BKV-Tours 3o milliárdra-jéghegy




Mintha nem egy országban élnénk.


Az MSZP budapesti elnöke felháborodott a közlekedési vállalatnál tapasztaltak miatt."Ez megengedhetetlen". Valamint: csak a sajtóból értesültek a botrányokról...-kellemetlen. A Fidesz is tett javaslatokat,--ám az a koalíciós többség....Azt hiszem ezt úgy hívják: "biliborítás..."


Állítólag 2003-ig visszamenõleg a fõváros minden cégénél megvizsgálják a felsõvezetõk javadalmazásait és ezt -holnapig /!/ nyilvánosságra is hozzák,- mert hogy ez csak a jéghegy csúcsa....


Tarlós István a Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje a következõket mondta:


" Képmutató magatartás, a közvélemény nyilvánvaló és minõsíthetetlen félrevezetését szolgálja "hogy az MSZP "nem tudott ezekrõl/


"Az MSZP felügyelte eddig is ezeket a területeket: eszük ágában nem volt semmit sem csinálni”


Valóban ezt "senki" nem tudta?....



Már csak egy kérdésem van: tessék mondani: a kifizetett milliárdok visszakerülnek a kasszába?



Forrás:



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=28705




"Egy, a Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint a BKV-nál 2003-tól csak végkielégítésekre több mint 1,5 milliárd forintot fizettek ki. Az egyéb jogcímeken kiadott közpénzek azonban ennek többszörösére rúghatnak.






A BKV Zrt. Belsõ Kontroll Igazgatósága által készített 80 oldalas jelentés szerint az egyik fõosztályvezetõ például 74 milliós végkielégítést kapott és 6 millió forint titoktartási pénzt. Egy gazdasági vezérigazgató-helyettesnek pedig 67 milliót fizettek ki.

A BKV-t felügyelõ szocialista Horváth Csaba nem lát szervezettséget a pénzosztásban, a dokumentum azonban azt sejteti, hogy jól felépített hálózat mûködött a szocialistákhoz köthetõ vezetõk, elsõsorban Antal Attila vezérigazgató, majd megbízott helyettese, Balogh Zsolt idején."


http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=286935


...................................................................




forrás:http://vastagbor.blog.hu/2009/08/25/sokbol_lehet_sokat_lopni_30_milliard_hitel_a_bkv_nak











30 milliárd "hitel" a BKV-nak


2009.08.25. 13:01


"...Azt susogják a székház folyosóin, hogy kemény hatalmi harc folyik a párton belül, a két csoport pedig a BKV-nál is kirajzolódott: Balogh Zsolt a Hagyó-féle csoport embere, Kocsis a másiké. Nos, olyasféle szóbeszéd kering a szegfûspalota falai között, miszerint a párt kiadta utasításba, hogy a BKV-n keresztül (is) kell pénzt szerezni a tavaszi kampányra, mert megfogyatkoztak az eddigi támogatók. Hamarosan várható 30 milliárd forint az MFB-tõl a közlekedési vállalatnak. Nem kis pénz: ennyi például az idei várható vesztesége is a cégnek. Szóval ebbõl a 30 milliárdból kellene az MSZP-nek 1-3 milliárd közötti összeg."


Remek kis belsõs füles volt, de biztos többen csak legyintettek: áh, ez csak találgatás, pletyka.


"Újabb 30 milliárd forint hitelt kaphat még õsszel a BKV, hogy túlélje az évet, írja a keddi Népszava. A lap tudomása szerint a rekordösszegû segítséget ezúttal nem a központi költségvetés nyújtja, amely tavaly decemberben már adott 10 milliárd forint rendkívüli tõkejuttatást a társaságnak. A kormány a tervek szerint csak garanciát vállal a visszafizetésre, a pénzt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) utalná." - Index.hu


A BKV adóssága 80 milliárd, a tulajdonos, Fõváros adóssága 160 milliárd, és az BKV az elmúlt 3 évben 3 milliárd forintot fizetett ki végkielégítésekre.

Miközben a vadonatúj trolikat beleznek ki alkatrészekért ...

Hogy a búbánatban fogja visszafizetni a BKV ezt a 80+30=110 milliárd forintot? A tippem: sehogy.
De ugye a kormánygarancia az kormánygarancia, vagyis no para, majd MI visszafizetjük! 30 milliárd forint például a teljes, tervezett ingatlanadó bevétele. Nosza, dobjuk oda a BKV-nak!

No, ez a pofátlanság teteje! Az utasok már most is erõn felül fizetnek be milliárdokat a BKV 110 milliárdos éves költségvetésébe (300 ft-os vonaljegy? 9400 forintos havi bérlet? nem túl drága ez Európában?), az állam is évi több tízmilliárdokat önt a tésztaszûrõbe, míg a tulajdonos Fõváros hagyja szétrohadni a saját cégét! De legalább akkor kemény kezû tulajdonos lenne, látnánk, hogy napi 16 órában pörögnek a BKV ügyein! De nem! A BKV-t lepasszolták a koalíciós szerzõdés alapján az MSZP-s fõpolgármester-helyettesnek, aki most név szerint Hagyó "Zarándok" Miklós (végzettség: élelmiszeripari mérnök, Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem).

És vajon mire költené ezt a 30 milliárdot a BKV? Adtak be részletes üzleti tervet a hitelkérelemhez? Vagy csak odaböfögtek, hogy 30 kell? Miért nem 29? Vagy 31?

Lesz-e vajon idõpecsétes új jegyrendszer, ahogy kb. mindenhol a világon, cirka 1 milliárdból? Vagy dõreség ilyet kérni egy olyan cégtõl, ahol 333 333 vonaljegy bevételét fizette ki magának végkielégítésként egy nyugdíjas?
Növelik ebbõl a villamosok átlagsebességét 15 km/h-ról? Mikor MINDENNEK a kötöttpályás gyorsvillamosokról kellene szólni, de a BKV 9 éve nem épített új villamospályát (utolsó új sín: 2000, 1-es villamos meghosszabbítása a Lágymányosi hídig).
Elbúcsúzunk-e végre a 34 éves(!) ZIU-9-es trolibuszoktól? Vásárolnak-e belõle alkatrészeket, hogy ne robbanjon le minden harmadik busz?

Mert most, a BKV jelenlegi vezetésével, a BKV jelenlegi (nem elfogadható) mûködésében 30 milliárdot csak úgy odautalni nekik ... hát ez több, mint esztelenség. Mivel nyilvánvaló, hogy a BKV NEM KÉPES/TUDJA/AKARJA menedzselni a saját pénzügyeit, és erre a tulajdonos, a Fõváros sem képes, így egyszerûen felfoghatatlan, hogy mernek rájuk bízni 30 000 millió forintot!

Persze tudjuk: zavarosban lehet halászni. Jelenleg a BKV egy kavargó, iszapos, bûzlõ pocsolya, melyet azért még körülvesznek a pecások ... szegfûsök, madarasok. És a váltás, a narancsosok már nagyon készülõdnek, lassan jön a váltás ideje ..."

Forrás:






















...................





források:





az önkormányzati tulajdonú BKV:


- 5o milliót is kifizettek illemtanórára,

-pókerparti volt, hogy "javítsák a közhangulatot"

-megszámolták a fénymásológépeket 2o millió forintért,/vezérigazgatói utasításra=/-a megbízott "Optimismo" kft köddé vált

-"hogyan kell a kormánynál lobbizni" c. tanulmány 35 millióért/ ezt 2oo7-ben a korábbi vezér írta alá

-"tanácsadásért" is kifizettek sok milliót





/forrás: Hír tv






2009-09-07 07:12
BKV: milliókat vittek el a fénymásolók

"Nem áll meg a BKV-lavina. A társaság vezérigazgatósága évekkel ezelõtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körû felmérésével – írja a Magyar Nemzet. Az Optimismo Kft. ráadásul késõbb köddé vált, fantomizálódott. Szintén magyarázatra szorul az a szerzõdés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni.


Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes körû felmérésére; a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg. Az errõl szóló tanulmányt egy olyan cég, az Optimismo Kft. készítette el, amelyet a bíróság az idén tavasszal törölt a nyilvántartásból: „A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minõsül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja” – jelent meg a Cégközlönyben tavaly nyáron.

Azt egyelõre még nem tudni, hogy az Optimismo Kft. pontosan mit csinált. Tény ugyanakkor, hogy nem szokás milliókért fénymásolókat számlálgatni és vizsgálgatni. A mindennapos gyakorlat szerint, ha tönkremegy egy fénymásoló, azt meg szokták javíttatni – olvasható a Magyar Nemzet hétfõi számában, amelybõl további részleteket is megtudhat."




Forrás: Magyar Nemzet


(MNO)