NYILATKOZAT A BÉKEMENET KAPCSÁN!


Magánnyilatkozat a „békemenet” kapcsán.



A Magyarok Szövetsége mozgalom megválasztott Élenjáró Tanácsának tagjaként, nem tehetek nyilatkozatot csak akkor, ha egyeztettem vezetõtársaimmal.


Az idõ szorításában azonban erre már nincs lehetõségem, s így – a személyemhez intézett kritikus levél áradat kapcsán – az alábbiakat nyilatkozom:



1./ A Magyarok Szövetsége álláspontom szerint civil – tehát pártoktól teljesen független – NEMZETÉPÍTÕ mozgalom. Mint ilyen nem érdekelt a Magyar Állam és kormány gyengítésében, de az állam eddig nem figyelt kellõ súllyal a valódi civilek munkájára. Ezért meggyõzõdésem, hogy erõs és szervezett civil-kontroll nélkül – pusztán jogalkotói munkával –, nem képes az állam megújulni!



2./ Álláspontom szerint a Magyarok Szövetségének megyei és fõvárosi küldöttei nem a profi pártpolitikusok megsegítésére vonulnak január 21-én (találkozás du. 15 óra) a Sándor palotától a Kossuth térig, hanem egyrészt a Magyar Állam elleni összehangolt globalista támadás elleni tiltakozásul, másrészt az egész nemzetet képviselõ, s civil nemzetpolitikusokból álló felsõház létrehozásának elmaradása miatt.



3./ A kormányt támogatni tudom minden olyan szándékában, amely a történelmi gyökerû magyar közjog visszaállítása irányába hat, elõsegíti a bevált jogrendi elemek visszaszerzését, s hathatós választ ad a jelenlegi globalista támadások visszaverésére. Mindezeket azonban nehezen tudom elképzelni szervezett és erõs civil érdekképviselet által felállított második kamara nélkül. A felsõház tehát: nem öröklési alapon szervezett, hanem 1956 mintája alapján választott – de pártoktól teljesen független – közhatalmi testületként jöhet csak létre!



4./ Szövetségünk nem a pacifista „békemenethez”, hanem a körülöttünk régóta zajló „tudati világháború ellenes megmozduláshoz” csatlakozik azzal, hogy nem járt soha azonos úton sem a civilnek álcázott pártmegmozdulásokkal, sem a szervilis tömegvonzás kedvelõivel, hanem a kommunistából halálával nemzeti hõssé lett Nagy Imre szobor társaságában öleli át: 2006 õszénekaz igazság mellett kitartó, bátor s a pártok ideológiájától függetlenmagyarjait.



5./ A hazakifosztókkal és lejáratókkal szemben nem támadja a nemzet egységét megjelenítõ államfõt (még akkor sem, ha bizonyítottan hibázott volna) hanem átnyújt neki egy: a nemzeti függetlenségünket támogató iratot.





Szeged, 2012-01-20 Dr. Bene Gábor S.