A neuralgikus pont



"Úgy látjuk, hogy a szlovák köztársaság állampolgárait magyar törvényi keretbe helyezik. Azt javasoljuk, ez a neuralgikus pont tûnjön el az országaink közti viszonyrendszerbõl” - jelentette ki Robert Fico.


Remekbeszabott "diplomatikus" mondatok.


"Magyarország a jövõben ne hívja meg a szlovákiai parlament magyar tagjait a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumára" - közölte Fico a Bajnai-találkozón.


Fico "elfogadhatatlannak" és "akceptálhatatlannak" nevezte,hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumára magyar emberek érkeznek, -akiket õ "szlovák partnereknek" nevez.




Ez az ember határt vont a szomszédos állam köztársasági elnökének - mit neki diplomácia- gépfegyveres kísérettel jelent meg egy"munkamegbeszélésnek" nevezett Bajnai-találkozón Magyarország egy városában.

Csáky Pál szerint az ügyészségnél kezdeményezik a Magyar Koaíció Pártjának betiltását.


Teszi ezt a Szlovák Nemzeti Párt és a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom.


Í


Elképzelhetõ lenne Magyarországon "Magyar Nemzeti Párt" és "A Demokratikus Magyarországért Mozgalom", - amely egy hasonló forgatókönyv után


l.kitiltva a szlovák köztársasági elnököt


2. "munkamegbeszélésre" fegyveres kísérettel érkezve "kérni",hogy


ugyan tiltsák már meg, hogy egy Szlovákiában mûködõ -a szlovák érdekeket képviselõ találkozóra- Magyarországon élõ szlovákok kimehessenek?/



Tényleg nehéz lehet neki.


................





forrás:


"Hír" tv:



Megfosztanák parlamenti mandátumuktól az MKP képviselõit



"A Szlovák Nemzeti Párt megfosztaná parlamenti mandátumuktól a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselõit, amiért a politikusok részt vettek a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumán (KMKF). Robert Fico koalíciós partnereinek végsõ célja a szlovákiai magyarság politikai képviseletének felszámolása lehet. Ján Slota és Vladimir Meciar pártja - a hírek szerint - ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az MKP ellen.


A szlovák kormányfõ azt kérte Bajnai Gordontól a csütörtöki munkamegbeszélésen, hogy Magyarország a jövõben ne hívja meg a szlovákiai parlament magyar tagjait a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumára. Robert Fico elsõdleges kifogása az volt, hogy a fórumot a magyar Országgyûlés saját intézményének nyilvánította 2008-ban.

„Nekünk ez a találkozó problematikus, és azt kérjük önöktõl, magyaroktól, hogy értékeljék át ezt a fórumot, ugyanis ez az összejövetel szerintünk intézményesített keretet ad egy olyan együttmûködésnek, amely számunkra elfogadhatatlan, nem akceptálható” -jelentette ki Robert Fico.


„Úgy látjuk, hogy a szlovák köztársaság állampolgárait magyar törvényi keretbe helyezik. Azt javasoljuk, ez a neuralgikus pont tûnjön el az országaink közti viszonyrendszerbõl” - tette hozzá Fico.

A Fico-Bajnai találkozó másnapján a Magyar Koalíció Pártjának mind a 15 képviselõje megjelent a hatodik alkalommal megrendezett fórumon. A tanácskozás kezdeményezõje Szili Katalin leköszönõ házelnök szerint Európában megszokott a hasonló nemzetpolitikai együttmûködés.

A Magyar Koalíció Pártjának elnöke szerint Robert Fico kijelentései a XX. század negyvenes-ötvenes éveit idézik. Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke elmondta: „felmerült olyan javaslat a mai nap két politikai párt részérõl, a Szlovák Nemzeti Párt és a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom részérõl, hogy bennünket megfosztanának mandátumunktól és a Magyar Koalíció Pártját javasolnák betiltással a fõügyésznél. Úgy gondolom, hogy ennek semmilyen törvényes alapja nincs, ez egy nagyon sajnálatos félrebeszélés”.

„Bajnai válasz nélkül hagyta a szlovák miniszterelnök kirohanását”

A Fidesz szerint Bajnai Gordon nem állt ki a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumának létjogosultsága mellett.

„Bajnai Gordon miniszterelnök válasz nélkül hagyta a szlovák miniszterelnök kirohanását a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fóruma ellen” - jelentette ki Németh Zsolt,a parlament külügyi bizottságának elnöke. „Ezzel nem a köztársasági elnököt, hanem a házelnököt sikerült cserben hagynia a magyar miniszterelnöknek, illetve a KMKF tagjait és a KMKF egész intézményét” .



Szili Katalin Németh Zsolt megjegyzésére nem reagált. A távozó házelnök a ciklus végéig a fórum állandó bizottságának elnökeként dolgozik majd."


http://www.hirtv.hu/kulfold/hethatar/?article_hid=286926