Az ünnepnap


2009.szept.l5.


10.00


Elõször is- jó szokásomhoz híven: szómagyarázat, magyarra -"újmagyarról".


Az "ünnep" véleményem szerint:


Mitológiai egységes rendszer a világlátásban, - az õsnépek kezdettõl hagyományozott tudása, õshagyománya megtestesüléseként./szándékosan nem írtam,hogy "feltételezett"/


Miután a kultúrák folytonossága megszakadt - nem várható el, hogy egyes "kultúrcsoportok" osszák ezt a nézetet.


A "politikon" sem gondolja így ,- a gazdasági életnek alárendelt kultúra irányítottan dívik hazánkban is.



Nem várom el, hogy a gazdasági szemléletû, magukat politikusnak,/irányítónak?/ gondolók minden döntésüknél valahogy hasonlóképpen gondolják ,- elõször talán érteni kellene és megélni,-fontossági sorrendet szem elõtt tartani - de ugye ki miért tülekedik életének abban a 6o-7o évében...


Azt régóta várom, hogy az állítólagos demokráciában a "választott" vezetõink - akiket képviselõnek hívnak, valódi értékrenddel rendelkezzenek és ennek rendeljenek alá politikai döntéseket.


Régebben - és újabban- elnézvén a politikusok arcára kiülõ jellemvonásokat - valamiféle pszichológiai és jellembeli elõzetes megítélésére is számítana a honpolgár azoknak, akiket "vezetõnek" aposztrofálnak.


De azt mindnyájan várjuk, hogy akik tehetnek ennek az iránynak a megváltoztatásáért, megtegyék lelkük szerint.




....................................


cikk:


2009.szept.15.


"Napi gazdaság"


Pihenõnap váltaná ki a szombati ünnepeket



A hétvégére esõ ünnepnapokat hétközbeni szabadnapok pótolhatnák Dávid Ibolya szerint.


A Munka törvénykönyvének módosítását javasolta Dávid Ibolya az országgyûlés elsõ õszi ülésnapján. A javaslat megmentené azokat az ünnepnapokat, amelyek szombatra vagy vasárnapra esnek. A munkavállalóknak a Munka törvénykönyve szerint ugyanis az ünnepnap munkaszüneti nap formájában jár, vagyis azt nem lehet arra hivatkozva elvenni, hogy május elseje szombatra esik. Ezért a politikus azt javasolja, hogy ilyen esetekben az ünnepnapot megelõzõ vagy azt követõ hétköznap legyen pihenõnap, amelyet adott esetben le is lehetne dolgozni.


http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=420090