Nem elég tisztességesnek lenni!



Nem elég tisztességesnek lenni!

A választási kampány kapcsán egyre jobban látható, hogy pártszimpátia milyen komoly befolyásoló tényezõ a magyar társadalom számára. Én ezt megértem ugyan, de hibásnak tarom a pártszimpátia szerinti elkülönülést, hibásnak tartom a nemzetben gondolkodó személyek egymásnak ugrását.

A "képviseleti demokráciának" nevezett maszlag ugyanis csak arra jó, hogy letérjünk a régi közjogi gondolkodásról, a magyarság igazi küldetésének útjáról!
(A hiedelemmel ellentétben, a Werbõczi féle szokásjogok gyûjteménye a korabeli Európa legfejlettebb nemesi demokráciáját mutatták, s ezért reszkettek a magyar közjogi gondolkodás elterjedésétõl a pénzvilág akkori urai!)

Ma minden azon múlik, hogy érvényesíteni tudjuk-e a kisszámú alkotmányos nemzettudattal rendelkezõ magyarság akaratát? Ehhez pedig a kisszámúból nagyszámúvá kell válnia a nemzetnek.(volt idõ, hogy a nép 40 %-a tartozott a nemzethez. Ide számítva a "közösségi nemeseket": székelyeket, jászokat, stb.)

A nemzet ugyanis a politikailag felvilágosult, a médiamanipulacióknak ellenálló, a népéért tenni is hajlandó, szervezett erõ, s nemcsak kultúrális, nyelvi, esetleg etnikai közösség.

Ma Magyarországon szervezett politikai erõ csupán a partpolitika vonalán mutatkozik, de valódi nemzetpolitikai - tehát az egészt, s nem csak egy részt összefogó - erõ nem létezik.
(A Magyarok Szövetsége elkezdte ugyan a nemzetépítõ és felvilágosító munkáját, de minduntalan szembe kerül a kizárólagosságot hirdetõ pártpolitika megtévesztetteivel,s a suttogó propagandát kitûnõen használó szolgálatok hatására az egyszerû pártszimpatizánsok, valamiféle ellenséget látnak bennük.)

Nekem vannak Fidesz, Jobbik, Kisgazda szimpatizáns barátaim. Nekik hiába érvelek, hogy a pártrendszer a magyarság megosztását szolgálja, nem hajlandók elfogadni, sõt engem kiáltanak ki valamiféle magyarellenes megosztónak, de az érveimre érdemben, egyszerûen nem hajlandók válaszolni, s helyette imamalomszerûen hajtogatják, hogy az X part a jó!

Ezért, nem is vagyok hajlandó pártoskodni! Helyette arra kerek mindenkit aki teheti, hogy ne egymást gyõzködjük, hanem az agymosottakat. (Ez hasznosabb, de egyúttal nehezebb feladat is!)

Maradjunk következetesen a nemzetpolitika színvonalán, mert ha lesüllyedünk a pártpolitika szintjére, akkor a lényeg fog elsikkadni.

Az igazi kérdések tehát a következõk:

1./adhatunk-e ismét biankócsekket négy esztendõre bárkinek anélkül, hogy az, elismerne a népszuverenitást, amely valójában csak a nemzet, s ezáltal a Szent Koronánk szuverenitásaként jelenik meg?

2./Megengedhetjük-e azt, hogy a "képviselõnk" ne bennünket, hanem a pártját és annak vélt vagy valós érdekeit képviselje?
Csak arra kell gondolnunk, hogy miért nem támogatta senki a pártok közül Gyiran István népszavazási kezdeményezését? Lásd: néphatalom.hu oldalon!
(Ennek a népszavazásnak az igazi nyertese egyébkent a Fidesz lett volna, a 176 alsóházi képviselõbõl neki jutott volna kb. 150 a Jobbiknak a többi. Nem örültünk volna egy ilyen alsóháznak? Nem derült volna ki gyorsan, hogy ki-kit képvisel ?)

3./ Érdekes az is, hogy miért utasítja el egységesen minden párt a Magyarok Szövetségének javaslatát a választások elõtti - egyoldalú - képviselõjelölti jognyilatkozat aláírására? Egy valóban tisztességes párt mitõl fél?
Attól, hogy visszaélve a jelöltnyilatkozattal a szavazópolgárok visszahívják a képviselõjét?
Ha jól dolgozott a képviselõ akkor nem kell félnie, hiszen az idõközi választáson ismét indulhat, s még erõsebb lehet a támogatottsága! (tehát az önkéntes lemondás a tisztességes képviselõt, csak megerõsítheti, aki pedig alkalmatlan, azt le kell cserélni bármely párt katonája is!)

Nekem az egész politikai színházzal van a problémám, szerintem maga az elfogadott szisztéma a hibás!
Gondolkozzatok el ezen, s próbáljátok rávenni a kedvenc pártotok vezetõit, hogy õk is gondolkodjanak, mert nem elég tisztességesnek lenni, de annak is kell látszani!
(mindez persze fordítva is igaz: nem elég tisztességesnek látszani, annak kell lenni!)

Honfiúi szeretettel: BG