A KOMMUNISTA KÁLYHÁTÓL INDULTAK.


Bene Gábor: A kommunista kályhától indultak.



„Ki testvéred szemében megláttad a szálkát, a tiedben nem vetted észre a gerendát” (Mt7,3) „Mert nincs személyválogatás az Istennél”(Rom 2,11) „A balgát a szó meg nem javítja” (Péld29,19)



A melegedõ kályha neve ezúttal: MISZOT! Részletezve pedig, a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa, s valójában a KISZ utódszervezete. Vezetõségének tagjai: Stumpf István, a szervezet elnöke az Orbán-kormány kancellária minisztere volt, ma a Századvég Alapítvány vezetõje.(egyébként nagyon okos!) Kövér László, a MISZOT alelnöke, aki ugyancsak volt már miniszter, de a meglepetés ember a másik alelnök: Gyurcsány Ferenc, aki sajnos még miniszterelnök is lett….


Ráadásul a MISZOT tagja volt Bajnai Gordon is, aki akkor a Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete (AISEC) hazai tagszervezetének képviselõjeként, ma már nagytõkés és a Gyurcsány-kormány minisztere, majd még miniszterelnök is lett. (Az anti-ludasnak, öngyilkosságot elkövetõ magyarok élete szárad a lelkén!)


Mielõtt valaki megvádolna, hogy a magam mentegetése, vagy mások lejáratása a célom ezen cikkemmel kijelentem: Én nem voltam tagja sem a Fidesznek, sem az MSZMP-nek, de még az utódpártjainak sem, sõt nemhogy a MISZOT-ba - de még a KISZ-be sem voltam hajlandó belépési nyilatkozatot kitölteni soha. Ilyen alapon persze az a vád is érhet, hogy azt állítom magáról Orbán Viktorról is, hogy kommunista. (Hiszen annak idején, õ is belépett a KISZ-be! Pedig meg sem akarom említeni a nevét, sõt védeni sem szeretném, hiszen nem szorul pont az én védelmemre. Így nem állítom, hogy valószínûleg belülrõl bomlasztotta a szervezetet és a szocializmust, vagy csak fenyegetés hatására lépett be, stb. Mindezt különösen azért nem teszem, mert fiatal korunkban valamennyien meggondolatlanok voltunk, s talán nem is tulajdonítottunk egy belépési nyilatkozatnak – komoly jelentõséget. Áder János szerintem csak fizetésért dolgozott a kommunista idõszak végrehajtó apparátusában (konkrétan a II. ker. Tanács VB), de a MISZOT kommunista kályhája mellett melegedtek bizony a mai szocialisták közül is sokan.(pl.Szilvássy, Kárpáti, Szabó Imre, stb. Én legalább nem mérek kettõsmércével, s rávilágítok a sokszor fájdalmas valóság minden szeletére!)


Kövér László MISZOT alelnök helyzete persze más, hiszen õ az MSZMP Központi Bizottságának Társadalomtudományi Intézetében is melegedett a kályha mellett. Ha jól tudom, akkor az ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt, sõt ha a rossznyelvekre hallgatok, akkor még docens is vált belõle. (persze nekem is van ismerõsöm, akit csak a kocsmában hívtak professzornak) Az viszont tény, hogy 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas lett. Ez utóbbi persze nem bûn, Hiszen Orbán Viktor is így jutott ki az angol egyetemre, de mindenesetere érdekes. Vajon miért nem a MISZOT másik alelnöke kapta az ösztöndíjat, hiszen ma már látható, hogy sokkal „tehetségesebb” – még táncosnak is – mint Kövér Laci. A MISZOT, a KISZ és az MSZMP kályha nagyszerûen melegítette akkoriban azokat, akik nekitámaszkodtak, akik – Mint az Orbán-kormány külügyese: Martonyi János is – igényelték ezt a melegséget, s ennek fejében aláírtak. Bár az õ esetében érdekes a dolog, hiszen csak 1988-ban vette elõ a tollát, hogy aláírja azt a belépési nyilatkozatot az MSZMP-be.


Nekem valahogy mégsem tetszik ez. Hiszen az én számomra is fázós évek voltak azok, s akadt ebben az országban még rajtam kívül pár millió olyan ember, aki nem szolgálta sem tollal, sem fegyverrel a kommunista rendszert. Közülünk miért nem kerültek ki, pártelnökök, milliárdosok, titokminiszterek, külügyminiszterek, kancelláriaminiszterek, sõt még miniszterelnökök sem?


Talán valóban alulképzettek vagyunk. Vagy nem tudtunk megfelelõen könyökölni? Esetleg nem volt megfelelõ ajánlólevelünk? Vajon mi fog most változni, hogy a Fidesz lesz a kormányzó párt? Követik a cseh példát és 5+5 évre kitiltják az egykori melegedõket a politikai pályáról?


Hülyéket kérdezek. Igaz?


Hiszen Orbán Viktor már 1989-ben nyilatkozott arról, hogy:” a Kiszesek közül nincsen normális, tárgyalóképes ember. Egyetlen ember van, akit komolyan kell venni ha az ember tárgyal, mert az, próbára teszi az ember képességeit. Az a Gyurcsány nevû ember.”


Ezen mondatai után az „ember” azt hinné, hogy miniszterelnökként megnézette volna, hogy mit is csinál (az a bizonyos) Gyurcsány, aki próbára teszi a mások képességeit, s közben (hanyag eleganciával) milliárdossá is válik. Ám sajnos, nem így történt. Már jóval késõbb (már a botrányos kinyilatoztatása után) egyszer széttárta a karját a Fideszes szóvivõ és közölte, hogy elévült az a bûncselekmény, amelyet Gyurcsány Ferenc elkövetett. S így a budapesti utcán „Gyurcsány Ferenc, legyen fegyenc” rigmust kiabáló magyaroknak, nem termett babér. De hány olyan bûncselekményt követett el Fletó, amelyrõl nem tudunk, de nem is hallottunk? És ebbõl hányat éppen a Fidesz kormány idõszaka alatt? Hiszen az RTL is akkor nem akart ÁFÁ-t fizetni! (nekik persze el is engedte a tartozást a Fidesz kormány!)


Több hülyeséget már nem is kérdezek. A kommunista kályhától egészen a Tesco Global Kft fõ tulajdonosáig, vagy más milliárdos termelõvagyon tulajdonosává fejlõdtek azok, akik nagyon fáztak akkoriban.


Nagyon fáztak, hogy számonkérés lesz, s nem ússzák meg a dolgot! Ezért dörzsölõdtek a soros kályhához és a rothadó kapitalizmus, globalista megszállóihoz! Mi pedig leadjuk szépen a szavazatainkat – s ezzel legitimálunk egy velejéig romlott és illegitim rendszert, majd a következõ télen megfagyunk!


Nekünk nem jár kályha!