Visszanézõ. III.




Visszanézõ. III.



Lassan véget ér az esztendõ, ilyenkor érdemes számvetést tartani.






Ma kivételesen hallgattam a Kossuth rádiót, amit a liberális fertõ át is nevezett MR1-nek, s a nemzeti együttmûködés kormánya sajnálatos módon nem tesz ez ellen semmit. Azt mondta a rádió, hogy más a honvédelmi és más a sorkatonai kötelezettség. A megszólaltatottak jelentõs része nosztalgiával gondol az egykori seregre, szerintük nagyon is férfivá érlelõ és hasznos dolog volt, bár akkor nem nagyon szerették. De voltak olyanok is, akik a NATO-ra hivatkozva nem akarnak semmilyen önálló haderõt, mások pedig feltárták, hogy a környezõ országokban mindenütt megmaradt a sorozott hadsereg, s csak éppen nálunk szolgáltattak ki teljesen és önvédelmi képességek nélkül a bennünket már többször is lerohanó kisantantnak. Én persze nem csak errõl, hanem a haza szolgálatának szent kötelességérõl és az MSZ közjogi kérdésekkel foglalkozó tagozatának álláspontjáról szeretnék pár adalékot adni a törvénytervezetünk szövegéhez. Nézzük, hogy miket emelt be a 2/3-ad az ország alaptörvényébe abból, amirõl a Magyarok Szövetsége már 2009 januárjában elkészített alaptörvény tervezete is szabályzott? (Stílszerûen a narancssárgával kiemelt részeket beollózta, a feketén maradt szövegrészt viszont nem!)


6.§ Magyarország fegyveres erõi védik a magyar nemzet önállóságát, területi épségét. A honvédelmrõl szóló új, sarkalatos törvényben vissza kell adnunk a haza fegyveres szolgálatának a megbecsülését.



32.§


(1) A haza védelme Magyarország minden állampolgárának szent kötelessége.
(2) Az állam közhatalmi intézményeiben vezetõ tisztséget csak olyan személy tölthet be, aki önkéntes vagy sorkatonai szolgálatot teljesített legalább két esztendõn keresztül.


(3) Az állampolgárok általános honvédelmi kötelezettség alapján fegyveres vagy fegyver nélküli katonai szolgálatot, illetõleg törvényben meghatározott feltételek szerint polgári szolgálatot teljesítenek. A honvédelmi kötelezettség részletes szabályait külön sarkalatos törvény tartalmazza.


Tessenek ugyan elgondolkodni azon, hogy mi okból nem férhetett bele a Fidesz elképzeléseibe a kihagyott szövegrész? Például a szent szó? Vagy akár az általános honvédelmi kötelezettség? Talán még ma is tartanak egy népi gyökerû magyar fegyveres erõtõl a bankárkaszt urai? Érdemes lenne megkérdezni egyes Fideszes vezetõket errõl! Az elsõ szakasz második bekezdésétõl, valószínûleg azért tart a Fidesz ifjabb csapata, mert õk bizony úgy kerültek közhatalmi tisztségekbe – nem kevés fizetéssel –, hogy soha egyetlen órát sem töltöttek a haza fegyveres védelmében. Nem is csoda, hogy visszarettentek az MSZ javaslatától, hiszen most le kellene tölteniük két év fegyveres szolgálatot ahhoz, hogy hivataluk megmaradjon. Ugye milyen nagy áldozatra késztetnénk õket?


(2) Az állam közhatalmi intézményeiben, vezetõ tisztséget csak olyan


személy tölthet be, aki önkéntes vagy sorkatonai szolgálatot teljesített


legalább két esztendõn keresztül.



Ám a kedves olvasóm csak gondolkodjon el azon, hogy miért nem követeljük meg legalább azoktól az önkéntes honvédelmi szolgálatot, akik pártpolitikusként és óriási fizetésekkel rendelkeznek ugyan, de nincsenek tisztában azzal, hogy mit kellene tenni egy esetleges pénzügyi világválság okozta káosz, vagy a teljes összeomlás esetén? A történelemnek ugyanis voltak már elképesztõ fintorai velünk szemben. Nem ártana felkészültnek lenni, még egy politikusnak sem!



Szeged, 2011-12-12 Dr. Bene Gábor S.