el az ügyben és intézett el különbözõ dolgokat az ügylet lebonyolítása érdekében.

A bemutatott három hangfelvételrészletbõl Benedek Fülöp kettõ esetében elismerte: az õ hangja hallható. Ezek közül az egyiken azt állítja, hogy a „p…ba, ennek egyetlen elõnye lett volna, amit meg is teremtettem a bejegyzéssel” mégpedig az, hogy a vevõnek ne kelljen a kivonási díjat megfizetni, „csak megtámadták ezek a g…k a bíróságon”. A második felvételen Benedek Fülöp – igencsak emelt hangon – arról beszél, hogy nem a vevõ és nem Gráf József, hanem õ maga „gazsulált” Szekeres Imre honvédelmi miniszternél, mégpedig úgy, hogy egyszer vendégül látta, kétszer pedig „megvadásztatta” .


http://index.hu/belfold/2009/09/30/hangfelvetel_bizonyitja_az_allami_fold_atjatszasat/





.............................................


EZT KÖVETÕEN:


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=302391



2009-12-29 14:54
Újabb feljelentés Benedek Fülöp ellen


Közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett kedden a Központi Nyomozó Fõügyészségen Benedek Fülöp ellen a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója. Budai Gyula szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ távozó vezérigazgató-helyettese tavaly februárban a földmûvelésügyi miniszter hozzájárulása nélkül adott meghatalmazást egy cégnek az állam képviseletére egy alakuló vadásztársaságban. Korábban a pénzügyminiszter elismerte, hogy hiányzott az agrártárca vezetõjének egyetértési nyilatkozata az ügyben, és ezt igazolta a Békés Megyei Bíróság tavaszi ítélete is - tette hozzá.



Benedek Fülöp 2008 februárjában adott meghatalmazást a vagyonkezelõ vezérigazgató-helyetteseként arra, hogy egy alakuló vadásztársaságban az államot a Dél-Alföldi Erdészeti Zrt. képviselje. Ehhez azonban nem szerezte be az illetékes földmûvelésügyi miniszter - Gráf József - egyetértési nyilatkozatát, pedig kellett volna. A meghatalmazásról szóló okiratot ezután benyújtották az illetékes hatósághoz, a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz. A papír azonban a miniszter egyetértése nélkül érvénytelen és valótlan tartalmú volt - mondta Budai Gyula.

A Magosz szövetségi igazgatója szerint a Dél-Alföldi Erdészeti Zrt. rendelkezett a legnagyobb területtel a vadásztársaság területén, így a szavazata nagyobb arányban érvényesült, és ezzel a helyi földtulajdonosok hátrányba kerültek. Meg is támadták ezek a tulajdonosok az alakuló ülés jegyzõkönyvét a Békés Megyei Bíróságon, amely idén márciusban jogerõsen nekik adott igazat. Még 2008 áprilisában egyébként egy másik céget hatalmaztak fel arra, hogy képviselje az államot a szóban forgó vadásztársaságban.

Budai Gyula elmondta még, hogy a pénzügyminiszter korábban egy parlamenti képviselõi kérdésre válaszolva elismerte: hiányzott az ügyben a miniszter egyetértési nyilatkozata. A szövetségi igazgató megjegyezte, hogy Benedek Fülöp "továbbra is vadászatokra jár", valamint az egyik helyi vadásztársadág elnöke és tagja, pedig a törvények szerint vissza kellett volna vonni fegyvertartási engedélyét, mivel korábban büntetõeljárást indítottak ellene.

Benedek Fülöpöt nemrég elsõ fokon, nem jogerõsen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, mert négy évvel ezelõtt nyomást gyakorolt földhivatali vezetõkre egy pákozdi állami földterület átminõsítése érdekében, annak eladásáért. Az elsõ fokú ítélet kimondása után Benedek Fülöp bejelentette távozását a vagyonkezelõtõl, de több millió forintos végkielégítést kap a Munka Törvénykönyvére hivatkozva, amit a Fidesznél korábban pofátlanságnak neveztek.

FH




............................





ezt követõen:



http://kuruc.info/r/2/53272/










2010-01-08. 14:21



alkalmazza Benedeket az OTP



Az OTP Csoportnál folytatja munkáját Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott ( valójában nyugdíjazott .) vezérigazgató-helyettese.

Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójának pénteken a Debreceni Egyetem Agrár-Mûszaki Tudományok Centruma (DEAMTC) évnyitó szakember-találkozóján mondott szavaiból kiderült: Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott vezérigazgató-helyettese az OTP Csoportnál folytatja munkáját.

Csányi Sándor egyebek mellett az OTP fontos üzletpolitikai céljának nevezte, hogy jelentõs szerepet vállaljon a földforgalmazásban és -finanszírozásban. Ennek kapcsán jegyezte meg a bankvezér, hogy „Benedek Fülöp csatlakozik az OTP Bankhoz”.

(MTI)kURUC

..................