KI FOG REPÜLNI AZ ÁLLÁSÁBÓL? ÉS IZRAELBE?




KI FOG REPÜLNI AZ ÁLLÁSÁBÓL?


(ÉS IZRAELBE?)


Valószínûleg senki, bár a ezek a kémrepülõk nem véletlenül repkednek évek óta hazánk légterében, de annak a feltételezéséhez, hogy az igazság kiderüljön, nagyfokú naivitás szükségeltetik. A "masinák" tehát jöttek – mentek, konkrét céljaik lehettek, de a média csak most ugrott rá az ügyre, és nem hallgatta agyon, mint hat éven át, vagy mint a Magyarok Szövetségének a mûködését és rendezvényeit! Vajon mi lehetett az oka, mi lehet a háttérben(?),- vizsgáljuk meg a lehetséges változatokat:


1./Vagy azért történt mindez, hogy a honvédelmi miniszter és munkatársai – akik állítólag 35 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni,- –, ne a sikkasztás miatt kelljen lemondani, hanem ezzel lehessen eltakarni a lényeget. (persze az is lehet, hogy a külügyben is hasonló a helyzet!)


2./ Lehet egybeesés is, amikor a választásoktól rettegõ MSZP (vagy másik párt!) arra kérte az izraeli barátait, hogy ijesszenek rá az országra és vegyék már észre a magyarok, hogy ki az úr itt, ahol nincs védelmi rendszer, s bármikor megszállhatják az országot! Ez viszont túl jól sikerült (éppen úgy, mint az „öszödi” beszéd) és a Fidesz azonnal „ráröpült”, hogy a Jobbiknál erõteljesebben védje az ország érdekeit, s ezzel visszaszerezzen szavazókat.


3./ Lehet egy olyan változat is - sõt ennek a valószínûsége a legnagyobb -, hogy már régebb óta létezik egy titkos katonai együttmûködés a két állam között, azaz olyan szorosak a katonai kapcsolatok, hogy a dolog tényleg rutinszerûvé vált. Erre az is utalhat, hogy 700-800 hasonló berepülés történt tavaly. Ezt sajnos alátámasztja az is, hogy Szekeres többször járt már Izraelben, s biztos nem csak a siratófalnál.


4./ A legkézenfekvõbb persze az, hogy a hadügyérnek – amikor megkérdezték tõle, hogy tudott-e a berepülésrõl – éppen magas volt az alkoholszintje. Nála ez repülési ügyekben visszatérõ probléma. Ezt az is alátámaszthatja, hogy a vizsgáló bizottságnak már azt mondta, hogy tudott róla. Igaz, ezeknek nincsenek skrupulusai ha éppen hazudni kell, akikor gátlás nélkül hazudnak!


5./ Ám azt sem zárható ki, hogy valakit így akarnak eltávolítani egy jó „zsíros” állásból (talán éppen a külügybõl), vagy abból a helyzetbõl, hogy rálátása legyen bizonyos dolgokra. Ezt akkor lehet majd jobban látni, ha elvitetik a balhét valakivel.


6./ Vegyük azt is figyelembe, hogy Izrael különleges jogokat élvez a magyar hatóságoknál is, s ezek áthatják az érintettek gondolkodásmódját. (A kormány soha el nem ítélte a gázai mészárlást, az ENSZ határozatok sorozatos megszegéseit, a megszállás terrorisztikus mozzanatait, az ottani ál-demokráciát és sorolhatnám.) Tehát még az is elképzelhetõ, hogy a Repülésügyi Hatóság meg akart felelni az ügyintézést felgyorsító elvárásoknak, s ezért lépett át a törvényeken, mert számára így volt egyszerûbb. A jogkövetõ magatartást nehéz elvárni akkor, amikor a felsõbb vezetés sem tartja be a jogot.


7./ Végül (milyen érdekes, hogy hét pont sikeredett!) az is lehet, hogy mindezek együtt hatottak! Az hogy a repülõkön nem voltak kémeszközök, azt csak az jelentheti ki, aki a fedélzetét és ma gép aljára függesztett gondolát tüzetesen átvizsgálta. Ennek hiányában a nyilatkozatok mindegyike hamis, és csak a félrevezetést vagy a szerecsenmosdatást szolgálják. Egyébként feltérképeztek bennünket már régen, tehát nem most szerezték meg a legfontosabb információkat rólunk! Itt az idõ, hogy véget vessünk ennek!


Következtetés: Ez a berepülés provokációnak minõsül, de a magyarnak nevezett hatóságoknak ez fel sem tûnik, hiszen õk is hozzájárultak a megvalósuláshoz. AZ állampolgároknak fel sem tûnik, hogy a magyarnak nevezett katonai felsõ vezetés, – különösen a Honvédelmi Minisztérium – siralmas állapotban van. Amiben jók, az a korrupció, a külföldi kéjutazások, a „külsõsök” (tanácsadók) finanszírozása és a szeszfogyasztás. Persze ez már nem tart sokáig.


De nem szabad csüggednünk, hiszen 1956-ban hasonló volt a helyzet. Az államunkat akkor is ezek szállták meg, de az ifjúság nagyon is a helyén volt. Akkor mutattuk meg utoljára a világnak, hogy nem a méregdrága technika, hanem a magyar kreativitás (ha szebb úgy, akkor a csavaros székely ész!) képes sok mindenre! A filléres Molotov-koktélt hazaszeretõ gyerekek dobálták, de a jól kiképzett vöröskatonák és tengernyi pénzbe került T 34-esek, nem tudtak ellenállni. Emlékezzünk mindig a Pesti Srácokra, akik ha akkor, elegen lettek volna…


A szovjetrendszer unióját, azóta már eltemettük.


A pénzrendszer unióját pedig, a jövõben fogjuk.


Szeged, 2010-03-24 Dr. Bene Gábor S.