Itélet az MTV-ostroma ügyében


SZÓMAGYARÁZAT:



'TELEVIZIÓ": a mozgóképek és hangok elektromágneses átvitele....


"Mozgókép" :emberi objektumok nem objektív tartalmú információinak egyoldalú adatbevitele...


/


....................................................




2009.szept.l5.l3.25.




Forrás:MTI,HVG











"Akár ítélethirdetésig is eljuthat az MTV-székház három évvel ezelõtti ostroma miatt indult büntetõper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.






Délelõtt rövid képfelvételeket tekintett meg a bíróság, melyeken többnyire jól látható volt, ahogy a vádlottak egyike-másika éppen követ dob vagy támadó mozdulatot tesz az épületet védõ rendõrök felé, mások törnek-zúznak az MTV-székházban, székeket, padokat dobálnak.

A felvételek egy részén még a vádlottak is azonosították magukat, és elismertek egyes, terhükre rótt cselekményeket. A tavaly májusban indult elsõfokú büntetõperben csaknem 40 személyt vádoltak meg közérdekû üzem mûködésének megzavarásával, rongálással, lopással és más bûncselekményekkel a 2006. szeptember 18-ai esti vandál cselekmények miatt.

A keddi tárgyaláson délelõtt ügyvédi kérdésre a bíró azt közölte, hogy ha van rá lehetõség, a felvételek megtekintése, a bizonyítási eljárás lezárása és a perbeszédek után még a mai tárgyaláson kihirdeti elsõfokú ítéletét, legalább a vádlottak egy része vonatkozásában.

Az indulatok azt követõen szabadultak el, hogy tüntetõk egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amely a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonõszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta. A rendbontók 29 millió forintos kárt okoztak az MTV-nek, továbbá az épület elõtt autókat borogattak, gyújtottak fel. Az ostrom során 191 rendõr sérült meg, közülük 21 súlyosan. A rendõrségi eszközökben, felszerelésekben, jármûvekben több mint 70 millió forintos kár keletkezett."