Egy népi vélemény a miniszterelnöknek.


Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke Részére !


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Tisztelt Miniszterelnök Úr, Kedves Viktor !



A megszólítást, és a késõbbi hangnemet is kizárólag a legnagyobb tisztelet és a baráti, jóérzés, illetve az eszmei, lelki közelállóság indokolja, s ezért kérjük, ezt így fogadd el !



Mivel rendkívül nagyra becsülünk, egészen attól a pillanattól, mikor Nagy Imre, a kommunisták által megölt mártír miniszterelnökünk koporsójánál elmondtad bátor beszédedet, s tudjuk, hogy a


legjobbat szeretnéd tenni országunk-, népünk érdekében, nos ÉPP EZÉRT fordulunk hozzád figyelmeztetésünkkel !



A konkrétum !


Bevezetted a 16 % -os, egységes, jövedelemadót ! Tizenhat százalékot fizet az a családfõ, aki három,- négy,- öt,- és több gyermeket tart el, három mûszakos betanított munkásként keresett 80 000,- Ft havi keresetébõl. Akinek a felesége semmilyen munkát nem talál, tehát ennyi a családi jövedelmük.


De 16 százalékot fizet az 5,-10, - és több millió forintos havi jövedelemmel rendelkezõ is ! Azt mondjátok, hogy igen, de a többet keresõ, többet is költ, s ez az ÁFA révén kiegyenlítõdik !



Kedves Viktor !


Te is tudod, hogy ez a legnagyobb ámítás! Hiszen aki horribilis összegeket keres, az sem képes egy adott szint felett fogyasztani, s ezért IGENIS, szinte ADÓZATLANUL vágja zsebre óriási pénzeinek jelentõs részét, s a kis nyomorult meg oda fizeti a család zsíros /vagy üres/ kenyerének árát !


De hisz errõl nem kell meggyõzni titeket, hiszen nyílván nem jön be az adóbevétel, s ezért kitaláltok minden újabb adót /baleseti, biztosítási, telefon, s talán majd jön a névnap ,- a hajszín, stb. adó is /!


Amikor a kommunisták / szocialisták, demokratikus koalíció, stb./ elmondják, hogy a szegényeket nyúzzátok, s a GAZDAGOK LEHETSÉGES ÉS JOGOS HOZZÁJÁRULÁSÁT ORSZÁGUNK LÉTEZÉSÉHEZ NEM IGÉNYLITEK, NOS EKKOR MINDENKI IGAZAT AD NEKIK,


MERT EZ AZ IGAZSÁG ! Adócsökkentést ígértetek, de ezt CSUPÁN A NAGYON GAZDAGOK RÉSZÉRE teljesítettétek, s az átlag szegénynek bevezettetek számtalan új terhet, nem is beszélve a világ talán legmagasabb ÁFÁ-járól !


Ha tovább ezt teszitek, nem csak az ország gazdasága sínyli meg, de ELVESZÍTJÜK A KÖVETKEZÕ VÁLASZÁSOKAT, s megint jön a "komcsik" ámokfutása !



Kedves Viktor !


Mikor az IMF-el megalázkodva mégis tárgyalni kényszerültél, volt bátorságod felvállalni, hogy igen tévedtél, bár nem mondtad így ki / szerintünk jobb lett volna, ha ki is mondod, de ez részletkérdés!/


Most könyörögve kérünk, lásd be, s mondd ki nyíltan a TIZENHAT SZÁZALÉK fantazmagóriájának tarthatatlanságát, s azonnal változtass ésszerûen rajta !


Igenis, akiknek nagyon sok van, azok sokkal többel járuljanak a közös költségekhez!



Kedves Viktor!


Végül, ha vélhetõen ezt nem fogadod meg, s talán el sem olvasod, de kérve kérünk akkor se taszítsd országunkat, gyermekeinket az országromboló komcsik kezébe, hanem KÉRDEZD MEG AZ ORSZÁG NÉPÉT, nem köntörfalazva, mellébeszélve, HANEM NYILTAN!



KÉRDEZD MEG, EGYETÉRT E VELE, HOGY A SOK GYEREKET 80 000-ft-ból ELTARTÓ, ÉS A HAVI TÍZ MILLIÓT KERESÕ, EGYFORMÁN 16 %-ot FIZET?


ÍGY KÉRDEZD MEG, MERT ÍGY ÉRTIK MEG AZ EGYSZERÛ EMBEREK ! ! !


KÉRDEZD MEG ÉS FOGADD MEG AZ ORSZÁG NÉPÉNEK VÉLEMÉNYÉT!


Nagyon aggódunk, s EZÉRT EMELJÜK FEL ÓVÓ SZAVUNKAT!



Elindítjuk ezt a levelet ország-világ felé, s MINDENKI, AKI EGYETÉRT, TOVÁBBKÜLDI !


MINDEN TOVÁBBKÜLDÉS EGY- EGY KIÁLTÓ KÉRÉS FELÉD, és egy véleménynyilvánító SZAVAZAT!



A BÖLCS EMBER BELÁTJA TÉVEDÉSÉT, MEGVALLJA, ÉS KORRIGÁLJA AZT, MÍG A BALGA MEGVÁRJA, MÍG A SZAKADÉKBA ZUHAN! Csakhogy itt a MI, GYERMEKEINK ÉS UNOKÁINK, A KIS EMBEREK zuhanunk a szakadékba !



NE " ITÉLJ" ERRE MINKET !



Baráti üdvözlettel, õszinte híved:


Rakonczai Károly


nyugalmazott gépészmérnök-tanár