Vigalmi negyedek láncolata- 7 monopólium Kings City-k sora


Asszociációk: nyerészkedés, mesterséges züllesztés, bûnözés, pénzmosás, munka helyett szerencsejáték,-és a hozzávaló kiszolgáló személyzet-





"Kaszinóország: hét darab Kings City alapját rakta le a kormány


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2009.09.17.

"Bár a sukorói King's City körül támadt a leghangosabb botrány, a ma utcára került Heti Válasz szerint a kormány - jogi értelemben - eddig már hét amerikai típusú kaszinóváros alapját rakta le, sõt három régióban a tétjeiket is megtették már a befektetõk.


„Ez a rendelkezés kellõ rugalmassággal teszi lehetõvé nemcsak azt, hogy az ország területén egyszerre hét amerikai típusú játékkaszinó mûködhessen, hanem azt is, hogy egy-egy régióban egész kaszinóváros is kialakítható legyen" - áll abban az indoklásban, amit Veres János korabeli pénzügyminiszter fûzött az adótörvények 2007-es módosításához. Mindeddig ez az egyetlen írásos nyom arra, hogy a kormány jövõképében nem csupán a Velencei-tó partjára tervezett King's City, hanem vigalmi negyedek egész láncolata szerepel.

Az elõterjesztésre igennel szavazó parlamenti többség az említett adójogszabály-változtatással úgy írta át a szerencsejáték-törvényt, hogy egy-egy tervezési-statisztikai térségen belül kizárólag egy helyi „Las Vegas" telepedhessen meg - azaz összesen hét mesterséges monopólium jöhessen létre az országban.

Ezek az élményvárosok, ha megvalósulnak, elsõ kategóriás kaszinók köré szervezõdnek majd, ami azt jelenti, hogy - az államtól vásárolt húsz plusz tíz éves üzemeltetési koncesszió birtokában - legalább száz játékasztallal és ezer nyerõgéppel várják a nagyérdemût. A hétbõl három helyen már folynak az elõkészületek - írja a mai Heti Válasz, melybõl az is kiderül: a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kabinet eddig mindenben a kaszinófejlesztõk igényeit és menetrendjét követte. "