A házelnök szkeptikus: avagy kamarát a civileknek!-baloldali tömegmozgalom szívdobogással




ZAMÁRDI, TÁRSADALMI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE:







Mostanára a leköszönõ szocialista /ez az elnevezés értelmét vesztette/ politikus is "fontosnak" tartja, hogy " más érdekvédelmi szervezetekhez hasonlóan a civileknek is legyen kamarájuk. "


Tulajdonképpen igen,"megnyugvás lenne nyilván egy táborban látni az egyéb érdekvédelmi szervezetek mellett egy u.n. "civil kamarát"./Ugye: "kisember", "átlagember", az "utca embere"/-bizonyos távlatból,- ahol a problémák nem is olyan nagyok...


Az érdekvédelmi szervezetek emberemlékezet óta hiába próbáltak tárgyalni az MSZP irányította kormánnyal, -mindúntalan találkozókat kérve, állásfoglalásokat kijelentve, tárgyalva, kérve,követelve.


"Fontos szerep, közösség", felelõsség, bizalom-helyreállítása"


Tényleg.


Nem lehet ezeket elégszer hangoztatni.


Bár a házelnök szekptikus.


Szili Katalin a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fóruma (KMKF) állandó bizottságának elnöke lesz.


Ezt a lehetõséget maga Szili Katalin hozta szóba pénteken.


Mindemellett baloldali tömegmozgalmat kíván szervezni,-"morális tartású, szocialista listavezetõvel, hogy megismerjék, milyen nehéz körülmények között élnek azok, akiknek bal oldalon dobog a szívük...."



Ja, kampány van.


.............................


Cikk:


http://www.mno.hu/portal/662489


Szili: Kamarát a civileknek
2009. szeptember 12. 14:20






MNO -
Szili Katalin szerint fontos lenne, hogy más érdekvédelmi szervezetekhez hasonlóan a civileknek is legyen kamarájuk. A házelnök errõl szombaton Zamárdiban a Társadalmi Egyesületek Országos Szövetségének (TESZ) tanácskozásán beszélt, hangsúlyozva: a civil szervezeteknek fontos szerepük van a közösségépítésben, az egymás iránti felelõsségvállalásban, továbbá a bizalom helyreállításában.

• Szili Katalint lesz a KMKF állandó bizottságának elnöke?


A házelnöki megbízatásáról hétfõn leköszönõ szocialista politikus segítséget ajánlva közölte: üdvözli a civil szervezetek részérõl megfogalmazott igényt a kamara létrehozására, ugyanakkor azt is hozzátette: „ma még házelnökként abban kicsit szkeptikus vagyok, hogy ebben a parlamenti ciklusban ebbõl lehet bármi”.

(MTI)


..........................


http://mno.hu/portal



Szili a népnemzeti vonulattól reméli az MSZP megújulását


Részben civil, részben a politikai baloldalhoz tartozó tömegmozgalmat kíván szervezni a következõ hónapokban a leköszönõ házelnök. Szili Katalin errõl a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt.



A politikus szerint a szocialista pártnak egyelõre elegendõ lenne listavezetõt jelölnie. Szili Katalin úgy véli: olyan emberre van szükség, aki azt a fajta morális tartást, illetve üzenetet személyében is magában hordozza, ami hitelesíti a szocialisták választási programját.

A párt megújulását a népnemzeti vonulattól reméli a szocialista politikus. A közeljövõrõl a leköszönõ házelnök azt mondta: el kell jutni azokhoz az emberekhez, akiknek a baloldalon dobog a szívük, és újra meg kell ismerni, hogy ezek az emberek milyen körülmények között, milyen nehézségekkel küzdve élnek.

(hírTV, Magyar Nemzet)


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=286951


/662342