Új – bombasztikus – korszak jön? III.rész


Új – bombasztikus – korszak jön? III.



„…izraeli támadás totális háborúba torkollhat..”




Idén, Tusnádfürdõn, sok fontos kérdés felmerült. A nemzeti beszédstílus és fogalomkészlet csillogása mellett azonban nem esett szó arról, amely 2006 õszének erkölcsi forradalmát leginkább jellemezte. A Kossuth tér szavai ott voltak ugyan, de a lelke nem!


Mi az, ami ma leginkább kiveri a biztosítékot a véleménydiktatúra urainál? Természetesen a világ jövõje, az emberiség sorsa! A napi hírekben ugyan találunk olyan szösszeneteket, amelyek erre utalnak, de sajnos nem lehet eldönteni, hogy ezek elõkészítenek bennünket valamire, vagy csak a folyamatos félelmet tartják fenn az emberekben? Nem esett szó tehát arról az államról, amely Romániát éppen úgy fel kívánja vásárolni, mint a csonka hazánkat, sõt az egész Kárpát-medencét. Nem esett szó az ENSZ határozatok folyamatos megszegõirõl és a palesztin népet szinte sportként gyilkoló nemzetiszocialista Izraelrõl. Ne tessenek csodálkozni, mert ma Izrael valóban nemzetiszocialista, csak ezt valahogy a világ nem akarja észrevenni. Amerika pedig - mivel az érdekei úgy kívánják - egyenesen támogatja is, ezeket a nem európai nácikat! Pedig egy volt CIA-ügynök - Robert Beér - szerint Izrael valószínûleg szeptemberben, még a független palesztin állam kikiáltása elõtt megtámadja az iráni atomlétesítményeket. A Los Angeles-i rádiónak adott nyilatkozat szerint, ezen izraeli támadás totális háborúba torkollhat, mivel Irán válaszul a közel-keleti amerikai érdekeltségeket támadná meg azonnal, így az USA is belépne. De arról senki sem beszél, sem a lakájmédiában, sem a közbeszédben, sem konferenciákon, hogy ez a háború már régen elõkészítõ szakaszban van, hiszen Iránt folyamatosan provokálják! Újabb és újabb merényletek történnek Iránban atomtudósok ellen. Például a közelmúltban meggyilkolt 35 éves Darius Rezaei, tudós-tanár az Iráni Atomenergia-ügynökség neutronfizika-kutatója volt.


A tudóst „ismeretlen” motorosok lelõtték, de az elmúlt években több hasonló merénylet is volt, ahol komoly tudósok haltak meg, vagy tûntek el. Ha lenne a Moszadnak bármi bizonyítéka Irán ellen, akár egy kicsikart vallomás is ezen eltûntektõl, akkor már régen telekürtölték volna vele a világot. De Õk inkább a médiadiktatúra segítségével folyamatosan gyanúsítják Iránt azzal, hogy atomfegyver elõállítására készül, amit azonban Teherán cáfol. Ám milyen érdekes, a gázai civilek barbár legyilkolását véghezvivõ Izraelt senki sem gyanúsítja atomfegyver elõállítással, pedig – bár ma is titokban tartják – de az már nyílt titok, hogy óriási arzenállal rendelkeznek, s mégsem történik ellenük semmi. Nem kettõs ez a mérce uraim?


S miért van az, hogy ha Izrael követ el valamit, akkor minden állam és minden politikus behunyja a szemét, vagy félre néz? Bár a június végén tartott teheráni „Terrorizmus Ellenes Nemzetközi Konferencián” feltárták, hogy az igazi terrorista állam komoly fenyegetés a térségre, de semmi nem történik. Pontosabban megy a világméretû agymosás a kérdésben. Robert Beér szerint azonban - aki 20 évet töltött el ott - "....izraeli támadás totális háborúba torkollhat..." s mégis hallgat, vagy hazudozik a világ!


S ehhez csatlakozik mindenki, aki cinkosok közt vétkes némaságával, egészen pontosan pedig: gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással követi el a bûnt! Persze nem kellett volna Erdélyben az alábbi részletességgel tárgyalni Izrael bûneit – amelyben az USA is részes – de legalább a világbéke érdekében egy atomháborút ellenzõ nyilatkozatot elvártam volna a jelenlévõktõl!



Az ügy ugyanis komoly. Az ENSZ által is támogatott teheráni „Terrorizmus Ellenes Nemzetközi Konferencián” elhangzott, hogy: „a szeptember 11-i terrortámadások vitatottak, az Egyesült Államok profitál belõlük igazán.” – Sajnos ezt manapság egyre több közvetett bizonyíték igazolja is. Ban Kimun ENSZ fõtitkár áldását adta a teheráni konferenciára, sõt üdvözölte a kezdeményezést, amely szerinte segíthetné a terrorizmussal szembeni ENSZ szankciók alkalmazását. Bár nekem úgy tûnik, hogy Izrael továbbra sem hajlandó egyetlen szankciót sem betartani, ami számára kedvezõtlen! Ali-Akbár Szálehi szerint a terrorizmust a nyugat, sõt az Egyesült Államok hozta létre. Amerika szerint azonban éppen Irán támogatja az iraki iszlamista fegyvereseket. Nem nevetséges ez a gyerekes világpolitikai színház? Hiszen már a 20-30-as években mûködött az akkori Palesztinában több zsidó terrorista csoport, s ezt bárki tudhatja, aki utána néz. Most azonban mindenk a másikra mutogat, s közben az idõzítés ketyeg. Az amerikaiak által irakban zsákmányolt fegyverek állítólag iráni alkatrészekbõl álltak, sõt szerintük a Kataib Hezbollah terrorszervezet munkája. Õket pedig (USA vélemény szerint) Irán pénzeli. Szerintem el kellene már végre azon gondolkodni, hogy ma már leleplezõdött a világ elõtt az is, hogy nem voltak Iraknak vegyifegyverei, mert bár az USA eladta nekik (ezért is keresték nagyon) de már Szaddam eladta õket, s remélhetõleg nem Izraelnek!


Sõt azon is el kellene már végre azon gondolkodni, hogy mára az is biztos, hogy nem voltak Iraknak kapcsolatai az Alkaidával! Mi volt akkor az ok a háborúra? Miért is halt meg ott többszázezer ember?


Az USA elnök Nemzetbiztonsági és Terror elhárítási tanácsadója, John Brennan serint ma már nem Irak (de miért nem mondják ki, hogy az tévdés volt?), hanem Irán a globális dzsihád fõ szponzora, s gerjeszti az arab tavasz eseményeit, ahogy azt Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetõje is tette. (jövõre vajon ki lesz az új terrorista állam? Magyarország?) Ezzel szerinte Irán a térségben zavargásokat és politikai bizonytalanságot okoz azért, hogy kiszorítsa az amerikaiakat. Milyen érdekes, eddig a demokrácia hiánya miatti forradalmakról beszélt a mindentudó média! Vajon most mi változhatott meg? Vagy csak összezavarodott a tanácsadó? Brennan szerint nem tartja be Irán a nemzetközi kötelezettségeit és aláaknázza a zajló – az Amerika érdekének vélt – demokratikus folyamatokat a térségben. No, most melyik mondatát higgyem el?


Brennan még azt is hozzátette: „Egyesült Államok minden külpolitikai eszközzel igyekszik megakadályozni ezeket a rezsimeket és terrorszervezeteket abban, hogy veszélyeztessék a biztonságot”. Ezt a mondatot értem ugyan, de az inkább az érzésem, hogy éppen az veszélyezteti a világ biztonságát, ha fegyverekkel visszük el a demokráciát oda, ahol õsi és békés szokásrendben élnek emberek. Ha az odavezényelt amerikai katonákról kiderülnek, hogy szadista kínzásokat alkalmaznak, nõkkel erõszakoskodnak, múzeumokat fosztogatnak. (bár nekünk ez nagyon furcsa, hiszen nálunk a román hadsereg fosztogatását éppen egy amerikai, Bandholtz tábornok akadályozta meg!)
Victoria Nuland külügyi szóvivõ arról is beszélt, hogy mennyire ironikus az, hogy a terrorizmust állami szinten finanszírozó Irán rendez terrorellenes konferenciát.
Nekem pedig az tûnik nagyon ironikusnak, hogy sem Izraelt, sem az USA kormányát nem kéri senki számon a közel-keleti folyamatok kapcsán. Hiszen bár lehett volna békésen is Izrael államát megalapítani, de maga a terrorizmus is Izrael létével kezdõdött el közel-keleten, s az USA pénzügyi és katonai megjelenése ezt csak fokozta az utóbbi években. Remélem az emberiség nem felejti el a valós történéseket!


Ha a világ szembe akar fordulni a terrorral, akkor elõször a palesztin kérdést kell tisztességesen rendezni, majd a bankárkaszt profitmaximáló hatalmát korlátozni!


Errõl az utóbbiról azonban – ha szõrmentén is –, de esett szó Tusnádon!



Szeged, 2011-07-24 Dr. Bene Gábor S.