Dórát speciálisan rabolták ki, tanuljunk belõle!


Kedves Olvasó!




Azért osztom meg egy országgal a történetem, mert remélem, hogy legalább Te, vagy ismerõseid nem kerültök olyan cipõbe, mint amibe jelenleg én vagyok.



Kálváriám 2012. március 14-én kezdõdött. A "Nagy Magyar BANK" gyakorlatilag kirabolt... hagyta, hogy kiraboljanak!


Délelõtt 10 óra lehetett, mikor barátnõmnek 30.000 Ft átutalást intéztem az online rendszerrõl. Ezt már évek óta mindig leellenõrzöm. Így történt ez akkor is. 10:30 óra körül éppen ezért visszaléptem az online rendszerbe, és láttam, hogy a többszázezer Ft helyett mindössze 20.000 Ft van a számlámon. Ellenõriztem a tranzakciót, akkor még azt hittem én rontottam el valamit, esetleg egy nullával többet írtam, stb... Döbbenve láttam, hogy ilyenrõl szó sincs. Feketén fehéren ott állt elõttem, hogy valaki egy utalást intézett egy orvos házaspár számlájára... Érdekes volt számomra, hogy én minden utalásról értesülök sms-ben, illetve az utalást megelõzõen egy hitelesítõ kódot kapok, ami nélkül nem is tudok utalni. Ilyen sms-t az én 30.000 Ft-os utalásom elõtt kaptam, de az orvos házaspár számlájára történt utaláskor nem! A számlatörténetemet kinyomtatva, azonnal a rendõrségre rohantam! 10:40-kor már a rendõrségen ültem! Fogalmam sem volt mi történik, ki férhetett hozzá a számlámhoz! Feljelentést tettem, ismeretlen tettes ellen!



Miközben a rendõrségen ültem a számlámon a következõ tranzakciók történtek: az orvos házaspár pontosan azt az összeget, amit õk állítólag tõlem kaptam, "TÉVES UTALÁS VISSZAKÜLDÉSE" címen visszafizette a számlámra, majd ahogy az összeg visszaérkezett, elutalták azt, ekkor már 5000 Ft-al többet (de ilyen összegnél ez szinte lényegtelen, hiszen többszázezer Ft-ról beszélünk), B. Beáta számlájára. Sem az orvos házaspárt, sem Beátát nem ismerem, nem ismertem... Hangsúlyozom, ekkor én a RENDÕRSÉGEN ültem, Zalaegerszegen.



A feljelentés után a "Nagy Magyar BANK"-ba mentem, hogy a számlámat letiltassam. Itt elmondták nekem, hogy úgynevezett TC=Telebank Center utalás történt. Ez a következõt jelenti: telefonon keresztül történõ utalás, melyhez szükséges az én bankkártya számom, ill. még egy 3 jegyû azonosító, és egy 7 jegyû kód...


Újabb döbbenet: fogalmam sem volt róla, hogy ilyen szolgáltatásom van, hogy ilyen létezik. Megtudtam, azért van, mert az online bankom mûködéséhez erre szükség van. Mivel fogalmam sem volt a létezésérõl, azt sem tudom - a mai napig, - hogy mi a 7 jegyû belépési kódom!!!


Azonnal letiltattam minden tranzakciót a TC-n keresztül, valamint kértem, hogy MINDENRÕL, hangsúlyozom, MINDENRÕL (belépés, utalás, pénzérkezés, távozás, stb...) sms értesítést kapjak! Ezt be is állítottak!


Elmondták, hogy az orvos házaspár pécsi, s ott fizették vissza a számlámra a pénzt, de ennél többet nem tudtak!


Visszamentem a rendõrségre s kiegészíttettem a feljelentésemet, a fenti eseményekkel!


Majd megkezdõdött a keserû várakozás!


Jött egy hosszú hétvége, mikor nem tudtam semmit intézni, csak folyamatosan próbáltam belépni az online rendszerembe, ami NEM SIKERÜLT!!! Holott, éppen beállítattam, hogy mindenrõl értesítést kapjak! De az sms- csak nem jött!


Március 19-én felhívtak a "Nagy Magyar BANK" biztonsági osztályáról és tövirõl hegyire elmondatták velem az egész történetet. Nem tudtam se többet, se kevesebbet mondani, mint elõtte a rendõrségen, illetve a bankfiókban!


Március 20-án kedden újra bementem a "Nagy Magyar BANK"-ba, hogy panaszt tegyek, miért nem kapok sms-t, miért nem tudok belépni??? Miért nem kapom meg a belépési kódokat??? Ekkor az ügyintézõ ellenõriztette a telefonszámom, ami azóta az enyém, mióta telefonom van... Ennek kb. 10 éve! De a szám, amit olvasott egy 30-as elõjelû, számomra teljesen ismeretlen szám volt. Az én telefonszámom pedig 20-as elõjelû. Közölte velem, hogy ÉN, megváltoztattam a telefonszámom!!! Majd lefordultam a székrõl, mikor végig futott az agyamon, hogy az elkövetõ folyamatosan sms értesítést kapott az én próbálkozásaimról, így bármikor utalhatott az én számlámról!!! A kedves rablónak arra is volt gondja, hogy elsõ lépésben megváltoztassa a telefonszámom, nehogy valamit is észrevegyek az õ ténykedésébõl!


Természetesen visszaállíttattam a telefonszámom a sajátomra, de elsõ dühömben faggatni kezdtem a velem szembe ülõ hölgyet, hogy történhet ilyen??, Semmi érdemleges választ nem kaptam! Autóba ültem és elindultam a rendõrségre, ISMÉT!!!


A rendõrség bejáratában álltam, mikor csörgött a telefonom, ismét a "Nagy Magyar BANK" biztonsági osztályának elõzõ napon már megismert embere hívott... Beszélgetni kezdtünk, s a következõket tudtam meg tõle:


Egy csaló banda áldozata lettem, akik, nagyon családcentrikusak, nagycsaládban élnek és kicsit sötétebb a bõrük, mint az enyém! Igen cigányok… Velem együtt kb. 30 embert károsítottak meg, immár harmadik alkalommal, s jelenleg a család 7 tagja van ilyen-olyan módon, (elõzetes, vagy büntetését tölti) börtönben.


Módszerük a következõ: feltörnek egy bakszámlát. Kinéznek egy internetes oldalon valami használ cikket, az egyszerûség kedvéért legyen egy kamera.


A kamera kerül 40.000 Ft-ba. Õk "véletlenül” az én számlámról elutalnak 400.000 Ft-ot, tehát pont egy db 0-val többet. Majd felhívják a gyanútlan eladót, jelen esetben B. Beátát, hogy sajnos egy 0-val többet ütöttek az utaláskor, de ne utalja vissza, hanem mikor mennek a kameráért, akkor készpénzben visszaadhatja a különbözetet.


Így pillanatok alatt hozzájutnak 360.000 Ft tiszta készpénzhez, és bankkal nekik semmi kapcsolatuk nincs!


Megtudtam továbbá, hogy az elkövetõk pécsiek, a károsultak pécsiek, egyedül én vagyok zalaegerszegi!!! – és nincs banki ember a képben??????????


Ez egy kb. 40 perces telefonbeszélgetés volt. Ezek után már nem mentem a rendõrségre.
Március 22-én kerestek a Zalaegerszegi Rendõrkapitányságról, hogy jelenjek meg március 29-én kihallgatáson.
Vártam...
Március 28-án kaptam egy levelet a "Nagy Magyar BANK"-tól, melyben õk minden utalást jogosnak találtak, és kérték, hogy fogadjam el, hogy õk nem hibáztak!
Március 29-én rendõrségi kihallgatásra mentem, ahol tájékoztattak, hogy ha kiderül, mégis én árultam a belépési kódomat, akkor a "Nagy Magyar BANK" visszaperel... Hát hajrá!



Feljelentésem ebben az esetben már csakis és kizárólag a „Nagy Magyar Bank” ellen irányult. Én a bankkal kötöttem szerzõdést, rábíztam a vagyonom, melyet õ nem kezelt kellõ biztonsággal. Hagyta, hogy bárki a rendszerébe hatoljon. Ettõl kezdve nem érdekel, hogy milyen cigány vitte el a pénzem, egyértelmûen a „Nagy Magyar Bankot” teszem felelõssé, hogy ez megtörténhetett.


Csak hogy mindenkinek tiszta legyen a kép: a számlámon lévõ összeg, amit az elkövetõk elraboltak, NEM A SAJÁT pénzem volt. Barátaimmal a Csíksomlyói ZARÁNDOKLATRA megyünk májusban. A szállás és a busz költségét a barátaim rám bízták, és elutalták nekem. Jelenleg mondanom sem kell, ez az összeg hiányzik az utazáshoz. Természetesen, az útnak meg kell valósulnia, az ellopott összegért egyedül ÉN felelek. Ezt az összeget elõ fogom keríteni, hogy el tudjunk utazni, ha törik, ha szakad!


Sajnos az utazás idõpontjáig nem fogják a káromat megtéríteni. Az ügy elõre láthatólag évekig el fog húzódni…



Azért írtam le a kálváriám, hogy minél több emberhez eljuthasson, hogy ma, Magyarországon a nagytõke bárkivel, bármit megtehet, következmények nélkül. Elvehetik a pénzem úgy, hogy a végén én érezzem magam kellemetlenül, s lassan kezdjem belátni, tényleg én hibáztam! Hibáztam, mert rábíztam a pénzem egy olyan intézményre, akibe megbíztam, akirõl hittem, hogy vigyáz rá! Nem így történt! Saját kárán tanul az ember. Én sokat fizettem érte. Mire ez az ügy véget ér, talán már a dühöm is enyhül…



Nem hagyom magam! Nem én leszek a következõ, akit a sárba taposnak! Ha kell évekig, minden nap küzdök ellenük, minden követ megmozgatok, mert nem hagyom, hogy a ZARÁNDOKOK pénze ilyen aljas módon tûnjön el, minden következmény nélkül!



Nevemet adom a történethez, nem fogok bujkálni, hiszen az én lelkiismeretem tiszta, még ha bank meg is próbálta a becsületemet bemocskolni, és az egész rablásért engem hibáztatni!




Köszönöm, hogy megtiszteltél azzal, hogy elolvastad!



Kovács Dóra



Zalaegerszeg, 2012. április 4.