Rossz helyen keresik a cigánygyilkost!



Rossz helyen keresik a cigánygyilkost!



Hátha közbejön valami még a választások elõtt, sóhajtozik az egyszeri MSZP képviselõ. Drazsé viszont nem sóhajtozik, hanem cselekszik. Ezért bízták rá a minisztériumot a népítélettõl reszketõ hatalombitorlók.


A kérdésre, „van-e a bûnnek színe”, a rendészetinek nevezett káosz miniszter azt válaszolta, hogy „természetesen nincs”. Ám mégis tudta a rendõrség, hogy kik azok a cigányok, akik olyan bûncselekményeket követtek el - pl. bosszúvágyból, vagy lányfuttatási célból – akiket a romagyilkosságokkal kapcsolatba lehetne hozni. Ám nem fogják megtalálni


Drazsé ügyes! A kezdeményezésére kizárják a rendészeti bizottság ülésérõl a sajtót, nehogy valami is kiszivárogjon a cigányok elleni támadások felderítõ munkája kapcsán.


Nagyon ügyes! A gazságügyi és káoszteremtõ minisztérium fõnöke lubickol, mert végre nem az õ videó hamisítási ügye a fõ téma a médiában.


Mint tudjuk, egy 45 éves roma nõ halt meg, aki – a polgármestere szerint - dolgos asszony volt, kulturált körülmények között, egyedül nevelte 13 éves lányát. B. Máriát a mellkasán, fején és karján érték a lövedékek, a lány viszont a nyakán, karján sérült. A lövöldözés éjszaka történt a Szabolcs megyei Kislétán, amely kb. 2000 fõs kistelepülés, Máriapócs és Nyírbátor között.
A Bocskai utcában a szomszédok, vasárnap éjfél körül hallottak is három vagy négy lövést, de érdekes módon az áldozatokat rokonok találták meg, s nem a szomszédok jöttek át. A polgármester szerint kimondottan jó a viszony a magyarok és a cigányok között. Az áldozat öt lányt és öt fiút nevelt fel egyedül, mert a férje meghalt. Felvetõdik a kérdés: miért egy rendesen dolgozó cigányt öl meg a rasszista indíttatású magyar? Miért nem egy - másokat terrorizáló - cigánybûnözõt, és miért egy rendes életvitelû nõt, aki beilleszkedett a társadalomba és nem volt lumpen? MIÉRT?



Valójában csak két lehetõség között választhatunk.


Ha politikai indíttatású a bûncselekmény, s akkor valamelyik titkosszolgálat a ludas.


Valaki a nemzetközi politikai bûnözés csúcsán megrendelte az eseményt. Leginkább a polgárháborús helyzet kialakítása, az ország lakóiban a kivándorlást erõsítõ célzattal.


Ha valaki a hazai politikai bûnözés csúcsán rendelte meg az eseményt, akkor az aktuális politikai botrányok elkendõzése és a figyelemelterelés lehet az elsõdleges cél, a másodlagos cél viszont az MSZP-nek oly fontos cigányszavazatok mozgósítása és megnyerése. ÉS EZ A LÉNYEG: Tenni kell valamit Drazsénak, hogy megússza õ és a párttársai a számukra nagyon veszélyesnek látszó következõ kormányváltást. Meg kell mozdítani a roma lakosságot, hogy mentsék meg õket a felelõsségre vonástól azzal, hogy beszavazzák a parlamentbe. Ez csak úgy érhetõ el, ha a cigányságban elültetik azt a gondolatot, hogy csak a „szocialisták” rendõrsége véd minket.


Ha személyes indíttatású a bûncselekmény, akkor akár uzsorás megfélemlítés, akár lányfuttatási célzat, akár féltékenységi roham is állhat az ügy mögött.


Ami végképp gyanússá teszi az ügyet, hogy a helyi rendõri erõket csupán a helyszín biztosítására vonták be. A nyomozati cselekményeket, a Nemzeti Nyomozó Iroda foganatosította. Mi ez, ha nem feltûnõ központi figyelem, amit soha egy esetben sem tapasztaltunk, ha magyar az áldozat és cigány az elkövetõ. Bence József országos rendõrfõkapitány elmondta, hogy Borsod megyében házkutatást végeztek a rendõrök és a romák elleni bûncselekményekkel összefüggésbe hozható fegyvereket, összesen harmincat foglaltak le. Több személy van a látókörünkben – tette hozzá. (ez biztató lenne, ha nem tudnánk arról, hogy pl. a rendõrpalota elleni „támadást” sem tudták felderíteni!)
Megerõsítette, hogy már két korábbi esetben is használták az elkövetõk azt a fegyvert, amelyikkel Kislétán lõttek. (Letetséges, hogy valamelyik titkosszolgálatnál van „állományban” a fegyver?) A fõkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy elõbb havonta ismétlõdtek a bûncselekmények, de a kislétai eset már 102 nappal a tiszalöki gyilkosság után történt. Az elkövetõk felkészültek, profi módon tervezik az érkezési és menekülési útvonalat. Félnek a lebukástól, gyorsan hagyják el a helyszínt. Azokat keresik, akiknek nincs esélyük a védekezésre, nem lõnek vissza - tette hozzá, az elkövetõ személyiségérõl szólva. Ez persze nem arra vall, hogy rasszista az illetõ, hanem hogy kegyetlen és inkább csak félelemkeltés a célja. Már elemzik a kilenc bûncselekmény helyszínének és idõpontjának közelében keletkezett, több mint 4 millió adatot, valamint az elkövetési helyszínek közelében lévõ autópályák felvételeit. Emellett 160 ezer olyan rendõri ellenõrzés adatait is elemzik, amelyek a bûncselekmények elõtti és utáni héten keletkeztek. No ennyi elemzés után már könnyû lesz megtalálni a terroristákat, hacsak nem éppen maguk a terroristák keresik magukat, mert akkor bizony (ha nem túl hülyék) nem fogják megtalálni magukat.


Az sem zárható ki, hogy megrendelésre követik el a romák elleni támadásokat – jelentette ki a fõkapitány, aki már kapizsgálja a dolgot. Ám az Országgyûlési képviselõk és a bukott rezsim haszonélvezõinek azon csoportja, akik jogosan félnek a büntetõjogi felelõsségre vonás következményeitõl, õk még nem kerültek a rendõrség látókörébe. Ám a rendõrség nem így látja és az egyetlen logikus indíték kielemzése helyett, azt vizsgálja a hatóság: van-e katonai elõképzettsége a gyilkos csoport tagjainak. És ha van? Ennek a tudásától nem kerülnek közelebb a gyilkosokhoz, mert így is elég közel van hozzájuk a Drazsé és Fletó holdudvar. Szerintem, ott kellene kutakodni! (cui prodest?)


Nem tudott kimaradni a jóból a Szabad Madarak Szövetsége sem. Idézzünk a hazugságoktól ékes soraikból:


"A Szabad Demokraták Szövetsége megdöbbenéssel értesült az egy édesanya halálával és egy gyermek súlyos sérülésével végzõdõ kislétai fegyveres támadásról. Lassan egy éve zajlanak hasonló merényletek romák ellen, a rendõrség mindeddig egyetlen elkövetõnek sem jutott a nyomára. Lehet, hogy a mostani eset nem része a merényletsorozatnak, de a kormánynak és a demokratikus pártoknak azonnal cselekedniük kell Magyarország érdekében.” Nem tagadom meg is tettek mindent, hogy egész Európában, de a tengerentúlon is attól legyen hangos a hitsorsosaik tulajdonában álló sajtó, hogy Magyarországon tobzódik a fasiszta erõszak!
Köszönjük meg, magyarbálintok, örsimátyások,demszkigáborok és hasonló szélsõségesen magyarellenes SZDSZ holdudvarnak amit tettek, mihelyt lehetõség nyílik rá! Nem is várhattunk mást attól a párttól, amelyiknek az uralkodása biztosította az országunkat tönkretevõ neoliberális gazdaságpolitikát, és a legnagyobb magyarellenességre való uszítást. A párt nyilatkozatában nekimegy az egykoron testvérpárttá fogadott MSZP-nek is, hiszen meggyanúsítja a jelenlegi MSZP kormányt azzal, hogy a kurucinfó hírportál annak ellenére üzemel, hogy szerkesztõinek kiléte ismert a hatóságok elõtt., azaz maga az MSZP falaz nekik! (sic) Ez a kijelentés csak arra volt jó, hogy a leleplezõdjön aljasságuk az MSZP elõtt is.
”A társadalom egy része közönnyel nézi ezt a tragikus folyamatot, amihez az is hozzájárul, hogy maga a rendészeti miniszter hitelteleníti el a fizikai erõszaktól sem megriadó szélsõségesek elleni fellépést. A szociális feszültségeket olykor kormányzati szinten is a cigányellenes indulatok szításával próbálják levezetni. A legnagyobb jobboldali párt pedig a sokadik halálos merénylet után is kétségbe vonja a szervezett erõszak és terror létét.
Ha a parlament pártjai és a kormány nem képesek közös fellépésre, folytatódik a szélsõjobboldal térnyerése, és jóvátehetetlen folyamatok indulnak el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. (szdsz.hu")






A bizonyítékok nélküli, rasszista indítékú kiabálás, az össze-vissza hazudozó nyilatkozatok, a cigányság felbujtása a többségi nemzet ellen, a százmilliós nyomravezetõi díj, stb. nagyon is gyanússá teszi az egész ügyet.. Egy ilyen forrásszegény rendõrség esetén, akkor tûrhetetlen egy ilyen felajánlás, ha a jelenlegi hatalom aljasságait ismerve elképzelhetõ, hogy politikai megrendelésre követték el a cigányok elleni támadásokat, s maga a rendõrség is tudja, hogy az óriási nyomravezetõi díjat nem kell majd kifizetni, mert az elkövetõt védi, eltakarja a politikai szféra.


Hazánk – a sok fizettet hirdetésként megjelenõ lejárató cikk ellenére -, még nem a rasszizmusról híres, hanem az autópálya panamáról, a megnégyszerezõdött államadóság révén, a 90%-ban eltûnt nemzeti vagyona miatt, 2011-tõl kiárusítható termõföldje miatt, romokban heverõ egészségügye és oktatása miatt. Hazánk egy olyan ország lett, ahol a multik tartják rabszolgasorban népét, szorgalmas parasztgazdái a csõd szélén állnak, a politikai osztály erkölcsileg a szakadék szélén áll, s a lakosság pedig a legvégsõkig kiszolgáltatott.


Elég volt az idegen érdekeket kiszolgáló, magyargyûlölõ rendõrségbõl és a bûnözõ politikából!


A magyar ember nem rasszista, még kevésbé idegen gyûlölõ. A magyar nép dolgos, szorgalmas, és nem tûrheti tovább az élõsködõket, akiknek sok milliárdot fizetünk ki segélyezésre, és cserébe kirabolnak és meggyilkolnak bennünket aprópénzért?


(Ne feledjük a cigánybûnözés a nyolcvanas években kriminológiai terminus technicus. Jelentése: meghatározott etnikai csoport által elkövetett különös kegyetlenséggel elkövetett erõszakos cselekmény, amelynek sérelemokozása nem áll arányban az elkövetési értékkel!)


Elismerem, hogy a cigánybûnözés kifejezés rossz. Többször javasoltam már helyette a Lumpen Roma Bûnözést, bár magával a kirekesztõ Roma elnevezéssel sem értek egyet, mert így a cigánynõkrõl – a romnyikról – teljesen elfeledkezünk. Nézzük mit ír a Kriminológiai Intézet tanulmánya a cigánybûnözés szóról: Olyan, bûnbakképzésre alkalmas tartalmakat közvetít, amely a cigány kisebbség egészét méltatlan helyzetbe hozza, az elõítéleteket és indulatokat pedig tovább szítja. Korrektnek tûnhet a mondat, de én mégis úgy gondolom, hogy tévedésen alapul. Nem állította itt senki, hogy minden cigány bûnözõ és a teljes cigányságot lefedi a kifejezés. Ellenkezõleg. Sajnos van egy olyan szelete a bûnözésnek, amelyet olyan etnikai csoport tagjai követnek el – nem kizárólagosan, de nagyszámban -, akik mélyszegénységben élnek és onnan nem biztosít más kitörési lehetõséget a hagyományos megélhetési kultúrája.


Nézzük csak mit is ír errõl a fent említett tanulmány?


A megélhetésért vívott küzdelem és a lehetõségektõl való megfosztottság másféle stratégiákat és túlélési mechanizmusokat tesz elérhetõvé a mélyszegénységben élõ ember számára, mint az átlagos társadalmi-gazdasági helyzetben élõ társa számára. A cigány származású emberek sokszorosan felülreprezentáltak a társadalom legszegényebb és leggyengébb érdekérvényesítési képességû rétegében, az iskolázatlanság, a munkanélküliség, a nélkülözések a cigányságot különösen és nagy számban érintik. Ezek a tényezõk a bûnelkövetési hajlandóság esetében szintén rizikófaktorok, hiszen a kitaszítottság, a lehetõségek hiánya, a kilátástalanság, a mindennapi megélhetésért folyó harc vonzóvá teszi a bûnözõ életmódot. Ha ezen mondatokat tisztességesen végiggondoljuk, akkor meg kell állapítani, hogy ugyanarról beszélünk. A probléma bonyolultságát a politikai „elit” nem tudja átlátni és nem is hajlandó semmit tenni a helyzet megoldása érdekében, mert nekik éppen arra van szükségük, hogy idõnként elõránthassanak egy-egy olyan ügyet, amely eltereli a társadalom figyelmét az õ tevékenységükrõl, amiely a sajátérdek megvalósításán túl nem terjed!


Nézzünk még egy állítást a tanulmányból:


A cigányemberek meglévõ hátrányait súlyosbítja a többségi társadalom gyanakvása, amely rosszallóan elfordul a beilleszkedni, alkalmazkodni nem tudóktól. Ugye mindannyian egyetértük azzal, hogy nem etnikai alapon fordul el a társadalom a beilleszkedni, alkalmazkodni nem tudóktól? Ha egy etnikailag magyar, vagy sváb ember nem tud beilleszkedni, akkor tõle is elfordul a társadalom! A társadalom ilyen, nem lehet elvárni tõle, hogy – bizonyos határ után is – tolerálja azokat, akik nem képesek beilleszkedni!



Többek között ezért sem érthetõ a politika sárdobálása a szegregáció ellen, hiszen éppen azzal lenne lehetõség a(z) - speciálisan ennek az etnikumnak - alkalmas pozitív oktatási technikákra és a nevelés színvonalának gyors emelésére. Nagyon szüksége lenne erre a magyarországi cigánytársadalomnak, s ettõl fosztják meg õket a szûk politikai érdekek haszonélvezõi. Ráadásul a hazai szélhámosok hatásvadász monológjai és rasszistázó nyilatkozatai, az akaratuk ellenére idegen országokhoz csatolt magyarságunknak is óriási károkat okoznak. Mert milyen alapon követelünk (a kormány persze nem követel semmit!) - mi magyarok - az elszakított testvéreink számára autonómiát, ha mi itthon segélyt adunk a cigányságnak autonómia helyett! Ha mi olyan iskolákba kényszerítjük õket, ahol nem tud elõrejutni, mert nem is érti, hogy mirõl is van szó. Nem lehet megbuktatni, mert a politika elrendelte. (Ilyen idiotizmussal utoljára Rákosiék örvendeztettek meg minket, amikor elrendelték, hogy a disznónak pedig 12 malacot kell fialnia!)


Kedves cigány származású politikusok!


Azért nem lehet megbuktatni a bukásra álló diákot - etnikai hovatartozásától függetlenül, - hogy nehogy esélye legyen a felzárkózásra! Nehogy sokan legyenek képesek a következõ generációkban átlátni a bebetonozott politikai osztály mesterkedéseit. A kriminalisztikai tanulmány nagyrészt helyesen mutatja be a helyzetet, rámutat, hogy egy idõzített bombán ülünk amelyet hatástalanítani kellene. A cigányságnak ugyanis váltásra van szüksége, mert:az iskolázottsági szint, a munkaviszony, a jövedelem, a családszerkezet, a megélhetési kultúra hagyományai, az idõ strukturáltsága vagy annak hiánya és más szociális tényezõk összességében döntõen meghatározzák a mindennapi életet és világlátást….. ezek a problémák, amelyek cigányemberek megélhetési vagy éppen szervezett jellegû bûnözésben való részvételéhez vezetnek, súlyosak és kezeletlenek!


S mindezt, még a tisztességesebb cigányvezetõk sem látják át, s nem tesznek semmit az elitista bûnözõk ellen.


Mikor követelnek végre õk cigányiskolát a gyermekeiknek? Mert én támogatnám ezt a követelését, hiszen Széchényi nemcsak a magyarokra gondolt, amikor leírta: „a kimûvelt emberfõk száma, a nemzet igazi hatalma”! Legyen a cigány nemzet is mûvelt, legyenek erkölcsös példaképei, olvasson, mûvelõdjön a saját autonómiája által mûködtetett iskolában. Mi magyarok toleráns és befogadó nemzet vagyunk és voltunk, de csak azt fogadjuk be, aki megérdemli! A tisztességes embert befogadjuk, származásra való tekintet nélkül! Ám a cigánybûnözõk, magyarbûnözõk, zsidóbûnözõk, stb. nem kellenek nekünk!


Ez hát az én népem „rasszizmusa”, ami miatt most gyilkolják a cigányságot a politikai bûnözõk megrendelésére. Ez a rendszer nem fogja megtalálni a valódi gyilkosokat, mert maga a rendszer a gyilkos! A rendszer, amely hajléktalanokat termel, elsíbolja a közvagyont és öngondoskodásról pofázva: magát szociálisnak hazudja, miközben a vezetõréteg dõzsöl.


Ne várjuk, hogy Drazsé megtalálja a gyilkosokat, mert legfeljebb valakivel elviteti a balhét!


Szeged. 2009-08-06 Dr. Bene Gábor S.