Beszámoló és linkek egy Magyarok Szövetsége demonstrációról


Beszámoló és linkek egy Magyarok Szövetsége demonstrációról



2012. január 2-án ünnepelte a kormány az új - és rendszerint hibásan alkotmánynak nevezett - Alaptörvény életbe lépését az Operaházban. Ezt kritizálva az utcán hangosan tüntettek jobbára balliberális, nehezen beazonosítható civil csoportosulások. A magyar nemzet és állam szuverenitása, valamint az alkotmányosság jogfolytonossága mellett egyedül a 2006-os eseményeket szervezõ csoport tüntetett békésen, akiket a „demokraták” mindenféle mocskos szavakkal illettek. (Ott voltam!)



Eközben a nyugati sajtóban és az Európai Unióban – a hazai bal-liberálisok által elõre jelzett módon -, elementáris támadás indult a magyar nemzet ellen. Erre válaszul az Élõlánc Magyarországért mozgalom január 14-ére demonstrációt jelentett be a Kossuth térre. Január 21-ére pedig más jobboldaliak szerveztek békemenetet. A Szövetségünk vezetése fontosnak tartotta, hogy a kialakult helyzetre reagáljon. Január 13-án éjszakába nyúló tanácskozáson egy állásfoglalást adott ki, melyben üdvözölte az Élõlánc akcióját és kérte a Magyarok Szövetsége tagjait, hogy menjenek el a január 14-ei és 21-ei rendezvényre. Várható volt, hogy 14-ei rendezvényre - az idõpont közelsége miatt - a Szövetség tagjai nem tudnak kellõ számban elmenni, de 21-ére a Szövetség aktív tagjainak részvétele már szervezhetõvé vált.



Végül a hét elején a vezetés gyors döntést hozott: a Szövetség nevében egy petíciót ad át az államfõnek, amelyben a közpénzrendszer visszaállítását és ez ügyben a többi EU állam diplomáciai megszólítását követeli. 16 órától pedig a Kossuth tér melletti Vértanúk terén az IGAZSÁG és SZABADSÁG 2006-os tüntetõivel közösen emelvényt állít, s a nemzeti függetlenség mellett érvelõ elõadóknak felszólalási lehetõséget ad.



A Szövetség megyei küldöttjei és tagjai délután 3 órakor gyülekeztek a Sándor palotánál, ahol az Országos Tanács tagjai közül elõször Bene Gábor beszélt a Magyarok Szövetsége céljáról az ország nehéz helyzetébõl való kilábalás kapcsán, Nagy László fölolvasta a petíció szövegét, majd Rajkai Zsolt megfogalmazta kritikáit az Európai Unióval kapcsolatban. Végül Francisek Imre a lengyel nép nevében, magyar és lengyel nyelven szólt a két nép közötti összefogásáról. Ezek után 4 órakor Nagy László és Kristó Sarolta átadták a petíciót, majd a Szövetség tagjai a megyék táblái alatt levonultak a Vértanúk terére. Az úton sokan láthatták a Magyarok Szövetsége transzparenseit, olvashatták az „In 1956 the tanks” és „In 2012 the banks” feliratú tábláikat, tehát a Szövetségünk körüli hírzárat át sikerült törni.



A Vértanúk terén a (2006-ban a Deák téren elhíresült hatalmas) SZABADSÁG felírat várta a színpadon az érkezõket, majd Nagy László ismételten felolvasta a petíciót és a Kossuth téren lévõ fõrendezvény imarendjét tiszteletben tartva szünet következett. Eközben a Szövetség tagjainak kisebb része a Hõsök terérõl elindult, s végigvitték a Magyarok Szövetsége széles transzparensét. A Kossuth téren ez alatt az aktivistáink rengeteg papírzászlót és szórólapot szórtak ki a Parlament elõtt várakozó tömegnek. Nagyon tetszett a várakozóknak a zászlókon a 8(+3) jel, ami azt jelenti, hogy 8 millió leszakadt magyar emberért küzd a Magyarok Szövetsége, s eközben nem feledkezik meg a 3 millió határon túli magyarról sem. A szórólapjainkról megtudhatta a közember, hogy az 1990 utáni idõkben elszenvedett 6-10 millió Ft-os családi veszteségének pótlásaként legalább 4 millió Ft-os anyagi elismerést érdemel. Emellett sikerült a megyék tábláit a Kossuth téren gyûlõ tömeg elõtt körbehordozni. Itt még nagyobb tetszést váltott ki a megyetáblák hátoldalán lévõ „In 1956 the tanks” és „In 2012 the banks” felirat, amelyrõl rengeteg felvétel is készült.



Mikor az ima miatti szünet lejárt, Bene Gábor részletesen kifejtette, hogy korunkban a pénzuralmi rendszer a nemzetek fölé került, s Orbán Viktor is ezzel a helyzettel viaskodik. Nagyon fontos hírt közölt Bõdi Szabolcs, a Szövetség egyik választott tisztségviselõje: a Gyulai Városi Bíróság elsõ fokon érvénytelenített egy bank által kierõszakolt szerzõdést, s ezzel - mintegy precedens alapján - mód nyílhat a hitelkárosultak jogi támogatására, amelyet a Szövetség a személyi öncsõdrõl szóló törvénytervezet elkészítésével és a köznek való felajánlásával tud segíteni!



Majd Éliás Ádám, a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke kifejtette, hogy 2006-ban már elkezdõdött egy erkölcsi forradalom a Kossuth téren, ezt kell gyõzelemre vinni, mert e nélkül a magyar nemzet sötétségben él, sem gazdasági sem politikai változás nem lesz. Végül Molnár V. József néplélek-kutató szólt az egybegyûltekhez. Tanulságos példákat említett a latin és a szkíta történelembõl a testvériség különbözõ értelmezésére, kifejtve magyar jellem nemes jellegét. Végül a Szózat eléneklésével zárult az Magyarok Szövetsége rendezvénye.



Sikerességünkrõl elmondható, hogy még a petíció tartalmáról is mind a nemzeti, mind a balliberális elektronikus médiák folyamatos – bár ellenkezõ elõjelû – tájékoztatást adtak. Valószínûleg mindkét fél szerette volna a saját propagandája számára felhasználni jogos és igazságos kiállásunkat. A Fidesznek jó tárgyalási alapot adhatott Brüsszelben az ország védelmére a radikalizmusunk, a baloldalnak pedig megmutattuk, hogy van nemzeti alapon szervezõdõ civil Magyarország. A Magyarok Szövetsége petíciójáról 21-e késõ délutántól 22-e délelõtt 11 óráig folytak a szalaghírek a televíziókban és kiemelték, hogy a bankárkaszt diktatúrája ellen folytatunk harcot.



A Kossuth téren olyan sok tájékoztató anyagot sikerült kiosztani a MOGY Jövõkép sátorának anyagából, mint Bösztörpusztán három nap alatt. A Szövetség transzparenseit is hasonló nagyságú tömeg elõtt sikerült megmutatni, mint a MOGY-on.


Az eredményért azonban nagyon sokat kellett dolgozni a Szövetség tagjainak. Elismerõen meg kell említeni Nagy László és Bene Gábor odaadó munkáját és önzetlen anyagi vállalását. Köszönet jár a terület lefoglalójának és a technika biztosítójának, Gonda Lászlónak. Meg kell köszönni a felszólalók nagyon átgondolt, üzenetet adó beszédeit. Végül elismerés és köszönet jár a rendezvényre elutazó tagoknak, akik „megcselekedték, amit megkövetelt a haza”!



Mérleget vonva, a rendezvényen való megjelenés a Magyarok Szövetsége történetében és sajtóeredményben egyik legnagyobb sikert hozta. A Szövetség eredményarányos anyagi, munka- és idõbefektetését nézve a rendezvényen való részvétel egyik legnagyobb hatásfokú vállalás volt a Szövetség „legújabb kori” életében.


Bebizonyosodott, hogy érdemes ilyen rendezvényen is részt vennünk. Sokan a kormány támogatásának jeleként érzékelték, bár ez kifejezetten nem egy pártrendezvény volt, hanem egy patrióta és civil reagálás. Bizonyítja ezt a határon túl élõ magyarok nagyszámú megjelenése, amely csak a nemtelen uniós támadásra adott válaszként történhetett, így a globalista bankárkaszt terveivel szemben a nemzeti kohézió erõsödött. Nem személyi kultuszt erõsíteni, hanem az Európai Parlamentben az országunkat és szuverenitásunkat támadó felszólalásokra vonult fel a tömeg.



Mindenki megnyugodhat a rendezvénnyel kapcsolatban: a Magyarok Szövetségét nem mosták össze egyetlen szervezettel sem, hiszen más úton jártunk és csak a nemzeti összefogás, valamint az ország maradék függetlenségének védelme érdekében érkeztünk a Vértanúk terére, amely a valójában Kossuth tér Achilles sarka. Az pedig természetes, hogy egy-egy politikai oldal próbálta maga szájíze szerint értelmezni a Magyarok Szövetsége fellépését.


Igazolódott, hogy a Szövetség társadalmi ismertség növelésében nagy lépést tett és érdemes ezen az úton máskort is megjelenni.


A Szövetség ezzel megtalálta a nemzeti propaganda pártoktól független módját.



A pacifista „békemenet” napján az MSZ kiállása a nemzet mellett 4 részben:



1 rész http://www.youtube.com/playlist?list=PL98D73053F9A55B5A


2 rész http://www.youtube.com/watch?v=lfVb9jDVw5U&feature=related



3 rész http://www.youtube.com/watch?v=c1RjSaCr-KE&feature=related


4 rész http://www.youtube.com/watch?v=AbTNcqQzciY&feature=related