Hírek/2009.szept.11.





80 milliárdos deficit az Egészségbiztosítási Alapnál



Az Egészségbiztosítási Alap hiánya augusztusban meghaladta a 80 milliárd forintot.


A drasztikus bevételkiesést a járulékcsökkentés, valamint a foglalkoztatottság romlása okozhatta.


A Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentése szerint az elsõ félévben 80 ezer ember vált állástalanná, ebben az évben kb.130 ezer embert bocsáthatnak el.

(hírTV)


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=286770


……………………………………………….



Látványosan „befulladt” a bürostop.hu



Csak az állampolgári javaslatok rovata mûködik a Draskovics Tibor által létrehozott „Bürostop”-projektben.


Drskovics Tibor a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelõs tárca nélküli miniszter 2007. október elsején megindította a gazdaság-élénkítõnek kikiáltott programot a bürokrácia csökkentésére.



A Magyar Nemzet azt írja: a kormány nem tartja fontosnak a bürokrácia csökkentését.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=286768



…………………………………………………………


l2o milliárd forint körüli összegre nõ a BKV adósságállománya,- ez több,mint a vállalat teljes évi üzemeltetési költsége.


Tarlós István Fidesz-es fõvárosi frakcióvezetõ szerint nem újabb hitelekre volna szüksége a Budapesti Közelekedési Vállalatnak, hanem valódi kormányzati segítségre.


Elsõ lépcsõben 5, második lépcsõben 30 milliárdos visszafizetendõ hitelrõl van szó.


Az önkormányzati tulajdonban lévõ vállalat sajtóinformációk szerint régebben /2oo7-ben/ csaknem 2o millió forintot költött pl. fénymásológépek felmérésére,- 5o milliót illemtanórára, 35 millió forintot olyan tanulmányok kifizetésére,mint „hogyan kell a kormánynál lobby-zni”, a BKV „közhangulatának” javítására, valamint pókerpartykra is további milliókat költött a vállalat.-De olyan "súlyos" kérdések fölötti elmélkedés is - ,mint pl. a 42-es villamos útvonala 283 millió forint elköltésével járt./"Újmagyarul": "megvalósíthatósági tanulmány".Annak a kérdésnek a "megvitatása", hogy légyen-é elektronikus jegyrendszer -mint koncepció - egy kétnapos konferencia megszervezésével 7,6 millió forintba ,-majd az ott elhangzottak véleményezése további 7,9 millió forintért.2l millió forintért a BKV "adottságait" tanulmányozta egy szabad kezet kapott partner/mint "alkotói szabadság"/


/forrás:Hír tv híradó


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=286695


..................................


Tízmilliók búcsúzóul - Kikerült a titkos BKV-lista

"Elkészült az a 80 oldalas jelentés, amelyben az elmúlt idõszakban 24 volt BKV-dolgozónak kifizetett összegekrõl készítettek listát. A cég, noha szeptember 10-re ígérte, nem tette közzé ezt, a közszolgálati rádió viszont megszerezte a belsõ ellenõrzés által összeállított dokumentumot. Ebbõl kiderül, hogy még a menedzser-szerzõdés nélküli vezetõk közül is volt olyan, aki 74,5 millió forintos végkielégítést kapott, benne hatmilliós titoktartási díjjal. A cégnél 2008. november közepétõl dolgozó kommunikációs vezetõ a tavalyi évben 2 milliós prémiumot vihetett haza.




Egy volt BKV-s gazdasági vezérigazgató például másfél éves munkaviszonya alatt prémiumokkal és egyéb juttatásokkal 47,5 milliót keresett a BKV-nál, végkielégítésként pedig további 30 millióval távozott. Szintén jelentõs összeget tett zsebre egy 2007 decemberében távozó mûszaki igazgató, aki bár 19 évig volt munkaviszonyban a cégnél, végkielégítéssel együtt 73 milliót kapott.


(radio.hu/MNO)


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=286890